Praktisk servantbenk: De store skuffene fra Kvik gir god plass til baderomsutstyr. Hvite porselensvasker kommer fra Tjærsland i Oslo
Praktisk servantbenk: De store skuffene fra Kvik gir god plass til baderomsutstyr. Hvite porselensvasker kommer fra Tjærsland i Oslo Bilde: Thomas X. Floyd

Strøken baderomskomfort

Baderomsinspirasjon

I nybygd funkishus har et par designet nytt bad i sort, hvitt og beige i samarbeid med arkitekt Jan Jansen. Frittstående badekar, egen dusjnisje og stor skufferekke under vasken gjør dagliglivet på badet komfortabelt og praktisk.

For vel et år siden flyttet ekteparet i begynnelsen av 30-årene inn i nytt funkishus spesialtegnet til tomten og til eiernes ønske om en lettstelt, praktisk og moderne bolig. Hovedbadet i huset befinner seg i andre etasje. Det er stort og luftig med tre vinduer, som slipper inn dagslys fra to ulike sider.

Myke detaljer: I den kalde årstid er det godt å myke opp baderomsinteriøret med en lodden skinnfell. Silkekjolen i pudderrosa er designet av den norske klesdesigneren Tina Steffernak Hermansen (TSH) og kommer fra Sanselig Interiør på Ski storsenter.

Myke detaljer: I den kalde årstid er det godt å myke opp baderomsinteriøret med en lodden skinnfell. Silkekjolen i pudderrosa er designet av den norske klesdesigneren Tina Steffernak Hermansen (TSH) og kommer fra Sanselig Interiør på Ski storsenter.

Målet var å skape et tidløst bad som tåler flittig bruk uten å bli fort rotete. Paret har satset på nøytrale farger i beige og hvitt og en frekkere farge på baderomskommoden under vasken, i høyglanset sort. Beige fliser på gulvet er store i størrelsen og måler 60x60 cm. Over vasken er det brukt «glitrende glassmosaikkfliser » i gråbeige på 1x1 cm. I dusjnisjen er veggene dekket med fliser som måler 5x5 cm også i gråbeige valør. De ulike størrelsene på flisene skaper dynamikk i rommet. Øvrige vegger og tak er malt hvite.

Rommet er på totalt 12 kvadratmeter med rette linjer og fremstår nærmest som en kvadratisk kube. Takhøyden er også raus.

En av fordelene med å bygge nytt hus er å planlegge stort bad. I dette huset er det i alt tre bad. Et gjestetoalett i 1. etasje og to badeværelser i husets 2. etasje. De to badene på øverste plan har hver sin funksjon, ett er forbeholdt barna til daglig og det støste brukes mest av foreldrene.

Moderne badekar
I helgene når familien har god tid benyttes badekaret flittig. Karet er plassert på baderommets langvegg og står litt ut fra veggen med en frittstående tappekran, som minner litt om en nostalgisk vannpost fra gamle dager, selv om utformingen er blank og moderne i stål. 

Frittstående badekar: Store badekar er populært for dagens barnefamilier. Dette kommer fra Duravit. Beige fliser på gulvet i størrelse 60x60 er fra Bergersen AS i Oslo.

Frittstående badekar: Store badekar er populært for dagens barnefamilier. Dette kommer fra Duravit. Beige fliser på gulvet i størrelse 60x60 er fra Bergersen AS i Oslo.

Her liker husets minste å bade i temperert vann, som også gir plass til flytende leker. Mor og far foretrekker også å slappe av i badekaret når de har tid.
Badekar er på moten igjen. For noen år siden var det populært å «kaste ut» badekaret for å erstatte det med dusj. I dag vil moderne barnefamilier gjerne ha begge deler med en kjapp dusj til hverdags og badekaravslapping i helgene.

Egen dusjnisje: Glassdøreneinn til dusjnisjen erlaget på mål av glassmester.
Egen dusjnisje: Glassdørene inn til dusjnisjen er laget på mål av glassmester.

Dusjnisjen er innrammet av glassdør og glassvegg som hindrer at vannsøl kommer ut i rommet. I gulvet er det vannbåren varme som gjør baderomsgulvet lunt å gå på for barbente føtter.

Stilren armatur:Veggen over servantene erdekket med glassmosaikkmed innfelt armatur.

Stilren armatur: Veggen over servantene er dekket med glassmosaikk med innfelt armatur.

Praktiske løsninger
Hverdagslivet er ofte hektisk for travle småbarnsfamilier med to utearbeidene foreldre. Derfor er det viktig at huset er praktisk innredet slik at dagliglivet går på «skinner».

I en luke fra gangen utenfor det store badet i annen etasje slippes all klesvask ned til vaskerommet som ligger i et eget rom ved siden av kjøkkenet. Dermed slipper familien å bære sengetøy og håndklær til vask fra annen etasje og ned til hovedplanet.

Smarte løsninger er lettere å planlegge når man tegner huset selv sammen med arkitekt. I tillegg får man en bolig med rom som ingen andre har helt maken til, et viktig aspekt for de som liker individuell stil.

Alt «rot» på badet skjules i en lang skufferekke med i alt fire skuffer. Her oppbevares håndklær og toalettsaker. To hvite porselensvasker er plassert på en sort granittplate som er lagt oppå skufferekken. Sorte skap gjør uttrykket røffere og gir badet særpreg. Høye glasslykter med stearinlys i på gulvet, en skinnfell og en buddafigur gjør det stramme badet mykere og varmere når det er kaldt ute...

Litt luksus: Deilige kremer, baderomskum og duftvennligesåper skaper luksustemning på badet fra produsentenLoccitane som føres av Sanselig interiør på Ski Storsenter.

Litt luksus: Deilige kremer, baderomskum og duftvennlige såper skaper luksustemning på badet fra produsenten Loccitane som føres av Sanselig interiør på Ski Storsenter.

Forbrukerinfo:
Arkitekt, Jan Jansen
tlf. 69 24 14 42
www.jensen-arkitekter.no

Fliser,
Casafra T.M Bergersen AS
tlf. 23 30 49 00
www.bergersenas.no

Baderomskommoder,
Kvik
tlf.24 11 11 00
www.kvik.no

Hvite porselensvasker,
Tjærsland
tlf. 24 14 89 00
www.tjersland.no

Armatur,
Hans Grohe
tlf. 32 79 54 00
www.hansgrohe.no

Sort granitt benkeplate
Askim Steinsenter
tlf. 69 88 19 52

Badekar,
Duravit
tlf. 22 12 82 12
www.duravit.com

Blandebatteri ved badekar
Starck 11, Oslo VVS senter
tlf. 66 82 12 40
www.oslovvssenter.no

Belysning,
Intra
tlf. 73 98 01 00
www.intra-group.com

Skinnfell, glasslykter, telys, håndklær, kjole,og baderomskremerog såper kommer fra
butikken Sanselig interiør på Ski Storsenter

www.sanselig.no

09. mars 2009
Mer om Baderomsinspirasjon

Drømmebad med utsikt

Baderomsinspirasjon Drømmen var et stort og lyst bad. De fikk et bad med luksusfølelse selv om de holdt budsjettet på et moderat nivå.

Ting som frisker opp på badet

Baderomsinspirasjon En frisk kulør på søppelbøtten, noen nye håndklær, og et lekent dusjforheng kan gi deg fornyet energi på badet.

Fyll badet med planter

Baderomsinspirasjon Fyll badeværelset med planter, og skap din egen oase.

Fra gammelt og slitt til nytt drømmebad

Baderomsinspirasjon En vannlekkasje fra etasjen over satte fart i planene om oppussing av badet I løpet av kort tid var full rehabilitering av badet i gang, og gammelt og slitt ble til nytt og hvitt. 

Redaksjonens favoritter til badet

Baderomsinspirasjon Her er redaksjonens favoritter til badet.

Grønt liv på badet

Baderomsinspirasjon Frodige, grønne planter gir en avslappet atmosfære og lukter deilig. Her får du tips om 10 planter som liker seg på badet.

Ti fine måter å skape nostalgi på badet

Baderomsinspirasjon Drømmer du om engelsk landstil på badet – og kunne å synke ned i et badekar med løveføtter etter en lang dag. Ja, da er det nok av muligheter å velge mellom, noen av mulighetene viser vi deg her.

Baderomsartikler i vårens farger

Baderomsinspirasjon De fleste velger fortsatt hvitt som basisfarge på badet. Frisk opp med vårens fargeglade håndklær og badekåper!

Sett farge på baderommet

Baderomsinspirasjon Det er ennå kjølig ute og vi lengter mer en noensinne etter farge og varme. Bruk ditt baderom til å skape en skjønn oase med kulør på veggene og fargest...

Mønstret moro på badet

Baderomsinspirasjon Mønstrene er i ferd med å innta baderommene.

7 snertne saker til badet

Baderomsinspirasjon Syv snertne saker som vil gi baderommet et løft.

Baderom: Nyheter til badet

Baderomsinspirasjon Baderommet er i stadig uvikling. Akkurat nå er det slukrister inntil veggen som er i skuddet, noe som både er sikkert og stilig. I tillegg til nye...

Disse fem topper baderomstrendene i 2015

Baderomsinspirasjon Skal du pusse opp badet i nærmeste fremtid burde du lese dette! Baderomstrendene i 2015 vil revolusjonere baderommet.

Bærtlings fargebad - en kunstnerisk dukkert

Baderomsinspirasjon Dette fargesterke badet ble skapt med mosaikk, standardporselen og inspirasjon fra kunstneren Olle Bærtlings malerier.

Smarte oppbevaringsløsninger til badet

Baderomsinspirasjon Med smarte oppbevaringsløsninger kan du enklere holde orden på badet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no