Fjernstyr hytta med mobilen

El installasjon og Elsikkerhet

Fjernstyring av hytta vil bli en trend i årene framover, skal vi tro Prognosesenteret.

Nordmenn vil ha samme fasiliteter på hytta som hjemme, og ønsker mer komfort.

− Stadig flere bruker hytta gjennom hele året, og vi har mer fokus på komfort, også i forhold til miljø. Det har blitt mer vanlig å innrede og bygge hytta slik at den kan brukes hele året, nesten som om det var et hjem, sier Bjørn-Erik Øye, partner i Prognosesenteret. Da er det godt å komme til en ferdig oppvarmet hytte.

Ifølge tall fra Prognosesenteret bruker vi til sammen ni milliarder kroner i året på å pusse opp hytta, og mye tyder på at vi bruker stadig mer.

− Mye av pengene går til å legge inn vann og avløp, samt oppvarmning for å holde dette frostfritt. Jeg tror fjernstyring av strøm, alarm og overvåking er noe som kommer til å bli mer vanlig framover. Fjernstyring av varme vil bli særlig aktuelt med tanke på hvor mye vi investerer i vann og avløp, sier Øye.

Styr via iPhone
Om du er eier av en iPhone, kan du med systemet xComfort enkelt styre lys og varme med iPhonen. Systemet krever at du har internett-tilgang på hytta, og i følge leverandøren kan du godt bruke mobilt brebånd, da det ikke er krav om store hastigheter for å styre systemet.

En demonstrasjon av xComfort finner du ved å gå inn på www.xcomfort.no/demo.

Les også:

Huset for deg som hater å male

Da Gisle og Therese Keiseraas skulle bygge enebolig i Trondheim, ønsket de seg hus og hage som krevde lite vedlikehold. Resultatet har blitt en prakti...

(Saken fortsetter under bildet)


 Med xComfort styrer du hyttetemperaturen med din iPhone eller iPad.

Øystein Kolberg, markedssjef for Eaton Electric som leverer xComfort, opplyser om at styringssystemet  blir stadig mer populært blant hytteeiere.

− For mange blir helgen litt lengre når man slipper å bruke fredagskvelden til å fyre opp en kald hytte. Med xComfort styrer man lys, varme og alt annet som går på strøm «live» fra hvor som helst i verden via en iPhone, iPad eller tilsvarende. Dermed kan man spare energi når man ikke er der; varmtvann, varm hytte og klar badstue er likevel bare et fingertrykk unna, sier Kolberg.

I følge xcomfort.no vil det også snart være mulig å styre systemet via en Android-telefon.

Les også:

Slik avrimer du fryseren din

Avriming av fryseren er ikke noen drømmejobb, men disse rådene gjør jobben enkel og grei.

Styring via GSM-nettet
Om du ikke har en iPhone eller internett på hytta finnes det også muligheter.

www.hyttami.no, er en av flere  tilbydere på markedet som tilbyr styring av hytta via GSM-nettet (mobilnettet). Løsningen gjør det mulig å slå av og på strøm, eller overvåke strøm og temperatur på hytta via internett, telefon eller SMS-meldinger.

Du kan også få tilbakemelding fra hytta på hvilke ovner og lys som er skrudd på, og hva temperaturen på hytta er. Dersom du ønsker det kan du også bli varslet dersom temperaturen synker slik at det er fare for frost, eller varsling ved lekkasje, utløsning av innbruddsalarm og liknende.

Løsninger som benytter seg av GSM-nettet krever at du har mobildekning på hytta. 

29. november 2011
Mer om El installasjon og Elsikkerhet

Har du samsvarserklæring for EL-anlegget?

El installasjon og Elsikkerhet Samsvarserklæring for det elektriske arbeidet i boligen er et krav, og kan spare deg penger og bryderi senere. 

Når varmekablene streiker

El installasjon og Elsikkerhet Hva gjør du når varmekablene streiker?

Varmekabler

El installasjon og Elsikkerhet Er det anbefalt å ha varmekabler på soverommet? Og hva gjør man med ustabile varmekabler? Vi i villas ekspert har svaret.

Hobbyelektriker med livet på spill?

El installasjon og Elsikkerhet Vet du egentlig hva du har lov å gjøre av elektrisk arbeid selv?

Sørg for et sikkert baderom

El installasjon og Elsikkerhet Vann og elektrisitet er en farlig kombinasjon. Derfor er det viktig at alle elektroinstallasjoner på badet følger forskriftene.

Trekk ut kontakten

El installasjon og Elsikkerhet Feriemåneden juli er høysessong for lyn og torden. - Trekk ut kontaktene, lyder rådet fra forsikringsselskapet If.

Pass på det elektriske anlegget i kulda

El installasjon og Elsikkerhet Den harde kulden fører til ekstra belastning på det elektriske anlegget i boliger med elektrisk oppvarming. Overbelastning kan føre til brann.

Derfor trenger du samsvarserklæring

El installasjon og Elsikkerhet Samsvarserklæring er et av husets verdipapirer. Men aner du i det hele tatt hva det er?

Enkle tiltak redder liv

El installasjon og Elsikkerhet Norge ligger på verdenstoppen når det gjelder boligbranner.

Når sikringsskapet må fornyes

El installasjon og Elsikkerhet Hva gjør du med sikringsskapet når det ikke lenger holder mål?

Hvor skal sikringsskapet stå?

El installasjon og Elsikkerhet Hvor skal sikringsskapet stå? Vi i villa har hentet svar fra faghold.

Elektrisk installasjon

El installasjon og Elsikkerhet Din elektriske/elektroniske hverdag skal planlegges. Det er lite i en ny bolig du selv kan gjøre når det gjelder det elektriske.

Boligen din blir brannbombe

El installasjon og Elsikkerhet Boligen din kan bli en brannbombe - hvis du ikke oppgraderer el-anlegget når du investerer i nytt elektrisk materiell. Lar du være kan skader på dyrt utstyr og i verste fall brann bli resultatet.

Sjekk ditt elektriske anlegg

El installasjon og Elsikkerhet Hvordan står det til med ditt elektriske anlegg? Sjekk selv, og er du i minste tvil om noe er galt - bør en elektriker kontaktes.

Behagelig med varmekabler

El installasjon og Elsikkerhet Stadig flere huseiere velger varmekabler til oppvarming, både i bad, kjøkken stuer og oppholdsrom i kjellere.