Bilde: Ivan Brodey

Drømmehytta er kun 35 kvadratmeter

Bygge bolig

I fjor fikk mange øynene opp for den lekre, men superenkle hytta Woody35. På kun 35 kvadratmeter rommer den alt du trenger. Se den og drøm deg bort til total ro. 

Marianne Borge, arkitekt og designer av Woody35, startet prosjektet i 2009, først i fjor fikk de fleste øynene opp for denne lekre hytta. Marianne tror at bevisstheten for små hytter og at de ikke trenger å være så store har økt de siste årene. 

Hytta er bygget i tre og er så liten at den plasseres lett i naturen. Mange drømmer om en sommerhytte ved vannet - med denne kan vannet være et par skritt unna. 

woody35

Woody35 plassert i Drøbak. 

Rom for alt 

Woody35 inneholde kjøkken, spiseplass/stue, hems, soverom og do. Noen velger å ha innvendig bad og andre har valgt å bygge en utvendig do med dusj. Midt i mellom oppholdsrom og kjøkken står en peis. Den lekre, grå muren er pusset ned og oppover peisveggen går stigetrinnene til hemsen. Oppå her blir det lunt og godt.

Det lave partiet beskytter mot solen på de varmeste dagene, og når det er kaldt og solen står lavt vil den varme gjennom de store vinduene. På denne måten er den også miljøvennlig. 

- Woody er et alternativ til større og ressurskrevende hyttene - og passer til de av oss som ønsker en hytte som er enkel og naturnær, sier Marianne. 

I tillegg kan man bygge Woody15. Som navnet tilsier er det en 15 kvadratsmeter hytte. Denne kan du bygge ved siden av og få ett rom ekstra.

Drømmehytta?

Hytta har store og mange vinduer for å utnytte dagslyset. Det blir delikat og åpent og verden ute gjenspeiles inne. 

Hittil er det bygget sju hytter og tre er under byggemelding. Falt du for Woody35 må du kontakte Marianne Borge personlig. Hun ser på tomten din og sammen finner dere den beste måten å bygge på tilpasset deg. 

Ønsker du å lese mer om prosjektet kan du titte på Facebook-siden. 

Se flere bilder av hytta:

Foto: Ivan Brodey 1/6
Foto: Ivan Brodey 2/6
Foto: Ivan Brodey 3/6
Foto: Ivan Brodey 4/6
Foto: Ivan Brodey 5/6
Foto: Ivan Brodey 6/69 februar 2015
Annonsørinnhold

Å BYGGE NYTT = MANGE VALG?

Å bygge nytt hus er en stor beslutning å ta, men hva slags type hus du bør bygge kan være et av de lette valgene.

Dette huset kan kaste "klærne"

Dette huset i Suffolk, England, er virkelig noe utenom det vanlige.

Svanemerket byggefelt

Å bygge miljøvennlige boliger er ikke lenger en ren utopi for folk flest. På Valderøya, i Møre og Romsdal fylke oppføres 17 ferdighus som både er lavene...

Familien Helland bygger hus

Familien Helland bygger hus denne våren, og Vi i Villa skal følge prosessen frem mot innflytting.

Tradisjonstro nordmenn

Nordmenn er et tradisjonstro folkeslag, i alle fall om vi ser på byggetrender rundt omkring i landet.

Et naturlig valg

Huset til familien Lundstrøm er bygd i naturmaterialer og er både vedlikeholdsfritt og miljøvennlig.

Ny etasje før sola står opp

– Dette er science fiction! ropte huseier Thomas Holth ut i den mørke januarkvelden da kranføreren satte den første modulen pent på plass. Et par timer...

Spar penger med enkel matematikk

Er du midt i et oppussingsprosjekt eller skal du starte i nærmeste fremtid? Vi har gode råd for hvordan du enkelt kan spare penger.

Fjellhyttetrender

Kombinasjonen av nostalgi og høy komfort preger mange av dagens nye hyttefelt på fjellet. Noen foretrekker en laftehytte midt på vidda, andre vil helst...

Mer plass med tilbygg

Har dere vokst ut av huset? Få mer boltreplass med et tilbygg til huset – her får du arkitektens beste tips til hvordan du går frem.

Sjekkliste for husbyggere

Skal husdrømmen snart bli virkelighet? Det kan føles overveldende med alle valgene dere må ta, men denne sjekklista loser deg trygt igjennom byggeproses...

Formfin elementhytte

På Norefjell har arkitekt Anette Albjerk tegnet en moderne elementhytte, som er luftig, lys og praktisk i bruk for familien på fire og deres gjester.

Dyre tabber når du pusser opp gammelt hus

De dyreste tabbene gjøres når folk skal pusse opp, og ikke kjenner til hvordan det gamle huset er bygd. Feil isolering for eksempel, kan føre til sopp...

Nøkkelferdig hus på en måned - er det mulig

Hun har etablert sitt eget huskonsept i en tøff bransje. Vedlikeholdsfritt hus til fast pris og rask levering er oppskriften.

Søk støtte til oppussing av gamle hus

Dersom du har kjøpt eller arvet et gammelt hus som er fredet eller er erklært verneverdig kan du få gode tips og råd til oppussing av ditt gamle hus...