Ny ytterdør

Dører

Ny ytterdør kan virkelig forandre husets utseende. Vi viser hvordan du velger riktig ytterdør og hva du må tenke på ved kjøp og installasjon av en ny dør.

Friskt knallrødt eller nøytralt grått, glatt eller relieff med blomster, elegant med dobbeltdører eller maritimt med dørvindu – i dag er det uendelige muligheter til å få sin helt personlige stil på huset ved hjelp av en flott ytterdør.  Men, det stilles også høye materialkrav til en ytterdør som skal stå i mot vær og vind.

De fleste ytterdører består av det samme ­materialet – en HDF (trefiberplate) og isolering av celleplast eller trefiber. Så hva er det egentlig som skiller en dyr ytterdør fra en rimelig en?

Det kan være en kvalitetsforskjell på materialet, men den største prisforskjellen går på design. Ytterdørene vi viser her ligger i prissjiktet  kr 8000 – 30000 kr.

En ny dør gir ikke bare huset en ansiktsløftning – den sparer også energi. Det er flere dører som er energieffektive i dag enn for noen år siden.

Tak over ytterdøren
Et tak over døren er en god investering som minsker påvirkningen fra regn og snø, noe som igjen letter vedlikholdet.
Når du skal kjøpe en ny ytterdør bør du sjekke med forhandleren om døren er testet. Er den regn- og lufttett? Hvordan klarer den brann, innbrudd og støy Tenk også på at dørens design skal passe til hustypen, tenk over hvor den skal være.  Ha også i bakhodet at en sprøytelakkert ytterdør er lettere å vedlikeholde enn dører i furu, eik eller teak. Med riktig vedlikehold er de sistnevnte er ofte mer holdbare.

Sjekkliste til en god dør
Tenk på dette ved kjøp av dør:

* Velg en dør med så lav u-verdi som mulig
* Sjekk om døren er vann- og lufttett
* Spør selgeren om døren er testet
* Et tak over døren beskytter mot regn og forlenger dørens levetid.

Merking av dører
* Norsk Dør og Vinduskontroll foretar en NDVK sertifisering hvor lufttetthet, regntetthet og motstand mot vindlast testes.
* Kravene er som følger:
Lufttetthet: Klasse 4,   
Regntetthet: Klasse 7A/7B,
Motstand mot vindlast: Klasse 3C
* CE merking signaliserer at produktet oppfyller EU sine krav innenfor helse-, sikkerhet og miljøkrav som sikrer forbrukeren.
* U-verdi måler dørens isolasjonsverdi. På markedet varierer U-verdien på en tett dør fra 0,8 til 1,5.

 

04. oktober 2011
Mer om Dører

Miljømerkede dører

Dører Som eneste nordiske produsent tilbyr svenske Bovalls Dörrbyggeri i Bohuslän innerdører i tre miljøsertifiserte tresorter: ask, freijo og mahogny

Sats på sikkerhet i huset

Dører Velg sikkerhetstiltak som gjør det vanskelig for ubudne gjester å komme seg inn i huset ditt.

Sats på en stilig og sikker ytterdør

Dører En innbydende ytterdør påvirker helt klart helhetsinntrykket av et hus og med rett utforming kan døren fremstå som et møbel. Men utseendet er ikke alt...

Bruk FG-godkjente låser på dører og vinduer

Dører Sørg for FG-godkjente låser på dører og vinduer for å skape økt sikkerhet mot innbrudd. Da er du mindre utsatt for ubudne gjester som klarer å bryte seg inn i huset ditt når du ikke er hjemme.

Sikkerhetsdør stopper tyven

Dører Sikkerhetsdør gjør jobben vanskeligere for innbruddstyven.

Skap et vakkert inngangsparti

Dører Ved husets inngangsparti skapes førsteinntrykket av hjemmet.

Har du noen gang skiftet lås på ytterdøren?

Dører Nordmenn er for godtroende, og går rundt med en falsk følelse av trygghet, mener fagfolk. 

Design din egen dør

Dører Design din egen dør tilpasset interiøret.

Husets portaler

Dører Når du skal fornye hjemmet ditt har du mange strenger å spille på. Materialer, farger, mønstre og dekorasjoner er med i samspillet om å gjøre det pent...

Døren skal stå i stil til huset

Dører Døren er ofte det siste man velger når man bygger hus, det man bruker mest tid på og som det diskuteres mest om. Et viktig, men vanskelig valg.

Seks fine dørvridere

Dører Med ett nytt håndtak kan hele rommet få et løft. Her er noen nyheter som passser til innedører.

5 tips til riktig valg av ytterdør

Dører Ytterdøren er husfasadens smykke. Slik velger du riktig ytterdør.

Oppussing av ytterdør

Dører Ytterdøren skal helst ønske både deg selv og dine gjester velkommen hjem. En ytterdør må også holde tett mot kulde, støy og være vanskelig å bryte opp. Har du et gammelt hus bør du satse på ny dør i nostalgisk stil.

Ytterdører i gammel stil

Dører Mange bygger nye hus i tradisjonell stil. Da hører ytterdører i gammel stil til.

Inngangsdøren gir huset personlighet

Dører Velg dør som harmonerer til boligens arkitektur. Her viser vi et knippe dører som passer som "hånd i hanske" til huset.