Garasjeporten bør matche både hus og garasje. Denne er fra Gapo og heter Slick.
Garasjeporten bør matche både hus og garasje. Denne er fra Gapo og heter Slick. Bilde: Produsentene

Sju fine garasjeporter

Garasje

Skal du bygge garasje i år? Vi har samlet et knippe garasjeporter til inspirasjon.

Garasjeporten er et viktig element i garasjen – ikke bare i det praktiske, men også i høy grad i det estetiske. Garasjeporten skal både harmonere med selve garasjen, men bør også passe til boligen.

Hvilke port garasjen skal ha, bør bestemmes tidlig i prosessen. Årsaken til det er at ulike garasjeporter har ulike krav til overhøyde og sideklaring.

Vi snakker hovedsaklig om to typer garasjeporter: den tradisjonelle vippeporten og den stadig mer populære leddheisporten. I tillegg kan vi dele inn portene i stålporter og treporter. Her viser vi et utvalg av forskjellige typer.

Diamantmønstret treport
Denne porten fra Edlandsporten AS har fått det passende navnet Diamant etter mønsteret på porten.

Diamant garasjeport fra Erlandsporten AS

Porten er laget av plater i redwood heltre og er beregnet på å males. Porten leveres umalt, men det er mulig å bestille den ferdigmalt i ønsket farge. I dette eksemplet har garasjeporten fått samme farge som inngangsdøren i huset og rekkverket ved inngangspartiet. Slik knyttes garasje og bolig sammen til en naturlig enhet.

Nøttedesign i stål

Garasjeport fra Erlandsporten AS

Edlandsporten AS har også denne garasjeporten i stål. Dette er en garasjeport med liggende panel i en varm nøttedesign. Denne porten vil ikke passe til alle garasjer, men til rette hus og garasje kan den bringe et elegant, varmt preg til arkitekturen. Porten er isolert, produsert i Tyskland og har hele ti års garanti.

Moderne Eurostyle

Eurostyle garasjeport fra Crawford

Leddheisporten Eurostyle fra Crawford har en lekker design som passer i en moderne, stilren arkitektur. Porten er isolert. Dette eksemplet viser en garasjeport av typen Eurostyle i fargen hvit aluminium.

Slick i stål

Gapo slick garasjeport

Den isolerte stålporten Slick fra Gapo har en slett overflate og er et godt valg når du trenger en garasjeport som kan matche dagens moderne byggeskikk. Med Slick har du også anledning til å designe din egen garasjeport. Du kan velge mellom ti forskjellige farger og seks forskjellige vinduer.

Port i rødt sedertre

Red cedar garasjeport fra Gapo

Red cedar fra Gapo er en eksklusiv treport som krever en tilsvarende garasje for å komme til sin rett. Rødt sedertre er kjent for å inneholde et naturlig råte- og soppforebyggende stoff, og trevirket skal i tillegg være motstandsdyktig ovenfor vær og vind. Porten leveres i lys, mix og mørk variant.

Port med fyllinger

Gapo thermogard garasjeport

Den isolerte garasjeporten Thermogard er den mest populære stålporten hos Gapo. Porten har fyllinger, og du kan velge mellom en heldekkende flate eller med vindusfelt for ekstra lys i garasjen.

Skreddersydd garasjeport
Gapo har også en egen serie med garasjeporter for entusiaster. Serien har fått navnet Front og består av designporter som skreddersyes i tett samarbeid med den enkelte kunde. Dette er gjerne alternativet for deg som har en bolig utenom det vanlige hvor husets fasade kanskje medfører spesielle ønsker til garasjeporten. I eksemplet ser vi en garasjeport som glir i ett med husets fasade for å skape en elegant helhet.

29. juni 2011
Mer om Garasje

ABC om garasjeportåpnere

Garasje En garasjeportåpner er strengt tatt ikke nødvendig, men veldig komfortabel å ha.

Sjekkliste før du skal sette opp garasje

Garasje Har du planer om å bygge garasje, er det visse ting du bør kartlegge først.

9 gode råd for riktig garasjevalg

Garasje Det er ikke bare du som trenger et hus, bilen din trenger også tak over hodet, kanskje et helt eget hus. Dessuten er garasjen også et sted for oppbevari...

Bygg garasje helt etter boka

Garasje Skal du bygge garasje kreves i det minste byggemelding, nabovarsel og tilpassing til brannkrav. Det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne, og vi har sett nærmere på lover og regler for slike bygg.

Velg rett garasjeport

Garasje To parallelle trender preger den nye generasjonen garasjeporter. Sikkerhet og nyskapende design. Her er noen av portene som er aktuelle i vår.

Riktig plassering av garasje

Garasje Riktig plassering av garasjen krever at du følger en del regler og forskrifter.

Ryddig garasje med enkle grep

Garasje Smarte oppbevaringsløsninger er alfa og omega i garasjen, og det skal ikke så mye jobb til for å få orden i kaoset. Vi viser deg hvordan!

Ny garasjeport

Garasje En garasjeport skal tåle daglig bruk, være solid og funksjonell og passe til omgivelsene i form og farge. Bilen i garasjen byttes ut av og til, men...

Nytt liv i garasjen

Garasje Det ble nytt liv i garasjen da familien pusset den opp og gjorde garasjen om til et lekerom for barna.

Bli kvitt rotet i garasjen

Garasje Er du en av de som har full kontroll på hver hammer og drill i garasjen? Eller er du en av mange som rydder aller sist nettopp der? Med riktig innredning trenger du aldri mer å rydde.

Tips til deg som skal bygge garasje

Garasje Sven Ove Carlsen og Vidar Myhre fra 1-2-Tre-garasjen, har gode råd til deg som går med garasjeplaner.

Rydd opp i garasjen

Garasje Ikke lenger plass til bilen i garasjen? Da er tiden moden for opprydning.

Tenk på dette når du skal bytte garasjeport

Garasje Her er tips og råd til deg som skal bytte ut garasjeporten. 

Kommunen nektet Eric å bygge garasje

Garasje Han tok saken i egne hender, og kom opp med en genial løsning.

Velg riktig garasje

Garasje Mange drømmer om stor garasje, der bilen kan stå tørrskodd og med god plass til verktøykasser og sportsutstyr. Her gir vi de garasjeløse noen gode...