Bilde: Einar Aslaksen

Fra gammelt og slitt til nytt drømmebad

Baderomsinspirasjon

En vannlekkasje fra etasjen over satte fart i planene om oppussing av badet I løpet av kort tid var full rehabilitering av badet i gang, og gammelt og slitt ble til nytt og hvitt. 

Det slitne 5 kvadratmeter store badet i huset fra 1934 hadde ikke vært pusset opp siden tidlig på 80-tallet, men fungerte fortsatt.

Men da vannet en dag sildret fra badet i etasjen over, og lekkasjen var et faktum, tok eierne beslutningen om å rehabilitere badet fullstendig framfor kun å bytte taket i forbindelse med reparasjonen i annen etasje.

Vel gjennomtenkt planlegging

Eierne tegnet badet selv. De følte seg sikre på hva de ville ha, og fulgte en vel gjennomtenkt plan. De valgte å beholde rommets opprinnelige form, men økte arealet med tre kvadratmeter ved å ta plass fra gangen utenfor.

Eierne var opptatt av å finne gode, praktiske og funksjonelle løsninger som samtidig var estetisk pene. De ønsket kun underskap, og ikke noe annet enn et stort speil på veggen over vasken for å oppnå en visuell forstørrelse av rommet.

Les også:

Lysstyring i smarthus

Smarthusteknologien åpner for spennende løsninger innen lysstyring.

To vasker og badekar sto på ønskelisten, og de ville også ha en separat dusjnisje. I dusjnisjen valgte de rene glassflater for å unngå materialbrudd i et veldig stort bad. Skyvedør til badet var nærmest et krav pga den begrensede plassen i badet og også i gangen utenfor.

Rene hvite flater

På grunn av rommets begrensede størrelse valgte eierne å la veggene være hvite, og la formene i rommet være rektangulære eller kvadratiske.

Store fliser på vegger og gulv har en visuelt forstørrende virkning på rommet. Vasken er i korean.

De store, matte flisene på veggene bidrar til at badet virker større, og flatene er holdt rene uten for mye dekor. Få knagger på veggene, vindu med en enkel, hvit persienne osv. De store, brune flisene på gulvet demper inntrykket av gulv, og bidrar til at rommet virker større ved at blikket dras opp mot de hvite veggene.

Les også:

Slik legger du mikrosement

Mikrosement er et sterkt og lettpåført materiale som kan gi rommene dine et realt ansiktsløft. Her får du oppskrift til hvordan du legger på mikroseme...

Ettersom dusjnisjen uansett er separat, lot eierne seg friste til å være litt kreative med den; De la rullesteinsfliser på gulvet i nisen, og slik skapte de et separat dusjrom som brøt litt med resten av interiøret.

Fornøyd

Dusj med hånddusj i tillegg er praktisk. Den lille innmurte nisjen i veggen brukes både til planter og sjampo.

-Vi synes at badet funger godt i dagliglivet. Ved å velge to vasker kan flere enn én benytte badet om morgenen. Vi ønsket oss også et badekar og en adskilt dusjnisje for å slippe å dusje oppe i badekaret, og synes at vi har fått mye bad ut av de få kvadratmetrene vi hadde til rådighet, avslutter de fornøyde eierne.

Les også:

Dette tilbehøret gjør drømmebadet til virkelighet!

Forskjellen mellom et fint bad og et fantastisk bad ligger i detaljene. Og her er de råeste produktene akkurat nå.

Rullesteinsflisene er fra L-Flis og Interiør AS, sluket med dråpemønster er fra Ha det på badet.

Baderomstips

  • Bruk fagfolk til oppussing av baderommet, skadene kan bli av omfattende art dersom det oppstår en lekkasje, og ikke minst kan det bli veldig dyrt hvis forsikringen ikke dekker skaden.
  • Bruk tid før du bestemmer deg, planlegg i forkant. Slik kan du unngå å angre i ettertid på ting du enten ikke gjorde – eller gjorde.
  • Få hjelp til planleggingen av badet av firmaet/butikken som skal levere baderomsutstyret. De er spesialister og vet hvilke muligheter som finnes.
  • Bestill benkeplater og moduler, og bygg innredningen selv. Det blir ofte mer vellykket og personlig enn flere av de ferdige innredningene du får kjøpt.
  • Bygg en kasse til down lights som et alternativ til å bygge ned hele taket. Med kun en kasse langs veggene bevarer du mer av takhøyden i rommet.
  • Bruk gjerne korean som benkeplate eller få laget hele vasken i dette flotte materialet. Den er svært enkel å holde ren og den er lekker å se på.
  • Monter en fuktstyrt vifte, noe som er viktig i forhold til damp i rommet.
  • Har du plass vil anbefales det å ha separat dusj og badekar. Det er upraktisk å dusje i badekaret i det lange løp.

Glade badeender dekorerer badekaret. Vakre skjell fra fjern og nær dekorer vinduskarmen. Rosa dekor gir farge til det lyse badet.

1. april 2012
Mer om Baderomsinspirasjon
Ønsker du et bad med høy kvalitet og gjennomført estetikk? Da har du kommet til rett sted.
Annonsørinnhold

Dette tilbehøret gjør drømmebadet til virkelighet!

Baderomsinspirasjon Forskjellen mellom et fint bad og et fantastisk bad ligger i detaljene. Og her er de råeste produktene akkurat nå.

Annonsørinnhold

Nå skal du droppe flisene på baderomsveggen

Baderomsinspirasjon Si farvel til gammeldagse fliser og oppdatér badet med malte, slette vegger i vinter.

8 ideer til drømmebadet

Baderomsinspirasjon Drømmer du om et nytt og lekkert bad? Vi har funnet et inspirerende utvalg til deg, enten du liker fargefriskt interiør eller minimalistiske baderom i...

Drømmebadet som har det hele

Baderomsinspirasjon Dette badet har alt man kan drømme om. Utsikt til sjø fra boblebadekaret, integrert badstue, stor dusjnisje og dagslys som flommer inn fra flere kanter.

Baderomstrender 2012

Baderomsinspirasjon Nå er det hele, hvite flater som gjelder, hvitt på hvitt – gjerne ”Blendahvitt”. Men, de grafiske mønstrene fra 50-, 60- og 70-tallet gjør også sitt...

Badeværelse i etasjer

Baderomsinspirasjon Dusjen ligger en trapp opp. Baderomsveggen er stripete. Ønsket var et bad med litt eksklusiv hotellfølelse, som for Lene og Klaus innebar en ren stil,...

7 snertne saker til badet

Baderomsinspirasjon Syv snertne saker som vil gi baderommet et løft.

Baderomsartikler i vårens farger

Baderomsinspirasjon De fleste velger fortsatt hvitt som basisfarge på badet. Frisk opp med vårens fargeglade håndklær og badekåper!

Redaksjonens favoritter til badet

Baderomsinspirasjon Her er redaksjonens favoritter til badet.

Smarte oppbevaringsløsninger til badet

Baderomsinspirasjon Med smarte oppbevaringsløsninger kan du enklere holde orden på badet.

Bærtlings fargebad - en kunstnerisk dukkert

Baderomsinspirasjon Dette fargesterke badet ble skapt med mosaikk, standardporselen og inspirasjon fra kunstneren Olle Bærtlings malerier.

Mønstret moro på badet

Baderomsinspirasjon Mønstrene er i ferd med å innta baderommene.

Naturlige materialer på badet

Baderomsinspirasjon Finn roen med naturlige materialer på badet.

Strøken baderomskomfort

Baderomsinspirasjon I nybygd funkishus har et par designet nytt bad i sort, hvitt og beige i samarbeid med arkitekt Jan Jansen. Frittstående badekar, egen dusjnisje og...

Grønt liv på badet

Baderomsinspirasjon Frodige, grønne planter gir en avslappet atmosfære og lukter deilig. Her får du tips om 10 planter som liker seg på badet.