Mal huset på halve tiden

Husmaling

Med nyutviklet maleredskap gjør du unna husmalingen på halve tiden.

Husmaling har ofte vært en lang og arbeidskrevende prosess, men med nyutviklet redskap kan du gjøre unna jobben på halve tiden.

Malekost er det redskapet de fleste benytter når huset skal males. Noen har forsøkt rull, men de alternativene som har vært i salg har ikke vært spesielt velegnet til utvendig maling.

Nå er det kommet et nytt produkt i salg. En rull for utvendig maling.

Brukes den i kombinasjon med en pensel med vinklet, ergonomisk utformet grep, og et forlengerskaft, kan tiden du bruker på malejobben reduseres betydelig.

Hemmeligheten 
Den nye utendørsrullen, som er testet på flere forskjellige beis- og malingtyper, har vist seg å være svært velegnet. Noe av hemmeligheten er at fiberpelsen er spesielt utviklet for å absorbere malingen bedre. Hele 28 prosent for vannbasert maling, mens tallet er 25 prosent for oljemaling.

Det faktum at rullen bare er sju centimeter bred, gjør det dessuten enkelt å male både på og mellom panelbordene. De nye penslene absorberer også bedre, men det er bruken av forlengerskaft som i størst grad bidrar til å forenkle arbeidsprosessen.

Bevegelsene går raskere, samtidig som rekkevidden blir større. På den måten bruker man mindre tid til å flytte malingspann og stiger, og hovedvekten kan legges på selve malearbeidet.

- Utformingen av penselen bidrar til at man kommer til på de vanskeligste stedene selv om man står på bakken med forlengerskaft. Dessuten bidrar den til at man sparer håndleddene under arbeidet", understreker Brekkan.

Spar kropp og penger 
I stedet for å bare bruke armer og skuldrer når man maler, bidrar skaftet til at man bruker hele overkroppen.

På den måten blir man i mindre grad utsatt for belastningsskader. Et faktum som tilsier at man bør bruke forlengerskaft enten man står på stige eller på bakken. Det gjelder bare å gå et par skritt ut fra veggen. Da får du den mest effektive bevegelsen.

- Et komplett utstyrssett med forlengerskaft beløper seg til 450 kroner. Når man vet at maling av et hus tar minimum 40 timer, og man kan redusere dette til 20 timer, så er det en beskjeden investering. Tar man også hensyn til at en maler tar flere titalls tusen for å male et hus, så har man en solid timebetaling for å gjøre jobben selv.

Med den nye utendørsrullen blir rekkevidden en helt annen. Man kan stå på samme sted og male store deler av veggen. Bredden på rullen gjør også at man kommer til mellom overligger og underligger.

10 gode råd for utendørsmaling

Vask huset med kraftvask før du maler, bruk en velegnet vaskekost. 
  • Fjern løse malingrester med stålbørste og skrape.
  • Bruk grunning på ubehandlet treverk. Grunningen er tyntflytende, så bruk en grunningpensel.
  • Dekk til de stedene hvor du ikke ønsker malingsøl. Bruk plast og tape.
  • Velg kvalitetsruller og -pensler.
  • Vær nøye med å male endeveden, og bruk pensel på overgangen mellom over- og underligger.
  • Bruk forlengerskaft selv om du befinner deg på bakkenivå.
  • Ha alltid filler for hånden.
  • Sørg for at stigen står støtt, og ha alltid en hånd fri så du kan holde deg fast.
  • Ikke ta med mer enn tre liter maling opp i stigen.
23 oktober 2008

Treverket ute bør males på sensommeren

Er du klar for å male treverk ute? Sørg for å gjøre det på riktig tidspunkt. På den måten unngår du at arbeidet blir bortkastet.

Slik lykkes du med fasadevasken

Det er snart på tide å finne fram hageslangen og vaskekosten, for nå trenger fasaden en vask.

4 tegn på at du må male om huset

Det er ikke alltid like lett å vite når det er på tide å male om huset. Men det er visse tegn du kan se etter for å vite om du bør ta fatt i malerull...

Følg sola når du maler huset

Det er mye å tenke på når man skal igang med å male hus, men visste du at du bør du male medsols? Du bør også ta hensyn til om du er venstre- eller...

Vern om fasaden

Det er en rekke behandlingstiltak som kan øke panelets levetid og gi en vakker fasade. Her er en oversikt over de mest vanlige.

Behandle trefasader

Skal du vedlikeholde en vegg som har vært behandlet tidligere, må du ta hensyn til hva den er behandlet med.

Gode og dårlige fargevalg

Det finnes gode og dårlige fargevalg når huset skal males – og en nyanse kan utgjøre hele forskjellen.

Fargevalg på staffasje

Fargevalget på staffasjen har mye å si for helhetsinntrykket av boligen. Bestem deg for hvilken effekt du vil ha før du velger farge.

Beise eller male utvendig panel?

Hva skal man velge av beis eller maling? I tillegg til at overflatebehandlingen skal gi ønsket farge og glans, skal den også forlenge materialets leveti...

Male hus - 10 tips til riktig fargevalg

Når du skal male huset er det flere hensyn du må ta - her er 10 tips!

Brukererfaring med ny maling

Nye EU-direktiver har fått malingsprodusentene til å utvikle nye malingstyper til utendørsbruk for å tilfredsstille kravene. Men hvordan er de egentlig...

Eventyrhus med fargerik fasade

Vårlyset kan avsløre mye, blant annet at husets yttervegger trenger et nytt strøk maling. Kanskje frister en frisk farge på ytterveggene, slik som...

Når kan man begynne med utendørsarbeidet?

Verker det i kroppen etter å komme i gang med utvendig husvask, terrasserens og utvendig malearbeid? Noe kan du starte med nå, og noe bør du vente litt...

Gi huset et fargerikt løft

Har fargen begynt å flasse på fasade, veranda og utemøbler? På tide å male om! Her får du ekspert­tips for alle sommerens maleprosjekter.

Nei, du bør ikke vaske huset med Zalo

Fettstoffer, skummengde og emulgator er noen av årsakene til at man ikke må finne på å benytte for eksempel Zalo, Salmiakk, Klorin eller Rødsprit på...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no