Getty Images
Getty Images

Derfor trenger menn og kvinner forskjellige ting på badet

Baderomsmøbler og baderomsinnredning

En ny undersøkelse viser at kvinner og menn bruker badet på helt forskjellige måter. Kvinner dekorerer, mens menn slapper av.

Analyseselskapet YouGov har gjort noen interessante oppdagelser på oppdrag fra baderomsprodusenten Villeroy & Boch Gustavsberg. 

Ifølge en landsomfattende spørreundersøkelse viser det seg nemlig at kvinner og menn behøver helt forskjellige ting når det kommer til innredning og interiør på badet. Du tror kanskje at et toalett, en vask og en dusj holder? 

Stereotypene stemmer

Resultatet viser at stereotypene er akkurat like typiske som man skulle tro. Kvinner vil ha duftlys, like håndklær og duftlys på badet, mens menn vil ha lesestoff, god internettdekning og musikk. 

Les også: 4 vaskefeil vi gjør på badet

PR- og kommunikasjonsansvarlig i Villeroy & Boch Gustavsberg, Rebecca Duvemyr, mener i en pressemelding at resultatet bekrefter de biologiske forskjellene.

– Du har den praktiske mannen som bruker alenetiden til å pløye gjennom VG, Facebook eller lese e-poster. Så har du den emosjonelle kvinnen som ma ha det lekkert rundt seg, og som er opptatt av kroppslig velvære, sier Duvemyr.

De endelige resultatene fra undersøkelsen. Foto: YouGov

Varierende tidsbruk

Samme undersøkelse viser også akkurat hvor mye tid gjennomsnittspersonen bruker på badet. Her er det også store forskjeller fra kvinner og menn, men det visste vi vel?

Les også: Slik fjerner du hunde- og kattehår fra teppet

For de aller fleste holder det med 15-30 minutter på badet i løpet av dagen, men for én av fem kvinner er ikke dette tilstrekkelig nok.

21 prosent av kvinnene i undersøkelsen svarte at de bruker 30-60 minutter. Til sammenligning svarte kun 14 prosent menn det samme.

– Vi har sett en stor utvikling på rollen badet spiller i huset. Før var det fort inn og fort ut igjen, mens nå har dette rommet blitt stedet for kvalitetstid alene i en hektisk hverdag. Derfor investerer vi stadig mer i dette rommet også, noe man lett kan se om man sammenligner bad i eldre hus med nyere boliger, forteller Duvemyr.

Et helt nytt bad

Nylig skrev vi om Google-ingeniøren som gjorde om baderomsspeilet til diger smarttelefon; vi spådde det til å bli fremtiden speil. 

Vi har også skrevet om at kjøkkenet har blitt den nye stua; lekser, kontorarbeid og familiesammenkomster gjøres gjerne samtidig mens maten lages. Med andre ord lever vi i en helt ny tid, der man selv bestemmer hvor bordet skal stå. Bokstavelig talt.

Les også: Et skittent hjem kan ødelegge drømmedaten

Duvemyr forklarer at de har vært nødt til å imøtekomme større krav enn før, men at det har løst seg med bredere utvalg innenfor utforming og farger.

– Vi opplever at folk legger mer tanker i hvordan innredningen og produkter til badet skal se ut. Folk vil ha stilrene og smarte løsninger, og er modigere i valg av detaljer som kraner, knagger og håndtak, avslutter hun.

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

18 februar 2016

Vurderer du å bruke IKEAs kjøkkenskap på badet?

Det bør du la være med tanken, ifølge ekspertene. Her forklarer de hvorfor.

Annonsørinnhold

Du blir ikke så ren av håndvasken som du trodde

Visste du at servantkranen kan være en grobunn for bakterier og smuss, og at håndvasken ikke er så renslig som du trodde? Dette lærer barna om i ung...

20 ting du trenger for det perfekte badet

Hvis du enkelt vil friske opp badet til våren, bør du ta en titt på disse herlige produktene.

Få nytt bad med små og enkle forandringer

Interiørdesigner Halvor Bakke forteller at du kan få et helt nytt bad med små interiørgrep. Sjekk tipsene hans her!

Er dette fremtidens speil?

Google-ingeniøren ønsket seg et annerledes speil på badet.

Baderomsinnredning - slik gjør du et riktig valg

Valg av ny baderomsinnredning er en viktig avgjørelse når du pusser opp badet.

Trender på badet

Hvordan liker egentlig vi nordmenn å innrede på baderommet vårt? Her er et innblikk i noen av trendene på badet som er verdt å få med seg.

Slik planlegger du badet

Med noen gode råd i bakhodet unngår du dyre feil og får det nytelsesrommet du fortjener.

Veggbekledning for bad

Hva er best- våtromsplater, våtromstapet, fliser - eller vinyl?

Lite bad til mange

Sju kvadratmeter rommer alt et bad behøver. Dusj, badekar, dobbel servant, et toalett og et stellebord! Se hvordan man løste dette badeværelsets totalre...

Baderom

Baderomsarealet i norske hjem har i følge de siste årenes trender økt betraktelig. Det er slutt på den sosiale boligbyggingens oppfatning av badet som...

Strøkent bad i varme farger

På begrenset plass har familien på fire realisert alt de ønsket seg på badet.

Membran til våtrom

Sveisemembran eller smøremembran, bunnmembran eller toppmembran. Forvirret?

Rent og enkelt på badet

Rent, enkelt og effektivt er stikkord som gjelder for badet