Bilde: Colourbox

Må kreve mer av badet

Baderomsfliser
Forbrukerne må kreve mer av badet enn fine fliser, mener Roy Malmo Nilsen i Anticimex.
- Vi har ikke noe kultur på å stille krav til at badet skal fungere over lang tid, sa Roy Malmo Nilsen fra Anticimex i et foredrag under Våtromsdagene 2008 denne uken.

- Badet er det dyreste rommet i huset, men vi forbrukere er stort sett fornøyd bare håndverkeren dukker opp i tide og flisene ser fine ut. Men bad er komplisert, og det er mye som kan gå galt, advarte han.

Mange klager
I 2006 undersøkte Anticimex rundt 10.000 bad med en visuell inspeksjon. Det la grunnlaget for en rapport som hevdet at kun 26% av norske bad er i god stand, mens hele 20% er i så dårlig stand at de har behov for strakstiltak.

- Bad er en gjenganger på klager ved boligkjøp. Og det er ikke bare håndverkeren som blør ved slike klager, det gjør også hjemmelshaver, sa Malmo Nilsen.

Undersøkelsen fra 2006 viste dessverre at selv blant bad som er bygd etter 2000, finnes det enkelte baderom som lekker og derfor står overfor omfattende strakstiltak.
- Kontroll av bad må ikke skje etter at flisene er satt på. Da ser man ikke arbeidet som ligger bakenfor, men bare hvor flink flisleggeren har vært, sa Malmo Nilsen.

Krev dokumentasjon
Han mener det er på tide at det stilles krav om dokumentasjon ved våtromsarbeid.
- I dag har du som forbruker ingen gevinst ved å bruke fagmann når du bygger eller pusser opp badet. Dokumentasjon lønner seg ikke ved videresalg av bolig, for det er ingen som spør etter det i dag, og det er trist.

Han ønsker seg dokumentasjon som kan fungere nærmest som et verdipapir for boligeierne. Det skal være et bevis på at det er fagfolk som har utført jobben og går god for at arbeidet er gjort i samsvar med gjeldende lover og forskrifter.

- Vi har samsvarserklæring for det elektriske anlegget. Hvorfor kan vi ikke få noe tilsvarende for våtromsarbeid? Det må gjøres lukrativt å hyre fagfolk, sa han.

23 oktober 2008

Stilrent - i sort, stål og hvitt

Før eierne satte i verk arbeidet med å pusse opp badet i huset nær Brynseng i Oslo, bestemte de seg på forhånd å satse på få hovedfarger, i sort og...

Slik legger du fliser

Fliser har sin selvfølgelige plass på baderommet, men hvis du har planer om å gjøre jobben selv er det viktig at du virkelig vet hvordan du gjør dette....

Rengjøring av fliser og fuger

Slik rengjør du fliser og fuger som er blitt skitne.

Slik legger du fliser

Å legge fliser er ikke så vanskelig som mange tror. Her viser vi deg hvordan du gjør det - trinn for trinn.

Hvordan fjerne fliser?

Fjerning av fliser kan være en utfordring, men det finnes visse knep du kan benytte deg av.

Puss opp badet med nye muligheter

Baderomsfliser er populært og vanlig på norske bad. Nå kan du velge personlige fliseløsninger og nye overflatebehandlinger til badet som før ikke var...

Smarte tips & trendy nyheter om fliser

Skal du i gang med å bygge nytt bad? Eller kanskje du skal pusse opp ditt gamle? Her er siste flisenytt, samt gode råd for valg og legging av fliser.

Flis på flis

Du elsker baderommet, men hater flisene. Hva gjør du?

Slik forvandlet hun badet for 5000 kroner

I stedet for å pusse opp badet for flere hundretusen kroner, forandret Franciska badet med maling.

Alternativer til fliser på badet

Fliser er et populært valg på badet, men det finnes mye annet å velge i også. Og nei, det behøver ikke være rosablomstret vinyltapet.

Flisefint!

Å velge fliser til badet kan i dag nesten sammenlignes med å gå i knappebutikk. Utvalget føles ubegrenset. Et vell av farger, mønstre og ulike overflate...

«Kan man legge nye fliser over gamle fliser på badet?»

Og kan man egentlig male fliser? Vår våtromsekspert svarer på leserspørsmål.

Steinkule fliser til badet

Mange sverger til tradisjonelle lyse veggfliser, men stadig flere tør å ta mer spenstige flisevalg. Etterligninger av stein, marmor og betong er blant...

Små eller store fliser? Ja, takk begge deler.

Små og store fliser gir ulike effekter, men de kommer også med ulike utfordringer.

Bad med blå farger

Fargerike fliser i blått og grønt gir det lille baderommet et stort løft. Her inne i den blå "Capri-grotten" blir morgentrøtte sjeler raskt oppkvikket.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no