Bilde: Svedberg

Grønt liv på badet

Baderomsinspirasjon

Frodige, grønne planter gir en avslappet atmosfære og lukter deilig. Her får du tips om 10 planter som liker seg på badet.

Med planter på badet kan du skape en avslappet atmosfære og en grønn oase. Foto: Flora Dania
Med planter på badet kan du skape en avslappende atmosfære og en grønn oase. Foto: Flora Dania

Mange tropiske planter, både grønne og blomstrende, trives godt på badet. Luften er lun og mettet med vanndamp – akkurat som i tropisk klima.

Badet kan bli en frodig regnskog hvis du liver opp med grønne og blomstrende planter. Plasser for eksempel et stort eksemplar av Vindusblad i et hjørne. Med godt stell kan planten blomstre og i sitt naturlige miljø vokser det spiselige frukter som kalles Monstera.

Videre kan du plassere saftig grønne bregnearter som Bostonbregne, florlette Venushår eller den markante, skulpturelle Fuglerederbregnen på et bord eller på gulvet. Understrek frodigheten med hengende bregner eller grønne slyngplanter.

Planten Treklatrer har mørkegrønne, hjerteformede blader som danner meterlange ranker. Du kan skape grønne vegger ved å utnytte de lange bladrankene.

Les også:

Baderom: Nyheter til badet

Baderommet er i stadig uvikling. Akkurat nå er det slukrister inntil veggen som er i skuddet, noe som både er sikkert og stilig. I tillegg til nye...

Fyldig Boston-bregne trives godt på badet. Foto: Flora Dania
Fyldig Boston-bregne trives godt på badet. Foto: Flora Dania

Gress og sumpplanter

Plantearter i sypress-familien, som halvgresser trives også godt i baderommet. Den største arten er Papyrus. En svært gammel plante som egypterne brukte til å lage papir i Egypt fra rundt år 2400 f. Kr. Papyrus er en av de få potteplanter som tåler å stå direkte i vann. Du kan plassere flere Papyruser sammen i en lav potte med kant. Legg strandsteiner i bunnen av potten og fyll opp med vann.

Blomstrende regnskogsplanter slik som Flamingoblomsten skaper flott kontrast til de grønne ensfargede plantene. Flamingoblomsten har skinnende, plastaktig blomster i dramatiske røde nyanser.

Foretrekker du hvite blomster er Fredsliljen et godt valg. Store planter kan med hell settes på gulvet, mens mindre planter kan plasseres i rekke på et bord eller i en vinduskarm. Fredsliljer vokser vilt i klynge i regnskogslysninger hvor den danner vakre, velduftende bed.

Curcuma er en ganske ny potteplante med lange, smale blader og elegante rød-lilla blomsterrekker. Setter du mange sammen i en sinkbøtte på gulvet, blir badet straks mer elegant og ikke minst får du en frodig fargeklatt.

Les også:

Smart servantbenk på badet

Den smarte servantbenken på badet er enkel og rimelig å bygge. Det unge paret valgte å lage et servantskap av lette isoporplater kledd med fliser.

Frodig og grønn - Venushår
Frodig og lett - Venushår. (Foto: Flora Dania)

Duftende planter
Har du lyst i å gi badet et sensuelt og duftende preg, kan du møblere rommet med planter som gir fra seg deilig lukt.

Den hvitblomstrende Gardeniaen lukter søtt, men friskt, og den parfymerte duften fungerer som en naturlig luftrenser. Jasmin lukter også søtt og godt. Begge plantene har lange, slyngende blomsterranker som enten kan henge fritt eller bindes opp.

Rosenpelargonium kan fort bli en favoritt på badet. Men den krever at du kan plassere den på et solrikt og lyst sted. Bladene inneholder eteriske oljer. Klipp av noen av plantens blader og legg dem i det varme badevannet. Det er ren nytelse.

Har du sitronmelisse i hagen eller i en krukke er det glimrende å klippe av noen blader og ha det i badevannet.

Dette er plantene du bør lete etter til badet:  

Norsk navn: Latinsk navn: Plantetype: Vekstform:
Curcuma Curcuma Høy, blomstrende plante Stående
Flamingoblomst Anthurium Blomstrende plante Stående
Fredslilje Spathiphyllum Blomstrende plante Stående
Fugleredebregne Asplenium nidus Grønn bregne Stående
Gardenia Gardenia jasminoides Duftende busk Stående
Jasmin Jasminum polyanthum Duftende slyngplante Hengende
Papyrus Cyperus papyrus Grønn sumpplante Stående
Potterose  Rosa Duftende busk Stående
Roseplargonia Pelargonium graveolens Duftende, grønn urt Stående
Treklatrer Philodendron scandens Grønn slyngplante Hengende
Venushår Adianthum Grønn bregne Stående
Vindusblad Monstera deliciosa Stor grønn plante Stående


Vil du har flere tips og triks til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev! 

Les også:

Fire planter som ikke trenger sollys

Fullt i vinduskarmen? Ikke noe problem. Her er fire planter som ikke trenger sollys.

23 oktober 2008
Mer om Baderomsinspirasjon

Drømmebad med utsikt

Baderomsinspirasjon Drømmen var et stort og lyst bad. De fikk et bad med luksusfølelse selv om de holdt budsjettet på et moderat nivå.

Ting som frisker opp på badet

Baderomsinspirasjon En frisk kulør på søppelbøtten, noen nye håndklær, og et lekent dusjforheng kan gi deg fornyet energi på badet.

Fyll badet med planter

Baderomsinspirasjon Fyll badeværelset med planter, og skap din egen oase.

Fra gammelt og slitt til nytt drømmebad

Baderomsinspirasjon En vannlekkasje fra etasjen over satte fart i planene om oppussing av badet I løpet av kort tid var full rehabilitering av badet i gang, og gammelt og slitt ble til nytt og hvitt. 

Redaksjonens favoritter til badet

Baderomsinspirasjon Her er redaksjonens favoritter til badet.

Strøken baderomskomfort

Baderomsinspirasjon I nybygd funkishus har et par designet nytt bad i sort, hvitt og beige i samarbeid med arkitekt Jan Jansen. Frittstående badekar, egen dusjnisje og...

Ti fine måter å skape nostalgi på badet

Baderomsinspirasjon Drømmer du om engelsk landstil på badet – og kunne å synke ned i et badekar med løveføtter etter en lang dag. Ja, da er det nok av muligheter å velge mellom, noen av mulighetene viser vi deg her.

Baderomsartikler i vårens farger

Baderomsinspirasjon De fleste velger fortsatt hvitt som basisfarge på badet. Frisk opp med vårens fargeglade håndklær og badekåper!

Sett farge på baderommet

Baderomsinspirasjon Det er ennå kjølig ute og vi lengter mer en noensinne etter farge og varme. Bruk ditt baderom til å skape en skjønn oase med kulør på veggene og fargest...

Mønstret moro på badet

Baderomsinspirasjon Mønstrene er i ferd med å innta baderommene.

7 snertne saker til badet

Baderomsinspirasjon Syv snertne saker som vil gi baderommet et løft.

Baderom: Nyheter til badet

Baderomsinspirasjon Baderommet er i stadig uvikling. Akkurat nå er det slukrister inntil veggen som er i skuddet, noe som både er sikkert og stilig. I tillegg til nye...

Disse fem topper baderomstrendene i 2015

Baderomsinspirasjon Skal du pusse opp badet i nærmeste fremtid burde du lese dette! Baderomstrendene i 2015 vil revolusjonere baderommet.

Bærtlings fargebad - en kunstnerisk dukkert

Baderomsinspirasjon Dette fargesterke badet ble skapt med mosaikk, standardporselen og inspirasjon fra kunstneren Olle Bærtlings malerier.

Smarte oppbevaringsløsninger til badet

Baderomsinspirasjon Med smarte oppbevaringsløsninger kan du enklere holde orden på badet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no