Mange går til innkjøp av ny badevekt i januar.
Mange går til innkjøp av ny badevekt i januar. Bilde: Colourbox

På tide med ny badevekt?

Annet om bad

Januar er måneden da nordmenn kjøper seg ny badevekt. Her er 5 fine badevekter.

Nytt år, nye muligheter. For mange er januar måneden da de skal leve litt sunnere, og gjerne kvitte seg med noen overflødige kilo.

– Interessen for badevekter har flere topper gjennom året, og januar er den første. Den andre kommer i april og er på høyde med januarsalget, sier daglig leder Tommy Fredriksen i Biltema.

– Nå er det nyttårsforsettene som følges opp. Om tre måneders tid er det badesesongen som er utløsende faktor, sier han.

Baderomsvekter finnes i mange varianter, men det er vekter med LCD-display som dominerer markedet framfor de gamle mekaniske.

– De elektroniske vektene har i stor grad tatt over for de mekaniske med viser og tallskive. Jeg vet at det nå finnes badevekter som går helt opp til 200 kilo, men vi tror 150 fortsatt dekker behovet for de fleste, sier Tommy Fredriksen i Biltema.

Les også:

Bygge nytt bad? Denne dokumentasjonen MÅ du ha i orden

Skal du pusse opp eller bygge nytt bad? Da bør du ha dokumentasjonen i orden. Hvis ikke kan du tape kraftig økonomisk på det.

Vei deg om morgenen

Det beste tidspunktet for å veie seg er om morgenen, etter dobesøk, men før frokost.

– Vekten din kan variere med flere kilo i løpet av en dag, men er mest stabil om morgenen, sier ernæringsfysiolog Morten Mørland i Finishline.

Mørland gir blant annet ernæringsråd til Thor Hushovd.

– Det gir liten mening å veie seg daglig. Har du for eksempel spist mye saltholdig kost, vil det binde mye vann. Det beste er å se på det over tid, med veiing kanskje en gang i uka eller annenhver uke, sier Mørland.

Vi har surfet litt på nettet, og her er noen av badevektene vi kom over:

Withings WS-50 WiFi Smartvekt

Withings WS-50 WiFi smartvekt holder ikke bare kontroll på vekten din - den måler også kroppsfettprosent, hvilepuls, hjerterytme, temperatur og luftkvalitet i hjemmet ditt.

Les også:

Riktig plassering av baderomsutstyr

Med riktig plassering av baderomsutstyret får du utnyttet plassen på badet best mulig.

Alt synkroniseres trådløst via trådløst nett (WiFi) eller bluetooth til den tilhørende gratisappen som finnes for iOS og Android. Gjennom appen kan du få fram grafer og diagrammer, og du kan sette opp dine egne mål. 

Tåler å stå på badet, men ikke komme i kontakt med vann.

NB! Personer med pacemaker bør ikke bruke denne badevekten, da den sender ut et svakt elektrisk signal for å måle kroppsfett. 

Pris: 1299 kr hos Coolstuff.no

Smart badevekt nekter å si deg hva du veier

Denne badevekten fokuserer ikke på hvor mye du veier, men hvor mye kroppsvekten din har endret seg siden sist. Når du går på vekten for første gang, vil den huske dette som utgangspunkt.

Les også:

6 dødssynder på badet

Dobørsten er din beste venn om du vil unngå å irritere dem du deler bad med. Manglende hygiene er det som plager oss nordmenn mest hva angår uvaner...

Neste gang du går på vekten vil den vise hvor mye vekten har endret seg i forhold til utgangspunktet.

Vekten klarer ikke å skille mellom flere personer, og er derfor et enmannsprosjekt.

Pris: 399 kr hos Enklere Liv

Enkel digital badevekt

Digital personvekt med overflate av herdet glass. Aktiveres ved trykk. Den slår seg av og nullstilles automatisk.

Pris: 119 kr hos Biltema

Profesjonell mekanisk vekt

CLINICA doktorvekt er en  mekanisk personvekt med stort  visningsvindu og høy belastningsevne. Nullstilling kan justeres manuelt.

Vektens konstruksjon er basert på tradisjonell veiemekanisme av metall som hverken trenger eller kan gå tom for batteristrøm.

Vekten har en ekstra bred overflate og er utstyrt med antisklibelegg for ekstra trygghet.

Pris: 899 kr hos Powermaxx

Enkel og billig vekt

Klassisk manuell baderomsvekt med analog avlesning.

Pris: 69 kr hos Jula

08 januar 2014
Mer om Annet om bad

Riktig plassering av medisinskapet

Annet om bad Mange velger å oppbevare medisinene på badet. Det bør du unngå. Vi gir deg tipsene om hvor du bør plassere medisinskapet.

Et bedre liv på badet

Annet om bad Det skjer stadig noe nytt på baderomsfronten som gjør livet litt enklere. Vi har valgt ut noen av nyhetene fra våren 2013.

Så stor varmtvannsbereder trenger du

Annet om bad Irriterer det deg over at det stadig er tomt for varmtvann når du skal dusje? Enten dusjer de for lenge, eller så har du for liten varmtvannsbereder.

Stopp innsyn med vindusfolie

Annet om bad Med dekorativ vindusfolie bevarer du lysinnfallet, men stenger ute naboer og forbipasserende.

7 feil du selv fikser på badet

Annet om bad Har du et avløp som lukter vondt eller et toalett som renner? Ta tak i småfeilene på badet før problemene blir større og dyrere. Vår ekspert Roger...

Installer ny bereder

Annet om bad Enten det er bakterieflora, energiøkonomi eller alder som er utslagsgivende, er det nå og da nødvendig med en ny varmtvannsbereder.

Advarer mot baderomsvifter

Annet om bad Eksperter advarer mot baderomsvifter. Mekaniske vifter på badet får fukten raskt ut etter en dusj, men de stenger den naturlige ventilasjonen resten av...

Varmtvannsbeholderen - en bakteriebombe

Annet om bad På sin ferd gjennom ledningsnettet drar vannet med seg partikler som kan gi grobunn for en omfattende bakterieflora.

Hvem har skylden når den nye berederen lekker?

Annet om bad Rørleggere og produsenter av varmtvannsberedere mottar daglig klager fra kunder som finner vanndammer på gulvet rundt sine nye beredere.

Bad med vannbåren varme

Annet om bad Det drøye 7 m2 store badet under skråtaket er godt utnyttet. Nytt takvindu er satt inn. I hjørnet er det egen ”sminkeinnredning”. Krakken fungerer som...

Håndkletørker – en hverdagsluksus

Annet om bad Varme, tørre håndklær er en hverdagsluksus det er lett å bli vant til.

Spar energi på badet

Annet om bad Badet er en kjent energisluker, men nå dukker det stadig opp flere smarte løsninger som tar hensyn til både lommeboken og miljøet. Vi har samlet 7 gode tips!

Ikke la varmen fordampe bort

Annet om bad Varmtvannsberederen trekker mye strøm, men all energien kommer ikke deg til gode. Det kan du gjøre noe med.

Bakteriefeller i hjemmet

Annet om bad Ikke alle bakterier er skadelige, men noen kan gjøre oss syke.