Annonsørinnhold
Kloppen Lamelltre
Kloppen Lamelltre

Gi hjemmet ditt et herskapelig preg med søyler

Bygge bolig

Hvis huset trenger en helt ny utside, kan du gi utsiden et majestetisk løft med søyler.

Lite visste grekerne i år 400 f.kr. at de startet en hundreårig trend da de brukte søyler til å støtte opp sine enorme konstruksjoner.

Siden da har byggverket økt i både popularitet og ikke minst funksjonalitet, og i dag kan hvem som helst pynte huset sitt med et par flotte søyler.

Mange velger søyler til inngangspartiet når de skal pusse opp huset for å gi hjemmet en helt ny look ved hjelp av små tiltak. Søylene kan du til og med montere selv.

Klassisk eller moderne?

Er du ute etter en forandring, kan søyler være tingen som gir huset det visuelle preget det kanskje ikke har fra før.

nettsidene til Kloppen Lamelltre kan du se hvilke varianter de har tilgjengelig.

 

Foto: Kloppen Lamelltre

De kannelerte, klassiske søylene er mest populære, men noen foretrekker glatte, runder søyler for et mer moderne preg, i tillegg til at de ofte har blitt brukt på funkishus.

Velg mellom 19 cm, 24 cm og 29 cm i dimensjon på nettsidene deres; gjennom hele prosessen får du opp pris og har mulighet til å sette opp en oversikt før du bestiller hos en forhandler.

Håndlaget på Toten

Kloppen Lamelltre sine produkter produseres på Toten, og materialet leveres av Begna Bruk. Slik sikrer de god kvalitet av norsk trevirke, samt at søylene blir håndlaget av folk som brenner for faget.

Er du i det handy hjørnet, kan du fint montere og sette opp søylene på egen hånd. En hjelpende hånd og god tid kan være lurt!

8 tips til monteringen:

1. Ta mål

Ta nøyaktige mål på hver stav rundt søylen, og kapp deretter med en fintagget snekkersag av god kvalitet.

Husk at en for kort søyle nærmest er umulig å skjøte på igjen.

2. Fuktsperre

Når du har kappet til søylen, er det tid for å sette på fuktsperren. Den skal monteres mellom søylen og betongsokkelen, og vil forhindre at vann trekker opp i søylen.

Obs! Pass på at spaltet åpning på fuktsperren peker ned mot sokkel.

Foto: Kloppen Lamelltre

3. Metallplate

Hvis søylen skal plasseres under en veranda med spaltet gulv eller et annet sted der vann kan renne ned, bør du benytte deg av en metallplate som du får tak i hos Kloppen Lamelltre.

4. Topputstyret

Er det et punkt der søylen ikke får nok tyngde, bør du feste topputsyret til himling med noen skruer. Bor små hull før du går i gang med skruene.

5. Delt for montering rundt

Hvis planen er en deltsøyle for å kle en eksisterende stolpe, kommer denne sammenskrudd med to små huntonit-biter. Det er viktig at alle komponentene limes godt sammen.

For best resultat, bør du bruke fuktbestandig monteringslim, og vinterlim ved temperaturer under +12-14 grader.

Bruk strekkfilm av plast rundt søylen for å presse den sammen. Pass på å ikke stramme for hardt ved bruk av jekkestrammer.

6. Betongfundament

Hvis betongsokkelen er delt, kan du bruke fugelim. Bruk grått fugelim for å skjule skjøten mest mulig.

Delte betongsokler leveres med isopor i midten; fjern den etter behov ved montering.

Obs! Aldri slå betongsokkelen på plass. Betong tåler mye, men ikke direkte slag.

Foto: Kloppen Lamelltre

7. Delt topputstyr

Blir toppen levert delt, følger det alltid med to MDF-biter. Bruk disse til å presse inn i det ufreste sporet på toppen og bruk godt med lim mellom delene.

8. Behandling

For ekstra behandling kan du pusse lett over søylen og gjerne ekstra godt der du eventuelt har sparklet over hull. Puss også mellom strøkene for en glatt og fin overflate.

Gi søylen et lag med oljemaling (gjerne dør- eller vindusmaling) eller beis umiddelbart hvis du ikke har behandlet søylen før montering. Det vil unngå sprekkdannelser.

Hvis du velger ferdiggrunnede søyler, kan du vente opptil to år før du maler over.

Les mer på Kloppen Lamelltre sine nettsider her!

23 mai 2016

Dette huset kan kaste "klærne"

Dette huset i Suffolk, England, er virkelig noe utenom det vanlige.

Svanemerket byggefelt

Å bygge miljøvennlige boliger er ikke lenger en ren utopi for folk flest. På Valderøya, i Møre og Romsdal fylke oppføres 17 ferdighus som både er lavene...

Familien Helland bygger hus

Familien Helland bygger hus denne våren, og Vi i Villa skal følge prosessen frem mot innflytting.

Tradisjonstro nordmenn

Nordmenn er et tradisjonstro folkeslag, i alle fall om vi ser på byggetrender rundt omkring i landet.

Et naturlig valg

Huset til familien Lundstrøm er bygd i naturmaterialer og er både vedlikeholdsfritt og miljøvennlig.

Ny etasje før sola står opp

– Dette er science fiction! ropte huseier Thomas Holth ut i den mørke januarkvelden da kranføreren satte den første modulen pent på plass. Et par timer...

Spar penger med enkel matematikk

Er du midt i et oppussingsprosjekt eller skal du starte i nærmeste fremtid? Vi har gode råd for hvordan du enkelt kan spare penger.

Fjellhyttetrender

Kombinasjonen av nostalgi og høy komfort preger mange av dagens nye hyttefelt på fjellet. Noen foretrekker en laftehytte midt på vidda, andre vil helst...

Drømmehytta er kun 35 kvadratmeter

I fjor fikk mange øynene opp for den lekre, men superenkle hytta Woody35. På kun 35 kvadratmeter rommer den alt du trenger. Se den og drøm deg bort til...

Mer plass med tilbygg

Har dere vokst ut av huset? Få mer boltreplass med et tilbygg til huset – her får du arkitektens beste tips til hvordan du går frem.

Sjekkliste for husbyggere

Skal husdrømmen snart bli virkelighet? Det kan føles overveldende med alle valgene dere må ta, men denne sjekklista loser deg trygt igjennom byggeproses...

Formfin elementhytte

På Norefjell har arkitekt Anette Albjerk tegnet en moderne elementhytte, som er luftig, lys og praktisk i bruk for familien på fire og deres gjester.

Dyre tabber når du pusser opp gammelt hus

De dyreste tabbene gjøres når folk skal pusse opp, og ikke kjenner til hvordan det gamle huset er bygd. Feil isolering for eksempel, kan føre til sopp...

Nøkkelferdig hus på en måned - er det mulig

Hun har etablert sitt eget huskonsept i en tøff bransje. Vedlikeholdsfritt hus til fast pris og rask levering er oppskriften.

Søk støtte til oppussing av gamle hus

Dersom du har kjøpt eller arvet et gammelt hus som er fredet eller er erklært verneverdig kan du få gode tips og råd til oppussing av ditt gamle hus...