Mal huset på halve tiden

Husmaling

Med nyutviklet maleredskap gjør du unna husmalingen på halve tiden.

Husmaling har ofte vært en lang og arbeidskrevende prosess, men med nyutviklet redskap kan du gjøre unna jobben på halve tiden.

Malekost er det redskapet de fleste benytter når huset skal males. Noen har forsøkt rull, men de alternativene som har vært i salg har ikke vært spesielt velegnet til utvendig maling.

Nå er det kommet et nytt produkt i salg. En rull for utvendig maling.

Brukes den i kombinasjon med en pensel med vinklet, ergonomisk utformet grep, og et forlengerskaft, kan tiden du bruker på malejobben reduseres betydelig.

Hemmeligheten 
Den nye utendørsrullen, som er testet på flere forskjellige beis- og malingtyper, har vist seg å være svært velegnet. Noe av hemmeligheten er at fiberpelsen er spesielt utviklet for å absorbere malingen bedre. Hele 28 prosent for vannbasert maling, mens tallet er 25 prosent for oljemaling.

Det faktum at rullen bare er sju centimeter bred, gjør det dessuten enkelt å male både på og mellom panelbordene. De nye penslene absorberer også bedre, men det er bruken av forlengerskaft som i størst grad bidrar til å forenkle arbeidsprosessen.

Les også:

Unngå helseskader med etterisolering

Visste du at fukt kan gi deg allergi og luftveisinfeksjoner? Færre enn én av ti husstander har likevel reparert påviste skader på grunnmur og kjeller,...

Bevegelsene går raskere, samtidig som rekkevidden blir større. På den måten bruker man mindre tid til å flytte malingspann og stiger, og hovedvekten kan legges på selve malearbeidet.

- Utformingen av penselen bidrar til at man kommer til på de vanskeligste stedene selv om man står på bakken med forlengerskaft. Dessuten bidrar den til at man sparer håndleddene under arbeidet", understreker Brekkan.

Spar kropp og penger 
I stedet for å bare bruke armer og skuldrer når man maler, bidrar skaftet til at man bruker hele overkroppen.

På den måten blir man i mindre grad utsatt for belastningsskader. Et faktum som tilsier at man bør bruke forlengerskaft enten man står på stige eller på bakken. Det gjelder bare å gå et par skritt ut fra veggen. Da får du den mest effektive bevegelsen.

- Et komplett utstyrssett med forlengerskaft beløper seg til 450 kroner. Når man vet at maling av et hus tar minimum 40 timer, og man kan redusere dette til 20 timer, så er det en beskjeden investering. Tar man også hensyn til at en maler tar flere titalls tusen for å male et hus, så har man en solid timebetaling for å gjøre jobben selv.

Med den nye utendørsrullen blir rekkevidden en helt annen. Man kan stå på samme sted og male store deler av veggen. Bredden på rullen gjør også at man kommer til mellom overligger og underligger.

Les også:

Har du sjekket brannslukkeren?

Har du sjekket brannslukkeren i det siste? Vet du i det hele tatt hvor den er? En halv million slukkere kan være ubrukelige på grunn av manglende vedlik...

10 gode råd for utendørsmaling

Vask huset med kraftvask før du maler, bruk en velegnet vaskekost. 
  • Fjern løse malingrester med stålbørste og skrape.
  • Bruk grunning på ubehandlet treverk. Grunningen er tyntflytende, så bruk en grunningpensel.
  • Dekk til de stedene hvor du ikke ønsker malingsøl. Bruk plast og tape.
  • Velg kvalitetsruller og -pensler.
  • Vær nøye med å male endeveden, og bruk pensel på overgangen mellom over- og underligger.
  • Bruk forlengerskaft selv om du befinner deg på bakkenivå.
  • Ha alltid filler for hånden.
  • Sørg for at stigen står støtt, og ha alltid en hånd fri så du kan holde deg fast.
  • Ikke ta med mer enn tre liter maling opp i stigen.
23. oktober 2008

Mer om Husmaling

Det er spesielt én grunn til at maling må oppbevares frostfritt om...

Husmaling Her får du malingsekspertenes beste tips til vinteroppbevaring av maling.

Når kan man begynne med utendørsarbeidet?

Husmaling Verker det i kroppen etter å komme i gang med utvendig husvask, terrasserens og utvendig malearbeid? Noe kan du starte med nå, og noe bør du vente litt...

– Denne fargesettingen er ikke svensk

Husmaling Bernth Uhnos valg av husfarge har skapt furore i Sverige. Nå vil kommunen vil at han skal male om huset fordi fargesettingen ikke er svensk.

Velg riktig farge til huset

Husmaling Det er ikke lett å velge farge til huset når man har hele regnbuen å velge fra, men her er noen tips og råd om fargevalg fra vår ekspert Heidi Sørensen.

På tide å male huset?

Husmaling Vår malingsekspert, Heidi S. Sørensen gir tips til deg som skal male huset.

Tenk husfarge i påsken

Husmaling Påsken er en fin tid til å planlegge vedlikehold av huset. Om det trenger ny overflatebehandling i år, kan en finne mye inspirasjon til fargevalget ved...

Myter om maling

Husmaling Kan det stemme at vanntynnet maling skader treverket? Eller at maling var mye bedre før? Dette er bare to av mange myter som skaper tvil og forvirring blant huseiere. Her får du fakta som stopper diskusjonen.

Når skal huset males?

Husmaling Det gjelder å ha været på sin side når tiden er kommet for å svinge penselen ute.

Utvendig fargesetting

Husmaling At folk boltrer seg med farger innendørs er helt klart moro. Men det er ikke alltid like gøy med kreativ fargesetting utvendig - det er tross alt ikke...

Rakk du bare å grunne i fjor?

Husmaling Du brukte halve høsten, men rakk bare å grunne stakittgjerdet rundt tomta før snøen kom. Hva må du gjøre nå som våren er her?

Husfarge - et viktig valg

Husmaling Før huset skal males, er det viktige valg som skal gjøres: Hus ruver i landskapet og fargen er det ikke bare du og familien, men også naboene, som skal...

Beis eller maling - hva skal du velge?

Husmaling Mange skal bruke deler av sommerferien på å male huset, men hva skal du velge. Beis eller maling?

Kona bestemmer husfargen

Husmaling Kona bestemmer husfargen. I en undersøkelse fra Jotun svarer kun en prosent av kvinnene at de lar andre i familien bestemme fargen på huset.

Nymalt familielykke

Husmaling Kjernefamilien i Ski hadde alltid tenkt de skulle ha et rødmalt hus i det grønne, men endte med noe helt annet. Lys fasade med blågrå kanter ble det...

Miljøvennlig utemaling

Husmaling Nye EU-direktiver har fått malingprodusentene til å tenke nytt på nteriørfronten. Nå kommer også utendørsmalingen i fornyet drakt.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no