Bad etter læreboka

Baderomsmøbler og baderomsinnredning
En familie på Ekeberg har vunnet nytt bad etter læreboka. Fagrådet for våtrom kaller det for Norges viktigste baderom.

Foto: Newswire
Under en konkurranse på messen Bygg Reis Deg i fjor, vant en Oslo-familie en rørlegger for en dag. Det har nå blitt til en totalrenovering av badet, som skal brukes av FFV som dokumentasjon på hvordan man skal pusse opp bad etter Byggebransjens våtromsnorm.

For første gang blir nemlig alle faser av et slikt rehabiliteringsprosjekt grundig dokumentert av FFV, og prosjektet vil bli benyttet i FFVs informasjonsvirksomhet i tiden som kommer. Lars Gulbrandsen, daglig leder av Fagrådet for våtrom (FFV), er fornøyd over å ha fått et slikt demo-anlegg.

Advarer mot gjør-det-selv på badet
- FFV vil benytte prosjektet til å demonstrere kravet til den kompetanse som er nødvendig for å bygge et trygt bad, slik at entusiastiske hobbybyggere og andre uten Godkjent bedrift-eksamen og dokumentert kunnskap om Byggebransjens våtromsnorm, heller satser på andre byggeoppgaver.

Renoveringen utføres av et team håndverkere under ledelse av Varme & Bad Nore VVS. Denne bedriften har tatt kurs, og er Godkjent bedrift i BVN av Fagrådet for våtrom.

– Det finnes klare regler for hvordan bad skal bygges, men det er dessverre ingen selvfølge at fagfolk følger Byggebransjens våtromsnorm (BVN), sier rørleggermester Ben Schreier i Varme & Bad Nore VVS.

Stoler for mye på rørleggeren
BVN er en frivillig, og ikke lovpålagt norm, som det ikke er direkte straffbart å la være å bruke. Når BVN ikke føles, viser resultatet seg ofte i kostbare vannskader på grunn av mangelfull planlegging og dårlig arbeid, gjerne kombinert med feil bruk av materialer.

– Folk flest stoler på at rørleggeren vet hva han gjør, men mange norske rørleggerbedrifter er ikke oppdatert i BVN. Nå håper vi flere rørleggerbedrifter og andre håndverkere bruker litt ressurser på å ta våre kurs, som gir rett til å kalle seg Godkjent bedrift, sier daglig leder Lars Gulbrandsen i FFV.

Også Varme & Bad-kjeden oppfordrer sine medlemsbedrifter til å oppdatere seg for å sikre vanntette bad.
– Rørleggere har hatt mye å gjøre de siste årene. Folk flest er ofte sjeleglad når de får tak i en rørlegger som kan gjøre en jobb. Nå er det på tide for mange rørleggere å etterutdanne seg, sier rørleggermester Ben Schreier.
23. oktober 2008
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Lune farger på ti kvadrat

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Skreddersydde skap og spesialløsninger av oljet treverk og marmorfliser skaper personlig og lun atmosfære på badet.

Miljøvennlig til badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Tanken om miljøvennlige produkter har også inntatt badet – og det ser lekkert ut.

Rent og enkelt på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Rent, enkelt og effektivt er stikkord som gjelder for badet

Slik planlegger du badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Smarte løsninger til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger.

Bør gips forbys på badet?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Bør gipsplater forbys på badet? Ekspertene er ikke enige.

Ferdigbadene kommer

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Nordmenn er på verdenstoppen i å pusse opp badet. Nå kommer alt-i-ett-badene, som gjør jobben både enklere og tryggere.

Trender på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Veggbekledning for bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Hva er best- våtromsplater, våtromstapet, fliser - eller vinyl?

20 ting du trenger for det perfekte badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Hull i membranen gir hull i lommeboka

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Hvilke rettigheter har du som forbruker når en jobb i hundretusenkronersklassen ikke holder mål?

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Strøkent bad i varme farger

Baderomsmøbler og baderomsinnredning På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Membran til våtrom

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Sveisemembran eller smøremembran, bunnmembran eller toppmembran. Forvirret?

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no