Bilde: Colourbox

Slik får du rene dusjvegger

Dusj og dusjkabinett

Sliter du med å få dusjveggene rene? Det behøver ikke være så vanskelig.

Dusjvegger som er blitt grå av såpe er ikke særlig pent, og noen ganger kan det være vanskelig å få dem rene igjen. Men det behøver det ikke være. Følg disse enkle vedlikeholdsrådene, og du kan slippe skjemmende dusjvegger.

Daglig
Unngå fast såpe i form av såpestykker i dusjen. Disse etterlater mer flekker på dusjveggene enn flytende såpe. Det er også hendig å ha en gumminal eller en myk klut liggende i dusjen. Dra over dusjveggene etter bruk, så unngår du kalkavleiringer fra vannet. Samtidig ser dusjen straks renere ut.


Du bør unngå fast såpe i form av såpestykker i dusjen, da disse etterlater mer flekker på dusjveggene enn flytende såpe.

Ukentlig
Gustavsberg anbefaler at du tørker over dusjveggene med et mildt rengjøringsmiddel, som for eksempel flytende oppvaskmiddel. Har du glassvegger, kan du godt bruke vanlig vinduspuss for å få den flotte overflaten igjen. Unngå produkter med skuremidler, aceton, alkohol eller sure rengjøringsmidler, da disse kan skade veggene og føre til at de blir vanskeligere å rengjøre senere. 
Har du fliser i dusjen, må du heller ikke glemme å rengjøre dem. Jif Baderom løser opp kalk, smuss og såperester, og fungerer veldig bra på fliser i dusjen. Produktet er dessuten svanemerket. Spray på og la den virke noen minutter før du tørker av. Skyll eventuelt med vann etterpå.

Hvert halvår
Rørleggerkjeden Varme og Bad anbefaler å bruke bilvoks på glassdører og dusjkabinett en gang i halvåret. Det forsegler porene i glasset og gjør det lettere å rense. Du kan også kjøpe spesialmidler med samme effekt fra produsenter av baderomsprodukter.

Ved utskifting
Har du gamle dusjvegger eller skal renovere badet, kan du i dag få dusjvegger i glass med nanoteknologisk overflatebehandling som skal gjøre det lettere å holde dem rene. Gustavsberg kaller overflatebehandlingen for "Clear Glass", mens Duscholux har gitt den navnet CLEARtec.

Kilder: Varme og Bad, Gustavsberg, Lilleborg, VVS Marketing

6 februar 2012

Varm opp med gråvann

Ikke kast varmen ut med badevannet. Bruk gråvann fra dusj og oppvaskmaskin til å varme opp vannet i berederen, og spar penger.

Test av dusjhoder

Vi har testet fem forskjellige dusjhoder, som alle passer til de fleste bad. Ingen strøk i testen, men vinneren utmerker seg ved et lekkert design og...

Sommerlig utedusj

På varme sommerdager er det deilig å kunne ta en forfriskende dusj i det fri. Her guider vi deg til hvilke alternativer du har hvis du vil ha utedusj...

Dropp sparedusjen!

Nyt dusjen med god samvittighet, og installer heller sparekran enn sparedusj, oppfordrer rørleggere.

Få en større dusjopplevelse

Dusjhodene i de norske hjem blir stadig større og stiligere, og vi pøser ut litervis av ekstra vann i jakt på mer velvære. Men sjekk rørene dine før du...

Slik rengjør du dusjkabinettet

Sliter du med å få ren glassdørene i dusjen? Vi har rådene.

Dusj - en ren opplevelse

Dusjkabinett er et våtrom i seg selv – det tryggeste valget når det gjelder Dusjløsninger vannlekkasje.

Varme i dusjen med avløpsvann

En ny innretning skal varme opp dusjvannet med gråvann.

Hva må du tenke på når du skal kjøpe steamdusj?

Billige steamdusjer fra Kina skapte problemer for norske forbrukere. Hva må du huske på når du går til innkjøp av dampbad?

Fire fine dusjkabinett

I disse fire fine dusjkabinettene er det en fryd å starte dagen.

Alle kan ha en dusj i det fri

Ta dusjen ute i det fri og nyt været og utsikten! Med en utedusj kan man nyte av avkjølende vann på solvarme dager, uten å måtte gjøre store investering...

Slik rengjør du dusjhode og slange

De fleste vasker dusjsonen eller dusjkabinettet regelmessig, men rengjør du noen gang dusjhodet og slangen?

Unngå svarte fuger i dusjen

Dusjer du rett på veggen, er du sikkert kjent med misfarging av fugene. Men, det kan lett unngås med et godt rensemiddel og impregnering.

Stilfint i dusjen

Riktig valg av armatur og dusjsett kan utgjøre forskjellen mellom et veldesignet bad og et sånn passe greit gjennomført bad.

Lekkasje fra dusjslangen

I skjøten mellom dusjhåndtaket og slangen vil det før eller senere dryppe vann når du bruker dusjen.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no