Bilde: Colourbox

Må kreve mer av badet

Baderomsfliser
Forbrukerne må kreve mer av badet enn fine fliser, mener Roy Malmo Nilsen i Anticimex.
- Vi har ikke noe kultur på å stille krav til at badet skal fungere over lang tid, sa Roy Malmo Nilsen fra Anticimex i et foredrag under Våtromsdagene 2008 denne uken.

- Badet er det dyreste rommet i huset, men vi forbrukere er stort sett fornøyd bare håndverkeren dukker opp i tide og flisene ser fine ut. Men bad er komplisert, og det er mye som kan gå galt, advarte han.

Mange klager
I 2006 undersøkte Anticimex rundt 10.000 bad med en visuell inspeksjon. Det la grunnlaget for en rapport som hevdet at kun 26% av norske bad er i god stand, mens hele 20% er i så dårlig stand at de har behov for strakstiltak.

- Bad er en gjenganger på klager ved boligkjøp. Og det er ikke bare håndverkeren som blør ved slike klager, det gjør også hjemmelshaver, sa Malmo Nilsen.

Undersøkelsen fra 2006 viste dessverre at selv blant bad som er bygd etter 2000, finnes det enkelte baderom som lekker og derfor står overfor omfattende strakstiltak.
- Kontroll av bad må ikke skje etter at flisene er satt på. Da ser man ikke arbeidet som ligger bakenfor, men bare hvor flink flisleggeren har vært, sa Malmo Nilsen.

Krev dokumentasjon
Han mener det er på tide at det stilles krav om dokumentasjon ved våtromsarbeid.
- I dag har du som forbruker ingen gevinst ved å bruke fagmann når du bygger eller pusser opp badet. Dokumentasjon lønner seg ikke ved videresalg av bolig, for det er ingen som spør etter det i dag, og det er trist.

Han ønsker seg dokumentasjon som kan fungere nærmest som et verdipapir for boligeierne. Det skal være et bevis på at det er fagfolk som har utført jobben og går god for at arbeidet er gjort i samsvar med gjeldende lover og forskrifter.

- Vi har samsvarserklæring for det elektriske anlegget. Hvorfor kan vi ikke få noe tilsvarende for våtromsarbeid? Det må gjøres lukrativt å hyre fagfolk, sa han.

23 oktober 2008

Slik maler du flisene på badet

Du kan enkelt og raskt gi badet en «makeover» med noen strøk maling. Vi viser deg hvordan du maler flisene på badet.

«Kan man legge nye fliser over gamle fliser på badet?»

Og kan man egentlig male fliser? Vår våtromsekspert svarer på leserspørsmål.

«Kan man legge trepanel på badet?»

En leser lurer på om han kan legge trepanel på baderommet. Vår våtromsekspert svarer.

Vaske fliser

Har du tatt flisene på badet i nærmere øyensyn i det siste? Dersom det har lagt seg en film på baderomsflisenes overflate, er det på tide å gi badet en...

Siste nytt om baderomsfliser

Valgmulighetene er større enn noen gang når det gjelder baderomsfliser. Nå kan du få fliser fra hele verden på ett sted, også sekskantede fliser. Uanset...

Puss opp badet med nye muligheter

Baderomsfliser er populært og vanlig på norske bad. Nå kan du velge personlige fliseløsninger og nye overflatebehandlinger til badet som før ikke var...

Rengjøring av fliser og fuger

Slik rengjør du fliser og fuger som er blitt skitne.

Nye fliser til badet

Å renovere badet er en kostbar og omstendelig jobb. Man kan kanskje derfor være fristet til å slå til på et parti med billigfliser for å spare kostnader...

Alternativer til fliser på badet

Fliser er et populært valg på badet, men det finnes mye annet å velge i også. Og nei, det behøver ikke være rosablomstret vinyltapet.

Flis på flis

Du elsker baderommet, men hater flisene. Hva gjør du?

Små eller store fliser? Ja, takk begge deler.

Små og store fliser gir ulike effekter, men de kommer også med ulike utfordringer.

Bad med blå farger

Fargerike fliser i blått og grønt gir det lille baderommet et stort løft. Her inne i den blå "Capri-grotten" blir morgentrøtte sjeler raskt oppkvikket.

Smarte flisleggingstips

Et lite kunstverk på veggen i dusjhjørnet er skapt med en raffinert flisebord fra italienske Bisazza. Duse farge-valører på dette badet gir en behagelig...

Flott med små fliser

Det triste standardbadekaret og servantene har fått et realt løft med ny mosaikk-kledning. Vegger og gulv ble frisket opp med ny maling. Alt for under...

Flisefint!

Å velge fliser til badet kan i dag nesten sammenlignes med å gå i knappebutikk. Utvalget føles ubegrenset. Et vell av farger, mønstre og ulike overflate...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no