Personlig preg - med nye fliser

Baderomsfliser
Tømrer og baderomsoppusser Jan Thomas Ekstrøm liker utradisjonelle fliser. Han er en av de første som har tatt i bruk fliseserien ”Bloom” fra Italia på sitt nye badeværelse

Baderomsoppusser Jan Thomas Ekstrøm, som driver firmaet Ekstrøm Bad og Byggservice AS, er fornøyd med sitt nyoppussede bad. Foto: Thomas Floyd
- Det er stas å satse på noe nytt til badet som skiller seg ut fra det ordinære, sier håndverker Ekstrøm. Sammen med sin høygravide kone og deres to jenter på fem og syv år har han nylig flyttet inn i en enebolig fra 1963 på Langhus i Akershus. På kort tid ble hele første etasje pusset opp med ny romløsning, nye vegger, brede eikegulv og takspotter. I tillegg til nytt kjøkken og bad.

¤fotoserie¤

I underetasjen har Jan Thomas pusset opp et gammelt fyrrom på åtte kvadratmeter til et drømmebad med stort badekar, musikkanlegg og flatskjerm-TV innfelt i veggen.
- Dekorflisene med blomstermønster i diskré farger i grått, sort og sølv på vegger og gulv gjør badeværelset ekstra særpreget. Flisene fremtrer nesten som et kunstverk med sine harmoniske former og farger, mener 32-åringen. Dette er førstesorteringsfliser som er enkle å legge, men det er litt mer tidkrevende å jobbe med rektangulære fliser som måler 13x46 cm, understreker Jan Thomas.

Når man ser der ferdige resultatet, er det verdt den ekstra innsatsen.
Han har selv lagt flisene og bygget opp badet med våtromsplater og smøremembran. Rørlegger har skjult alle rør i veggen og elektriker har gjort at badet uten vinduer har super belysning når alle spottene skrus på full styrke. Myk stemningsbelysning kan velges når familien vil slappe av i badekaret.

Førstesortering
- Som profesjonell baderomsoppusser vet jeg å verdsette kvalitetsprodukter. Fliser med andre sorteringskvalitet byr ofte på høy dimensjonsdifferanse, noe som gjør det vanskelig å legge flisene pent. Derfor anbefaler jeg fliser med god kvalitet for å få best resultat.

Etter å ha vært med på oppussing av 596 bad i Tertitten borettslag i Oslo, vet Jan Thomas hvor viktig det er å bygge riktig underfall mot sluk. Veggene må dessuten være stive og rette slik at flisene ikke løsner.

- Tempoet i hverdagen er ofte høyt, innrømmer Jan Thomas. Når familien tar seg tid til å slappe av vil vi gjerne ha det komfortabelt. Derfor ble det både badekar, musikkanlegg og TV på det nye badeværelset på hjemmebane.

- Her får vi en følelse av å være på hotell-spa. Småjentene elsker å bade, derfor setter vi ekstra stor pris på det store badekaret, som gir hele familien god livskvalitet.

Forbrukerinformasjon:
Fliser på gulv og vegger, serien Bloom fra Cerim/Florim:
Norfloor, tlf. 22 81 27 00, www.nordfloor.no
Dansani baderomsskap, Alessi toalett, Heidenreish badekar:
Oslo VVS-senter, tlf. 23 28 70 80, www.oslovvs.no
Flislegger og tømrer: Ekstrøm Bad &Byggservice AS, tlf. 99 00 85 05
Elektrisk arbeid: Elktro-Sivert installasjon AS, tlf. 23 34 45 56, www.elektrosivert.no
Rørlegger: Telemark Rør AS, tlf. 35 50 93 60
Flatskjerm-TV : Elkjøp, www.elkjop.no
Våtromshøyttalere: B&W, www.hifiklubben.no
23 oktober 2008

Stilrent - i sort, stål og hvitt

Før eierne satte i verk arbeidet med å pusse opp badet i huset nær Brynseng i Oslo, bestemte de seg på forhånd å satse på få hovedfarger, i sort og...

Slik legger du fliser

Fliser har sin selvfølgelige plass på baderommet, men hvis du har planer om å gjøre jobben selv er det viktig at du virkelig vet hvordan du gjør dette....

Rengjøring av fliser og fuger

Slik rengjør du fliser og fuger som er blitt skitne.

Slik legger du fliser

Å legge fliser er ikke så vanskelig som mange tror. Her viser vi deg hvordan du gjør det - trinn for trinn.

Hvordan fjerne fliser?

Fjerning av fliser kan være en utfordring, men det finnes visse knep du kan benytte deg av.

Puss opp badet med nye muligheter

Baderomsfliser er populært og vanlig på norske bad. Nå kan du velge personlige fliseløsninger og nye overflatebehandlinger til badet som før ikke var...

Smarte tips & trendy nyheter om fliser

Skal du i gang med å bygge nytt bad? Eller kanskje du skal pusse opp ditt gamle? Her er siste flisenytt, samt gode råd for valg og legging av fliser.

Flis på flis

Du elsker baderommet, men hater flisene. Hva gjør du?

Slik forvandlet hun badet for 5000 kroner

I stedet for å pusse opp badet for flere hundretusen kroner, forandret Franciska badet med maling.

Alternativer til fliser på badet

Fliser er et populært valg på badet, men det finnes mye annet å velge i også. Og nei, det behøver ikke være rosablomstret vinyltapet.

Flisefint!

Å velge fliser til badet kan i dag nesten sammenlignes med å gå i knappebutikk. Utvalget føles ubegrenset. Et vell av farger, mønstre og ulike overflate...

«Kan man legge nye fliser over gamle fliser på badet?»

Og kan man egentlig male fliser? Vår våtromsekspert svarer på leserspørsmål.

Steinkule fliser til badet

Mange sverger til tradisjonelle lyse veggfliser, men stadig flere tør å ta mer spenstige flisevalg. Etterligninger av stein, marmor og betong er blant...

Små eller store fliser? Ja, takk begge deler.

Små og store fliser gir ulike effekter, men de kommer også med ulike utfordringer.

Bad med blå farger

Fargerike fliser i blått og grønt gir det lille baderommet et stort løft. Her inne i den blå "Capri-grotten" blir morgentrøtte sjeler raskt oppkvikket.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no