Total fornyelse av 1970-tallsbad

Badet i 1970-tallsvillaen på Snarøya hadde sett sine beste dager. Det en gang så flotte badeværelset var fullstendig umoderne og upraktisk, i tillegg til å være rammet av vannskade. Våtrommet var derfor modent for oppussing.


  

bildetekst

Det gamle 1970-talls-badet var mørkt og umoderne.

Familien trengte profesjonell hjelp til å se muligheter istedenfor begrensninger i det lille badeværelset på fem kvadratmeter. De valgte derfor å oppsøke interiørdesigner for å få hjelp til å utarbeide et lekkert og gjennomtenkt forslag, som de ikke hadde klart å komme frem til selv.

 

Designeren har valgt ut produkter med en relativt nøytral basis, som allikevel ikke blir kjedelige.

– Et bad bør være både delikat og ha preg av luksus, sier interiørdesigner Tove Meldgaard.

I tillegg til at rommet bør være lyst, må det ha noen ”muskler”. Ved å bruke noe svart eller mørkegrått får rommet karakter, mener hun. Hvis alt er lyst, kan badeværelset fort bli for ”flytende”. Det må noen mørke elementer til for å ”sette” interiøret. Men, bruk ikke for store mørke flater, det er de mørkeste fargene som er mest fremtredende i et interiør.

Elegant preg

Det nye badet har fått et elegant og eksklusivt preg. Fargene går i krem, sand, grått samt svart.

Veggene er lyse, men ikke helt hvite. Det er valgt ut sandfarget veggflis for      å gi rommet en varm og lun atmosfære. ”Musklene” er en svart rullegardin og mørkegrå gulvfliser.

Interiørdesigneren har dessuten valgt å bygge inn skapene fra Ifö, slik at bare frontene er synlige, en løsning som både er elegant og praktisk. Elegansen understrekes ved at skapets dører er holdt i lyst grått, mens skuffene er i kirsebær. Den varme tresorten er også brukt på toalettsetet.

For å få til den innebygde løsningen måtte de ”stjele” litt av garderobeskapet på soverommet som ligger vegg i vegg med badet. Dette garderobeskapet har nå bare halv dybde, men fungerer fint til småtøy.

Inne i skapet er det lagt opp stikkontakter for elektriske apparater, som barbermaskin og tannbørster. Toalettsaker som er i daglig bruk samler støv, og er ikke like delikate å ha stående fremme. Det er derfor greit med rikelig med skapplass, der de dagligdagse tingene kan ”gjemmes”.

bildetekst
Dusjnisjen er laget av en vegg med glassbyggerstein og en liten skråvegg med flis. Dette gir maksimalt med lys inn i dusjnisjen og en fin utnyttelse av det lille rommet. Dusjhode og blandebatteri fra Vola.

Rommelig dusjnisje

Dusjnisjen er bygget opp av en rett vegg med glassbyggerstein og en skrå vegg med flis. På den måten utnyttes plassen bedre, samtidig som lyset slipper inn i dusjen og rommet virker større. I tillegg blir åpningen til dusjnisjen mindre, noe som igjen reduserer vannsøl ut på resten av badet. Skråveggen med fliser benyttes til håndklevarmer som er praktisk plassert rett utenfor dusjen.

Familien stortrives på sitt nye bad, og er glad for at de valgte å samarbeide med fagekspertise på løsninger og materialvalg. Både arbeidsprosessen og resultatet er slik familien hadde håpet på, og gjør at tiden som tilbringes på badet er blitt mye hyggeligere.

  

bildetekst

 

Skap fra Ifö er bygget inn i veggen og har fått knotter fra Vola, en elegant og plassbesparende løsning til små Bad. På motsatt side av veggen måtte derfor et garderobeskap bli litt grunnere.

  

Dette er brukt:

Fliser gulv: Flisekompaniet på Skøyen  

Fliser vegg: Flisekompaniet             

Vask: Italienske Rapsell, forhandles gjennom interiørdesigneren

Håndkletørrer: Danske Strømberg

Baderomsskap: Ifö    

Blandebatteri: Vola

Understell til vask: Spesiallaget av en smed etter tegninger fra Tove Meldgaard

Rullegardin: Eclectiks v/Meldgaard

Dusjbatteri: Vola

Kostnadsoverslag (ca.-priser):

Fliser per kvm                          700

Glassbyggerstein per stykk          50

Armatur                               3 000

Servant                             11 000

Toalett                                3 000

Knagger og knotter                3 000

Håndklevarmer                      7 500

Belysning                             8 000

Rullegardin                           3 500

I tillegg kommer utgifter til rørlegger, elektriker og snekker.

For mer info: Interiørarkitekt Tove Meldgaard, www.meldgaard.no

tove@meldgaard.no