Bilde: Getty Images

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Ofte er kjøkkeninnredning billigere og finnes i flere alternativer enn baderomsinnredning. I tillegg kan du tilpasse den til akkurat dine behov i stedet for å føle at du må tilpasse deg produsenten.

Derfor lurer flere lesere på om de heller kan bruke kjøkkeninnredning i stedet for baderomsinnredning fra IKEA på badet.

IKEA selger i dag serien METOD til kjøkkenet hvor du kan velge en rekke forskjellige størrelser og fronter. Dessverre har man ikke disse alternativene på baderomsinnredning.

– METOD-kjøkkenskapene er ikke utviklet for fuktighetsforholdene som finnes i baderom, og bruk av dette er derfor noe vi ikke vil anbefale, sier Kristian Willanger, kommunikasjonsrådgiver i IKEA Norge.

Årsaken er at IKEA ikke har testet skapene for bruk på baderom. Vanligvis har skapene en garanti på 25 år i kjøkkenomgivelser, men fuktige omgivelser vil kunne forkorte levetiden på innredning som ikke er fuktbestandig. Hvor mye vet ikke møbelkjeden sikkert.

– METOD er derimot godkjent for bruk i vaskerom, så lenge dette ikke er kombinert med bad/dusjrom eller lignende, sier Willianger.

Dette skjer med skapene

Heller ikke baderomsekspert Bjørn Grimsrud, som er fagsjef for Fagrådet for Våtrom, anbefaler å bruke annen innredning på badet eller vaskerommet.

– Baderommet er det rommet i huset hvor fuktbelastningen er høyest. Dette gjelder ikke bare direkte vannsøl og vannsprut, men også vanndampen som kommer når vi dusjer. Kvaliteten på innredningen må derfor være slik at den tåler fuktbelastningen i baderommet, sier Grimsrud.

– Jeg vil, på generelt grunnlag, ikke anbefale bruk av kjøkkeninnredning på baderommet, da slik innredning ikke er egnet til dette formålet.

Han forteller at du risikerer at innredningen sprekker opp, sveller ut og flasser hvis den ikke er fuktbestandig. Grimsrud påpeker at innredning laget for baderom bør ha en levetid som badet ellers, altså minst 15 til 20 år.

– Rengjøring og vedlikehold av innredningen vil variere avhengig av hva overflatene er laget av. Det viktigste man kan gjøre for å oppnå lang levetid på innredningen er derfor å vedlikeholde den i tråd med avisningene fra produsenten, sier han.

Få flere smarte tips – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!

26 oktober 2016
Mer om Baderomsmøbler og baderomsinnredning

Lune farger på ti kvadrat

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Skreddersydde skap og spesialløsninger av oljet treverk og marmorfliser skaper personlig og lun atmosfære på badet.

Miljøvennlig til badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Tanken om miljøvennlige produkter har også inntatt badet – og det ser lekkert ut.

Rent og enkelt på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Rent, enkelt og effektivt er stikkord som gjelder for badet

Slik planlegger du badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Smarte løsninger til små bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Små baderom kan være en utfordring når det kommer til innredning. Vi gir deg tipsene for hvordan du med enkle grep kan få plass til det du trenger.

Bør gips forbys på badet?

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Bør gipsplater forbys på badet? Ekspertene er ikke enige.

Ferdigbadene kommer

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Nordmenn er på verdenstoppen i å pusse opp badet. Nå kommer alt-i-ett-badene, som gjør jobben både enklere og tryggere.

Trender på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Veggbekledning for bad

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Hva er best- våtromsplater, våtromstapet, fliser - eller vinyl?

Hull i membranen gir hull i lommeboka

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Hvilke rettigheter har du som forbruker når en jobb i hundretusenkronersklassen ikke holder mål?

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Strøkent bad i varme farger

Baderomsmøbler og baderomsinnredning På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Membran til våtrom

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Sveisemembran eller smøremembran, bunnmembran eller toppmembran. Forvirret?

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Baderomsmøbler og baderomsinnredning Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...