Annonsørinnhold

Ser kjelleren din slik ut?

Fukt og drenering

Da er det på tide å ta grep! Ta bildetesten og se hvordan du løser problemet uten å grave opp hagen. 

For oss vanlige boligeiere er det lett å få panikk når man først begynner å lure på om man har fukt i kjelleren: Hvorfor lukter det kjeller av klærne som har hengt til tørk, og ikke minst: Trenger jeg egentlig å gjøre noe med dette nå?

Vel: Har du fukt i kjelleren bør du vite at det å utsette problemet kan gjøre vondt verre. Samtidig er det slett ikke sikkert at du trenger å grave opp hele hagen for å drenere. I stedet for å velge en dyr og feilslått strategi bør du derfor å velge rett løsning helt fra starten av.

Det betyr at du bør kontakte en ekspert som har erfaring nok til å vite hva de prater om, og med sin lange erfaring er EPS-Fuktsikring det naturlige stedet å starte.

Trinn en: Finn ut om du har et fuktproblem

– Mange privatpersoner er ofte usikre på om de har et problem, og da kan det være greit å ta en titt på vår bildebase sier Tor Heimdal fra Fuktspesialisten AS - selskapet som har utviklet og installert EPS-systemet i norske hjem siden 1982.

– Bildene gir deg en god oversikt over klassiske fuktproblemer i norske kjellere, og dette er altså problemer som EPS-systemet kan løse.

Les også:

Handy far bygde toetasjers seng til prinsesse (3)

Da Tuva Marie (3) trengte ny seng, ville faren lage en seng utenom det vanlige. Så han bygget en toetasjers prinsesseseng med trapp og balkong til...

Har du maling som flasser, saltutslag, murpuss som drysser eller bare en intens kjellerlukt? Da er det på høy tid å kontakte eksperten.

Det enkle er ofte det beste

Når man har en fuktig kjeller er det lett å tenke seg at drenering er svaret på alt. Men slik trenger det ikke å være.

– I følge Sintef Byggforsk er det ikke alltid det hjelper å drenere, og da er det jo dumt å bruke masse penger på å grave opp hagen til ingen nytte. Vår løsning går i stedet ut på å forhindre at grunnmuren tar til seg fuktighet, og EPS Fuktsikring vil derfor i svært mange tilfeller være den raskeste og rimeligste løsningen for deg som kunde, sier Heimdal.

– Den første uttalelsen fra Byggforsk kom i 1995, og ble bekreftet i en ny rapport fra 2011, der de uttalte følgende: “Det synes dokumentert at velfungerende aktive elektroosmosemetoder vil kunne gi en uttørking av fuktige konstruksjoner mot grunnen, selv der ny drenering ikke nødvendigvis vil fungere”.

– Pulserende elektroosmose fungerer altså godt så lenge man gjøre det riktig, sier Heimdal. Da er det godt å vite at vi har erfaring med å montere velfungerende EPS-systemer i norske boliger siden 1982, og vet hvordan vi skal dimensjonere og installere anlegget slik at det faktisk løser problemet ditt.

Les også:

Ti fatale feil på badet

Det er mye som skal stemme på badet. Her er ti feil du bør passe deg for. Noen er enkle å rette opp, andre koster skjorta.

– Sintef Byggforsk er forøvrig ikke alene om slike konklusjoner, og du finner flere uavhengige rapporter på våre nettsider, sier Heimdal.  

Slik gjør vi det: Trygt, raskt og enkelt

– Siden alle hus er forskjellige starter vi alltid med en uforpliktende befaring for deg som kunde. Befaringen skal ganske enkelt avgjøre hvorvidt vårtEPS-system kan hjelpe deg eller ikke. Vi tar selvsagt ikke jobben om vi ikke kan tilby deg en god løsning.

– Deretter får du et skriftlig tilbud med fast pris, en tydelig beskrivelse av hva vi skal gjøre, og ikke minst en oversikt over eventuelle andre utbedringer våre fagfolk anbefaler. Med oss på laget vil du altså slippe overraskelser og uforutsette utgifter, sier Heimdal.

– Selve arbeidet utføres til avtalt tid av våre godkjente samarbeidspartnere og montører over hele landet. Vi gir selvsagt en funksjonsgaranti på utført arbeide, og allerede etter to uker kan det foretas en kontrollmåling av fukten.

– Grunnen til at vi har holdt på i over 30 år er at vi har fornøyde kunder, og det vil vi fortsette med. Har du et problem med kjelleren din er det altså bare å kontakte oss, så står teamet vårt klar til å hjelpe deg, avslutter Heimdal. 

Les også:

Slik får du en frisk kjeller

Har du en kjeller som du vil renovere eller innrede? Hvis du ikke vet hvor du skal begynne kan du starte med gode råd fra vår ekspert Peter Bratt....

TRYKK HER FOR Å KONTAKTE EN AV VÅRE GODKJENTE MONTØRER

Faktaboks:

  • EPS-systemet krever kun små fysiske inngrep i boligen, og kan gjennomføres året rundt.

  • Den digitale EPS-sentralen er selvregulerende og vedlikeholdsfri. Automatisk justering av effekt gir optimale pulser tilpasset behovet til akkurat din grunnmur, og med lavt strømforbruk er de løpende driftskostnadene tilnærmet null.

  • Siden resten av Europa ikke bruker kjellere til sove- og oppholdsrom i samme grad som oss nordmenn, bør du merke deg at EPS-systemet er utviklet i Norge og derfor tilpasset norsk byggeskikk, norsk klima og norske grunnforhold.

  • Vi gir Funksjonsgaranti når våre godkjente samarbeidspartnere / montører har foretatt installasjonen. Kontrollmålinger foretas 2-5 uker etter installering, og viser ikke nye målinger at EPS-systemet fungerer etter sin hensikt kan du heve kjøpet.

Trykk her for å se video av hvordan EPS-systemet virker i praksis 

24. januar 2017
Mer om Fukt og drenering

Viser fuktmåleren dette tallet er treverket for vått

Fukt og drenering Skal du jobbe med tre utendørs, bør treverket være tilstrekkelig tørt. Dette sjekker du enkelt med en fuktmåler.     

Derfor må du være på vakt mot vedmusling på husveggen

Fukt og drenering Vedmusling bryter ned cellulosen i treverket og gjør at det råtner raskere. Er skadene store nok, må alt treverk byttes ut.

Slik sjekker du om boligen tåler klimaendringene

Fukt og drenering Endret klima byr på store utfordringer for norske boliger. Derfor bør du lære hvordan du beskytter boligen din mot klimaendringene.

Hundre tusen nye hull i kongeriket?

Fukt og drenering Nye fuktmålingsstandarder vil få store konsekvenser. Blir det konkurs for boligbyggere eller bedre bygg og mindre krangel? Nasjonalt fuktseminar vil belyse spørsmålet. 

Er julepynten din skadet av fukt på loft eller kjeller?

Fukt og drenering Julepynt av naturmaterialer kan fortelle deg om du har fuktproblemer på loftet eller i kjelleren.

Mange fuktskader etter mangelfull oppussing

Fukt og drenering En av de vanligste årsakene til alvorlige vannskader i hus og hytter, er at ivrige hobbysnekkere utfører prosjekter de ikke har nok kunnskaper om.

Rikets tilstand

Fukt og drenering Våtere klima er dårlig nytt for oss huseiere. Ikke bare er det kjedelig å måtte sitte under tak og grille. Dette har også en rekke konsekvenser for boligene våre.

Vinterens vannlekkasjer gir følgeskader

Fukt og drenering De mange vannlekkasjene i vinter kan gi følgeskader lenge etter vannet er borte.

Mange helseplager skyldes fukt i boligen

Fukt og drenering I motsetning til for få år siden, er man i dag klar over at fukt i boliger er årsaken til mange og alvorlige helseplager. Med fukt følger muggsopp. Med...

Gjør kjellerstua deg syk?

Fukt og drenering Kjellerrom som er innredet uten tanke på råtefare kan føre til inneklimasykdommer.

Forebygg fuktskader

Fukt og drenering Usynlig fukt på badet kan avsløres før det er for sent. Stopp fukten i tide!

Funkistak gir fuktproblemer

Fukt og drenering Funkistak fører ofte til fuktproblemer, ifølge Anticimex.

Mer fukt gir mer vedlikehold

Fukt og drenering Klimaendringene byr på utfordringer for boligeiere.

Vannskader vanligere enn innbrudd

Fukt og drenering I påsken er det høysesong for innbrudd. Likevel er sannsynligeten for å komme hjem til vannskadet hus høyere enn sannsynligheten for å rammes av innbrud...

Monter lekkasjevarsler

Fukt og drenering Vannskader opptrer hyppigere og koster mer en folk flest tror. Forsikringsselskapene betaler ut store beløper i vannskader. I tillegg oppstår mange...