Annonsørinnhold

Ser kjelleren din slik ut?

Fukt og drenering

Da er det på tide å ta grep! Ta bildetesten og se hvordan du løser problemet uten å grave opp hagen. 

For oss vanlige boligeiere er det lett å få panikk når man først begynner å lure på om man har fukt i kjelleren: Hvorfor lukter det kjeller av klærne som har hengt til tørk, og ikke minst: Trenger jeg egentlig å gjøre noe med dette nå?

Vel: Har du fukt i kjelleren bør du vite at det å utsette problemet kan gjøre vondt verre. Samtidig er det slett ikke sikkert at du trenger å grave opp hele hagen for å drenere. I stedet for å velge en dyr og feilslått strategi bør du derfor å velge rett løsning helt fra starten av.

Det betyr at du bør kontakte en ekspert som har erfaring nok til å vite hva de prater om, og med sin lange erfaring er EPS-Fuktsikring det naturlige stedet å starte.

Trinn en: Finn ut om du har et fuktproblem

– Mange privatpersoner er ofte usikre på om de har et problem, og da kan det være greit å ta en titt på vår bildebase sier Tor Heimdal fra Fuktspesialisten AS - selskapet som har utviklet og installert EPS-systemet i norske hjem siden 1982.

– Bildene gir deg en god oversikt over klassiske fuktproblemer i norske kjellere, og dette er altså problemer som EPS-systemet kan løse.

Les også:

Slik fjerner du mose på taket

Mange opplever at det gror godt med mose på taket. Fjern mosen effektivt og på mest mulig skånsom måte.

Har du maling som flasser, saltutslag, murpuss som drysser eller bare en intens kjellerlukt? Da er det på høy tid å kontakte eksperten.

Det enkle er ofte det beste

Når man har en fuktig kjeller er det lett å tenke seg at drenering er svaret på alt. Men slik trenger det ikke å være.

– I følge Sintef Byggforsk er det ikke alltid det hjelper å drenere, og da er det jo dumt å bruke masse penger på å grave opp hagen til ingen nytte. Vår løsning går i stedet ut på å forhindre at grunnmuren tar til seg fuktighet, og EPS Fuktsikring vil derfor i svært mange tilfeller være den raskeste og rimeligste løsningen for deg som kunde, sier Heimdal.

– Den første uttalelsen fra Byggforsk kom i 1995, og ble bekreftet i en ny rapport fra 2011, der de uttalte følgende: “Det synes dokumentert at velfungerende aktive elektroosmosemetoder vil kunne gi en uttørking av fuktige konstruksjoner mot grunnen, selv der ny drenering ikke nødvendigvis vil fungere”.

– Pulserende elektroosmose fungerer altså godt så lenge man gjøre det riktig, sier Heimdal. Da er det godt å vite at vi har erfaring med å montere velfungerende EPS-systemer i norske boliger siden 1982, og vet hvordan vi skal dimensjonere og installere anlegget slik at det faktisk løser problemet ditt.

Les også:

Slik blir du kvitt sopp og alger

Sopp og alger kan skade treverket i boligen din. Slik blir du kvitt problemet.

– Sintef Byggforsk er forøvrig ikke alene om slike konklusjoner, og du finner flere uavhengige rapporter på våre nettsider, sier Heimdal.  

Slik gjør vi det: Trygt, raskt og enkelt

– Siden alle hus er forskjellige starter vi alltid med en uforpliktende befaring for deg som kunde. Befaringen skal ganske enkelt avgjøre hvorvidt vårtEPS-system kan hjelpe deg eller ikke. Vi tar selvsagt ikke jobben om vi ikke kan tilby deg en god løsning.

– Deretter får du et skriftlig tilbud med fast pris, en tydelig beskrivelse av hva vi skal gjøre, og ikke minst en oversikt over eventuelle andre utbedringer våre fagfolk anbefaler. Med oss på laget vil du altså slippe overraskelser og uforutsette utgifter, sier Heimdal.

– Selve arbeidet utføres til avtalt tid av våre godkjente samarbeidspartnere og montører over hele landet. Vi gir selvsagt en funksjonsgaranti på utført arbeide, og allerede etter to uker kan det foretas en kontrollmåling av fukten.

– Grunnen til at vi har holdt på i over 30 år er at vi har fornøyde kunder, og det vil vi fortsette med. Har du et problem med kjelleren din er det altså bare å kontakte oss, så står teamet vårt klar til å hjelpe deg, avslutter Heimdal. 

Les også:

Slik støper du kjellergulv

Kjellergulv skal normalt støtte kjellerveggen nede mot jordtrykket. Gulvet må derfor være støpt før det fylles til mot kjellerveggene. Hvis du er...

TRYKK HER FOR Å KONTAKTE EN AV VÅRE GODKJENTE MONTØRER

Faktaboks:

  • EPS-systemet krever kun små fysiske inngrep i boligen, og kan gjennomføres året rundt.

  • Den digitale EPS-sentralen er selvregulerende og vedlikeholdsfri. Automatisk justering av effekt gir optimale pulser tilpasset behovet til akkurat din grunnmur, og med lavt strømforbruk er de løpende driftskostnadene tilnærmet null.

  • Siden resten av Europa ikke bruker kjellere til sove- og oppholdsrom i samme grad som oss nordmenn, bør du merke deg at EPS-systemet er utviklet i Norge og derfor tilpasset norsk byggeskikk, norsk klima og norske grunnforhold.

  • Vi gir Funksjonsgaranti når våre godkjente samarbeidspartnere / montører har foretatt installasjonen. Kontrollmålinger foretas 2-5 uker etter installering, og viser ikke nye målinger at EPS-systemet fungerer etter sin hensikt kan du heve kjøpet.

Trykk her for å se video av hvordan EPS-systemet virker i praksis 

24 januar 2017
Mer om Fukt og drenering

Derfor må du være på vakt mot vedmusling på husveggen

Fukt og drenering Vedmusling bryter ned cellulosen i treverket og gjør at det råtner raskere. Er skadene store nok, må alt treverk byttes ut. 

Rikets tilstand

Fukt og drenering Våtere klima er dårlig nytt for oss huseiere. Ikke bare er det kjedelig å måtte sitte under tak og grille. Dette har også en rekke konsekvenser for...

Gjør kjellerstua deg syk?

Fukt og drenering Kjellerrom som er innredet uten tanke på råtefare kan føre til inneklimasykdommer.

Mange helseplager skyldes fukt i boligen

Fukt og drenering I motsetning til for få år siden, er man i dag klar over at fukt i boliger er årsaken til mange og alvorlige helseplager. Med fukt følger muggsopp. Med...

Monter lekkasjevarsler

Fukt og drenering Vannskader opptrer hyppigere og koster mer en folk flest tror. Forsikringsselskapene betaler ut store beløper i vannskader. I tillegg oppstår mange...

Stopp fukten på utsiden

Fukt og drenering Er det skade på takrenne, nedløp eller vinudsbeslag kan det skyldes fukt og deretter frostsprengninger.

Greit å lagre klær i råkjeller?

Fukt og drenering Ja, hvis du har kontroll på fukten, mener Anticimex.

Tiltak mot fukt i kjeller

Fukt og drenering Fukt i kjeller må bekjempes for å unngå både bygg- og helseskader. Drenering er en vanlig måte å løse problemet på, men det finnes også andre tiltak du...

Fiks gamle rør med rørfornying

Fukt og drenering Rørfornying har vært utført her i landet siden midten av 1970-tallet. Du sparer både tid og penger ved å bruke et enkelt reliningsystem – når de gamle rørene dine svikter.

Slik unngår du muggsopp

Fukt og drenering Muggsopp kan gi allergi og bidra til andre sykdommer. Slik unngår du muggsopp.

Det skal ikke forekomme fukt i et sunt hus

Fukt og drenering - Der det er fukt, er det muggsopp. Også i råteskader finnes muggsopp. Alle spor eller belegg etter mugg eller sopp betyr en potensiell helserisiko....

Slik får du en frisk kjeller

Fukt og drenering Har du en kjeller som du vil renovere eller innrede? Hvis du ikke vet hvor du skal begynne kan du starte med gode råd fra vår ekspert Peter Bratt. Han har sett på flere vanlige kjellervarianter og hva du bør tenke på når den skal tas i bruk eller pusses opp.

Høstens beste dreneringsråd til huset

Fukt og drenering Dersom du skal kjøpe nytt hus – sjekk at grunnmuren er rett drenert med blant annet grunnmursplast og fiberduk. Hvis du er usikker på om husets grunnmur...

5 tips for å fuktsikre huset

Fukt og drenering Rundt 60 000 hus rammes av ­fuktskader hvert år. Les mer om de vanligste tegnene på fukt og hvordan du forebygger fuktskader.