Trendy med tre på badet

Selv på badet kan du ha treverk på gulv og vegger, enten du velger ekte eller «fake». Vi gir deg rådene for å lykkes med tre i våtrom.


EKTE: Tremøbler på badet blir stadig mer utbredt. Med et servantskap i eik fra Duravits baderomsserie Delos, kan du skape en varm atmosfære på badet ditt.

For mer info: www.duravit.no

EKTE: Baderomshylle i tre. Norgavell har ekte treprodukter som passer til badet, blant annet flere smale trehyller og skap.

For mer info: www.norgavell.se (Har butikk i Oslo)

FAKE: Fliser med tremønster. Hvis du drømmer om å trå på tregulv uten antydninger til sprekker, er baderomsfliser som ser ut som ekte tre løsningen. Flisene fra Höganäs med navnet Chalet finnes i fem ulike farger i formatene 20 x 80 cm og 12,7 x 80 cm samt som sokkelflis.

For mer info:  www.hoganes.no

EKTE: Tregulv på badegulvet. Om du er en ihuga trefreak, kan du dekke gulvet med heltregulv også i dusjen. Velg for eksempel Termoask våtromsgulv fra Moelven, som er varme- og dampbehandlet.

Legging av tregulv i Termoask forutsetter nøyaktig samme krav til undergulv som ved flislegging.

Det er en stor fordel å måle bredden og lengden på badet, dele denne med stavbredden og -lengden for å bestemme hvor stor avstand du skal velge mot veggen (minst 4 mm). Du skal helst komme ut med hele staver i begge ender.  For mer info: www.moelven.no

Dette er våtromsnormen

» Når nytt bad bygges, bør du sørge for at fagfolkene følger Byggebransjens våtromsnorm (BVN).

» Byggebransjens våtromsnorm er et verktøy for å planlegge og utføre arbeid i våtrom. BVN er utviklet av bransjen selv, ved Fagrådet for våtrom. Normen kan brukes både ved nybygging og rehabilitering.

» BVN skal bidra til at de løsningene og materialene som brukes og det arbeidet som utføres, har en så høy standard at man oppnår vannskadesikre våtrom med gode planløsninger og lang levetid. BVN er tilpasset de lover, forskrifter og Norsk Standard som til enhver tid gjelder.

» BVN angir tekniske retningslinjer for hvordan materialer og produkter skal godkjennes, og på hvilken måte arbeidet skal utføres, samt rekkefølgen av arbeidene og kontrollprosedyrene.

» Videreutvikling og oppdatering av BVN skjer i samarbeid med SINTEF Byggforsk. Det sendes ut årlige oppdateringer av normen.