Bad med vannbåren varme

Annet om bad

Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som kombinert sitteplass og skittentøyskurv
Nore VVS A/S er medlem av Varme & Bad-kjeden, og badet er bygget opp etter våtromsnormen, med 10 års kvalitetsgaranti.

Boblebadekaret under skråtaket er bygget inn med fliser og innfelt lys. På kanten er det lagt en skiferplate.
Det er benyttet litex våtromsplater på vegg og gulv som gir et ypperlig underlag for flislegging. (Raskt, enkelt, vanntett og kan med letthet brukes til konstruksjoner, innredning etc., noe som gjør den meget fleksibel). På dette badet er den bl.a. benyttet både til å lage lettvegg mellom toalett og dusjsone, samt til å lage fôring for innmuring av badekar.
Man har valgt å benytte Mira produkter i påstøp og membran. Baderommet har vannbåren varme fra fjernvarmeanlegg.
Flisene på gulv/vegger er benyttet i flere forskjellige alternativer i Casa dolce casa, Flagstone White-serien. Her er det brukt grunnflis 19,1x19,1, og som dekorflis har man valgt å felle inn samme flis i annen størrelse 38,2x38,2, som går igjen på hele badet. I gulvets dusjsone har man valgt å bruke mosaikkfliser fra samme leverandør.


Mellom toalettet og dusjhjørnet er det satt opp en vegg av fliser og glassbyggersten. De sandfargede flisene er kvadratiske.
I lettvegg som skiller mellom dusj og toalett, er det innfelt to rader horisontalt med glassbyggerstein (dråpemotiv) innrammet i en rad mosaikk for å harmonere med gulvet i dusjsonen. På gulvet foran den ene servantløsningen er alt nedlagt, et kvadratisk mønster bestående av fire stk. 38,2x38,2 innrammet med en mosaikkbord. Boblekaret er innmurt med en blanding av 19,1x19,1, mosaikk og mosaikkbord. Dette gjør innrammingen spennende. I tillegg er det lagt inn tre lyspunkter i innrammingens buede del.
Baderomsinnredning og tak er i hamoni da det her er valgt bjørk som tresort begge steder. Benkeplater er av stein (svart) og med underlimte servanter. Boblekaret er omkranset av samme steinsort. Som detaljer på badet har man valgt å benytte krom og børstet krom utførelse. Dette gjelder for baderomsarmaturer, elinstallasjoner etc. Det er valgt vannbåren varme i gulvet da dette ble vurdert å være den beste løsningen her.Lyssetting er gjort med downlights med dimmere fordelt i fire soner på badet. Dette gir en meget fin effekt uavhengig av hverandre eller sammen.
Dusjløsningen bestående av en ”Aqua-tower 300” fra Grohe som gir tre forskjellige spylemuligheter. Til toalettet som er vegghengt, er det valgt å sette til en ”bidetløsning” også denne fra Grohe.
Badets ventilasjon består av en kanalvifte med innmontert hydrostat, fuktstyrt, som dekker kravene for baderom.
Boblekaret er ”lite og snertent” noe som ga rom for å lage en omramming rundt. Her kan man nyte luft/vannmassasje mens man kan se på stjernehimmelen gjennom takvinduet i skråtaket.


13 februar 2013
Mer om Annet om bad

Riktig plassering av medisinskapet

Annet om bad Mange velger å oppbevare medisinene på badet. Det bør du unngå. Vi gir deg tipsene om hvor du bør plassere medisinskapet.

Et bedre liv på badet

Annet om bad Det skjer stadig noe nytt på baderomsfronten som gjør livet litt enklere. Vi har valgt ut noen av nyhetene fra våren 2013.

Så stor varmtvannsbereder trenger du

Annet om bad Irriterer det deg over at det stadig er tomt for varmtvann når du skal dusje? Enten dusjer de for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder.

På tide med ny badevekt?

Annet om bad Januar er måneden da nordmenn kjøper seg ny badevekt. Her er 5 fine badevekter.

Stopp innsyn med vindusfolie

Annet om bad Med dekorativ vindusfolie bevarer du lysinnfallet, men stenger ute naboer og forbipasserende.

7 feil du selv fikser på badet

Annet om bad Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger...

Installer ny bereder

Annet om bad Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Hviken vei skal dorullen henge?

Annet om bad Over? Under? Denne personlige preferansen får dodebatten til å rase. Stem på ditt valg! 

Advarer mot baderomsvifter

Annet om bad Eksperter advarer mot baderomsvifter. Mekaniske vifter på badet får fukten raskt ut etter en dusj, men de stenger den naturlige ventilasjonen resten av...

Varmtvannsbeholderen - en bakteriebombe

Annet om bad På sin ferd gjennom ledningsnettet drar vannet med seg partikler som kan gi grobunn for en omfattende bakterieflora.

Hvem har skylden når den nye berederen lekker?

Annet om bad Rørleggere og produsenter av varmtvannsberedere mottar daglig klager fra kunder som finner vanndammer på gulvet rundt sine nye beredere.

Håndkletørker – en hverdagsluksus

Annet om bad Varme, tørre håndklær er en hverdagsluksus det er lett å bli vant til.

Spar energi på badet

Annet om bad Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7 gode tips!

Ikke la varmen fordampe bort

Annet om bad Varmtvannsberederen trekker mye strøm, men all energien kommer ikke deg til gode. Det kan du gjøre noe med.

Bakteriefeller i hjemmet

Annet om bad Ikke alle bakterier er skadelige, men noen kan gjøre oss syke.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no