Dyre vannskader

Annet om bad

Årlig oppstår det vannskader i norske hjem for over 1 milliard kroner. Å forhøre seg hos fagfolk er derfor en god start på arbeidet. All planlegging, arbeid og valg av produkter skal tilfredstille krav til og spesifikasjoner angitt i Byggebransjens Våtromnorm.
Et godt bad med varme i gulvet og keramiske fliser på gulv og vegg står høyt oppe på ønskelisten for mange. Derfor blir det lagt ned mye penger på badet. I løpet av året vil vi pusse opp badene våre for millioner av kroner. Da er det ekstra viktig å velge en byggteknisk løsning som gir gode og varige resultater. Erfarne hobbyhåndverkere vil gjøre deler av jobben selv. De fleste bruker fagfolk. Uansett om du er profesjonell eller hobbyhåndverker har du en rekke sikringstiltak og byggtekniske krav å forholde deg til.

Membran
Forsikringen dekker ikke vannskader som skyldes manglende membran eller dårlige detaljløsninger. Før membranen monteres, må det klargjøres hvilke deler av rommet som er våte- og tørre soner. Hele gulvet skal ha en membran i en tykkelse på minimum 1,5 mm. På vegger i våte soner skal tykkelsen på membranen være minimum 1 mm. Husk at det stilles spesielle krav til trebaserte gulv dersom det skal legges varmekabler.


Oppbygging av våtrom
Noen ev de viktigste punktene ved oppbygging av våtrom er:

  • Undergulv skal ha fall før membran legges.

  • Membranen skal alltid festes under klemringen i sluket. Gamle støpejernsluk bør fjernes.

  • Platekledte vegger må være tilstrekkelig avstivet dersom de skal flislegges.

  • Keramiske fliser på gulv i våtrom må ha lavt vannoppsug, ref. Norsk Standard.

23. oktober 2008

Mer om Annet om bad

Bytt berederen hvis den er over 15 år

Annet om bad Varmtvannsberederen holder ikke evig og kan gi store vannskader i huset ditt.

7 feil du selv fikser på badet

Annet om bad Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger...

6 dødssynder på badet

Annet om bad Irriterer du deg over dem som sluntrer unna alminnelig folkeskikk på badet? Se hva folk flest ergrer seg mest over!

Bad med vannbåren varme

Annet om bad Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som...

– Beredere må sikres bedre

Annet om bad De nye reglene for sikring av varmtvannsberedere er ikke strenge nok, mener fagfolk.

Rent bad hele uka

Annet om bad Har badet en tendens til å se stygt ut før du rekker å ta helgevasken? Løsningen er å dele opp jobben.

Antikke rørleggere

Annet om bad Det er vanskelig å rangere menneskenes viktigste oppfinnelser, men røret kommer nok et godt stykke opp på listen, i nærheten av hjulet og evnen til å...

Håndkletørker – en hverdagsluksus

Annet om bad Varme, tørre håndklær er en hverdagsluksus det er lett å bli vant til.

Fordeler med glassbyggesten

Annet om bad Man får en helt spesiell fasade på bygninger som består av glassbyggesten. Lyset bryter gjennom de mønstrete flatene og gir en flott effekt inne som ute.

Installer ny bereder

Annet om bad Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Riktig plassering av medisinskapet

Annet om bad Mange velger å oppbevare medisinene på badet. Det bør du unngå. Vi gir deg tipsene om hvor du bør plassere medisinskapet.

Ikke la varmen fordampe bort

Annet om bad Varmtvannsberederen trekker mye strøm, men all energien kommer ikke deg til gode. Det kan du gjøre noe med.

Norsk drikkevann må bli bedre

Annet om bad Norge har et vannledningsnett som i snitt er 100 år gammelt. Vannledningsrør og kloakkrør ligger ofte rett ved siden av hverandre. Dette er en av årsake...

Vaskerom ble velværerom

Annet om bad Vaskerommet ble et deilig velværerom på tross av et stramt budsjett og med stor egeninnsats.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no