Bilde: Produsentene

Stilfint i dusjen

Dusj og dusjkabinett

Riktig valg av armatur og dusjsett kan utgjøre forskjellen mellom et veldesignet bad og et sånn passe greit gjennomført bad.

Valg av dusjsystem er kanskje ikke den delen av baderomsfornying som opptar deg mest, men det er likevel et valg som har mye å si for helheten i baderomsinteriøret.

– Vi tilbringer mye tid på baderommene våre og derfor er det viktig at den sentrale opplevelsen, vannet, lever opp til de høyeste forventninger, sier Ola Persson. Han er varemerkeansvarlig hos Mora Armatur, som har lansert en ny dusjserie i vinter.


Minimalistisk: Stram stil med Mora Inxx.

Mora Inxx
– Den mest fremtredende dusjen i serien er Mora Inxx. Den er produsert helt i metall og har et vakkert formspråk. Dessuten er den utstyrt med en ekstra stor taksil for maksimal nytelse og komfort, sier Persson.

Takdusjen er på sjenerøse 25 centimeter og står i kontrast til resten av armaturet som er holdt i rene, stramme linjer med et minimalistisk preg.

Mora Inxx har et antikalksytem som skal hindre at munnstykket tilstoppes av kalk. Kalkavleiring er dog sjeldent et problem i Norge hvor vannet er atskillig bløtere enn f.eks. England. Det kan likevel være aktuelt for de tre nordligste fylkene våre, som sies å ha hardere vann enn resten av landet.


Rektangulært: Dusjhodet fra hans Grohe dekker både hode og skuldre.

Raindance konturdusj
De fleste dusjhoder er formet som en sirkel, men hos Hans Grohe har de designet rektangulære dusjhoder. Tanken er at denne utformingen gjenspeiler kroppens fasong sett fra oven.

– Formen på hodedusjen ble utformet med tanke på konturene til den menneskelige kropp – spesielt skulderbredden. Resultatet er at hele kroppen skjemmes bort med denne frodige, luksuriøse dusjen.

Med Raindance konturdusj kan du velge mellom to dusjstråler. RainAir lar dusjvannet regne ned på deg i hele bredden, mens RainFlow gir en mer konsentrert flomstråle. De rektangulære hodedusjene finnes både for takmontering og for veggmontering.


Runde former: Gammeldags og nostalgisk look fra Mora.

Mora Classic
Er du på jakt etter noe som kan spille opp mot den nostalgiske stilen, bør du se etter armatur med rundere former og gjerne med håndtak av porselen eller tilsvarende. Eksempler på dette finner du både i form av Eurobads Classic eller Venice og Moras Classic.

– Mora Classic er en eksklusiv serie vannkraner som ivaretar de gamle designidealene med de runde og kraftige formene. Mora Classic Family gir deg en fantastisk kombinasjon av moderne teknikk og klassisk tidløs stil, skryter Persson.

Du kan få Mora Classic både som enkel hånddusj eller som kombinasjonsdusj, d.v.s med både hånddusj og takdusj.


Fargelek fra Gustavsberg: Velg mellom fem forskjellige farger.

Coloric
Dersom du ønsker litt farge på badet, kan Gustavbergs serie Coloric være et alternativ. Gustavsberg lanserte den fargerike Coloric-serien som 100% miljøvennlig, og hevder at Coloric er det første blandebatteriet laget av aluminium og uten miljøfarlig bly, noe som gjør kranene gjenvinnbare.

– Kranene, som er utviklet i aluminium, er fullt resirkulerbare. Produksjonen er energieffektiv, produktene er lettere enn tradisjonelle kraner og de har en smart vannsparingsfunksjon, har Bjørn Fredricson, administrerende direktør for Villeroy & Boch Norge AS, uttalt.

Vi kan dog ikke se at Coloric er miljømerket, så et valg av Coloric bør først og fremst taes på et estetisk grunnlag. Du får Coloric blandebatteri og dusjsett i fargene rød, blå, svart, sølv og champagne.


Dusjbue: Vann fra alle kanter med denne dusjbuen fra Hans Grohe.

ShowerArc dusjbue
For deg som synes at vann er terapi, kan dusjbuen fra Hans Grohe være en drøm som går i oppfyllelse. Dusjbuen gir deg den totale dusjopplevelse ved hjelp av hånddusj, takdusj og seks sidedusjer i ulike høyder. Dusjbuen passer dog ikke til alle dusjer, da den er beregnet på hjørnemontering.

Er du ikke ren når du kommer ut av denne dusjen, er det i alle fall ikke dusjens feil!

29 august 2011

Varm opp med gråvann

Ikke kast varmen ut med badevannet. Bruk gråvann fra dusj og oppvaskmaskin til å varme opp vannet i berederen, og spar penger.

Test av dusjhoder

Vi har testet fem forskjellige dusjhoder, som alle passer til de fleste bad. Ingen strøk i testen, men vinneren utmerker seg ved et lekkert design og...

Sommerlig utedusj

På varme sommerdager er det deilig å kunne ta en forfriskende dusj i det fri. Her guider vi deg til hvilke alternativer du har hvis du vil ha utedusj...

Dropp sparedusjen!

Nyt dusjen med god samvittighet, og installer heller sparekran enn sparedusj, oppfordrer rørleggere.

Få en større dusjopplevelse

Dusjhodene i de norske hjem blir stadig større og stiligere, og vi pøser ut litervis av ekstra vann i jakt på mer velvære. Men sjekk rørene dine før du...

Slik rengjør du dusjkabinettet

Sliter du med å få ren glassdørene i dusjen? Vi har rådene.

Dusj - en ren opplevelse

Dusjkabinett er et våtrom i seg selv – det tryggeste valget når det gjelder Dusjløsninger vannlekkasje.

Varme i dusjen med avløpsvann

En ny innretning skal varme opp dusjvannet med gråvann.

Hva må du tenke på når du skal kjøpe steamdusj?

Billige steamdusjer fra Kina skapte problemer for norske forbrukere. Hva må du huske på når du går til innkjøp av dampbad?

Fire fine dusjkabinett

I disse fire fine dusjkabinettene er det en fryd å starte dagen.

Slik får du rene dusjvegger

Sliter du med å få dusjveggene rene? Det behøver ikke være så vanskelig.

Alle kan ha en dusj i det fri

Ta dusjen ute i det fri og nyt været og utsikten! Med en utedusj kan man nyte av avkjølende vann på solvarme dager, uten å måtte gjøre store investering...

Slik rengjør du dusjhode og slange

De fleste vasker dusjsonen eller dusjkabinettet regelmessig, men rengjør du noen gang dusjhodet og slangen?

Unngå svarte fuger i dusjen

Dusjer du rett på veggen, er du sikkert kjent med misfarging av fugene. Men, det kan lett unngås med et godt rensemiddel og impregnering.

Lekkasje fra dusjslangen

I skjøten mellom dusjhåndtaket og slangen vil det før eller senere dryppe vann når du bruker dusjen.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no