Baderomskolleksjonen Logic i fargene oransje, petroleumsblå, sort og hvit. Produktene kan enkelt byttes og tilpasses etter egen personlighet og stil. Gustavsberg.
Baderomskolleksjonen Logic i fargene oransje, petroleumsblå, sort og hvit. Produktene kan enkelt byttes og tilpasses etter egen personlighet og stil. Gustavsberg. Bilde: Gustavsberg

Baderomstrender 2012

Baderomsinspirasjon

Nå er det hele, hvite flater som gjelder, hvitt på hvitt – gjerne ”Blendahvitt”. Men, de grafiske mønstrene fra 50-, 60- og 70-tallet gjør også sitt inntog.

Hvite vegger, hvite gulv og tak, trenden går mot mattere tider, men høyglans vil fortsatt leve i beste velgående. I 2012 er det ikke shabby chic som gjelder, nå går vi mer i retning av industrial chic.

Det er industrirelaterte og rent funksjonelle produkter som inntar våre badeværelser nå. Men vi vil sette vårt personlige preg på badet ved valg av tilbehør og her kan gjerne fargene få ekplodere.  

Dusj som før - spar penger og miljø med «Heat snagger».

Heat Snagger (gjennomskåret) er utviklet av Meander Heat Recovery. Målet er at varmegjenvinnere for dusj innen 2020 har spart energi tilsvarende Norges eneste kullkraftverk.

Hvem vil ikke ha en lavere strømregning uten at det går ut over dusjnytelsen? Det kan vi oppnå ved å montere en Heat Snagger. Varmegjenvinningen foregår ved at avløpsvannet fra dusjen forvarmer kaldtvannet som er på vei til dusjen.

Selve avløpsvannet blandes på ingen måte med kaldtvannet. Det er kun varmen som overføres og gjenvinnes. Når det kalde vannet blir varmere, trengs det mindre varmtvann fra varmtvanns-tanken.

På den måten får du billigere strømregning samtidig som du sparer miljøet.

Be om Byggebransjens våtromsnorm (BVN) Fra 1. januar 2012 bortfalt søknadsplikten for deg som vil bygge bad eller rehabilitere det gamle. Men, sats på fagfolk som kan dokumentere sin kompetanse.

FFV’s  5 drømmebadregler:

1 Finn 3 godkjente våtromsbedrifter i din nærhet på www.ffv.no. Listen ajourføres daglig. Kontakt FFV (Fagrådet For Våtrom) dersom din håndverker sier at han er godkjent, men ikke står på listen.

2 Be om tilbud fra alle 3, der du krever at bruk av BVN skal kontraktfestes. Be om referanser på alle 3.

3 Sjekk referansene! Snakk gjerne med folk som har brukt badene en stund.

4 Velg å gå videre med den du totalt foretrekker. Sørg for nøyaktig beskrivelse av løsning og utstyr, både i enbeskrivelse, og aller helst i en foto-lik 3D-tegning, før endelig kontrakt inngås.

5 Sørg for at den skriftlige avtalen med den godkjente våtromsbedriften klart sier at Byggebransjens våtromsnorm (BVN) skal brukes. Obs! Avtal skriftlig evt. nødvendige fravik fra BVN pga. vindusplassering i vår sone el.l. Få med fastpris og gjerne dagsbøter i avtalen.


Kilde: Fagrådet For Våtrom

 

Jazz och Blues colour line har tidsstyringo g/eller temperaturregulering, finesser som gjør at strømforbruket minsker mens man likevel beholder komforten.  Pax.

Vakkert badekar formidler en følelse av romantikk, den høye ryggen gir en veldig god komfort. Karet, i sanitærakryl, er utstyrt med justerbare løveføtter og forsterket bunn. Leveres med forkrommet bunnventil og avløpsrør. Noro.


Kjedelige håndkletørkere er nå en saga blott. TR i fire størrelser og i seks forskjellige farger. TR colour line er i aluminium og er i fargene rødt, blått, gult og sort. Pax.

Logic servantbatteri, Classy Chrome, finnes I fargene sort, oransje, petroleumsblått og hvitt. Gustavsberg.

Steamdusj som er designet for å gi deg en uforglemmelig opplevelse. Karet i støpemarmor forsterker følelsen av standard og kvalitet.  Noro.

Hafas nye designbadekar, tegnet av Jordens Arkitekter. Kan leveres med eller uten massasjesystem. Inkl front og endepanel. 1575x700x630 mm. Dybde 470 mm. Vannmengde 234 l.


Ingrid Krem i en delikat, matt struktur, leveres i flere bredder med enkel eller dobbel servant,  Linn Bad.

2 april 2012

Drømmebad med utsikt

Drømmen var et stort og lyst bad. De fikk et bad med luksusfølelse selv om de holdt budsjettet på et moderat nivå.

Ting som frisker opp på badet

En frisk kulør på søppelbøtten, noen nye håndklær, og et lekent dusjforheng kan gi deg fornyet energi på badet.

Fyll badet med planter

Fyll badeværelset med planter, og skap din egen oase.

Fra gammelt og slitt til nytt drømmebad

En vannlekkasje fra etasjen over satte fart i planene om oppussing av badet I løpet av kort tid var full rehabilitering av badet i gang, og gammelt og...

Redaksjonens favoritter til badet

Her er redaksjonens favoritter til badet.

Grønt liv på badet

Frodige, grønne planter gir en avslappet atmosfære og lukter deilig. Her får du tips om 10 planter som liker seg på badet.

Strøken baderomskomfort

I nybygd funkishus har et par designet nytt bad i sort, hvitt og beige i samarbeid med arkitekt Jan Jansen. Frittstående badekar, egen dusjnisje og...

Ti fine måter å skape nostalgi på badet

Drømmer du om engelsk landstil på badet – og kunne å synke ned i et badekar med løveføtter etter en lang dag. Ja, da er det nok av muligheter å velge...

Baderomsartikler i vårens farger

De fleste velger fortsatt hvitt som basisfarge på badet. Frisk opp med vårens fargeglade håndklær og badekåper!

Sett farge på baderommet

Det er ennå kjølig ute og vi lengter mer en noensinne etter farge og varme. Bruk ditt baderom til å skape en skjønn oase med kulør på veggene og fargest...

Mønstret moro på badet

Mønstrene er i ferd med å innta baderommene.

7 snertne saker til badet

Syv snertne saker som vil gi baderommet et løft.

Baderom: Nyheter til badet

Baderommet er i stadig uvikling. Akkurat nå er det slukrister inntil veggen som er i skuddet, noe som både er sikkert og stilig. I tillegg til nye...

Disse fem topper baderomstrendene i 2015

Skal du pusse opp badet i nærmeste fremtid burde du lese dette! Baderomstrendene i 2015 vil revolusjonere baderommet.

Bærtlings fargebad - en kunstnerisk dukkert

Dette fargesterke badet ble skapt med mosaikk, standardporselen og inspirasjon fra kunstneren Olle Bærtlings malerier.