Ny dør med litt maling

Husmaling

Huset var nymalt, og døren sto ikke lenger i stil til fasaden. Døren er nå malt skinnende sort og blank, og er blitt et friskt innslag i fasaden.

En kledelig bonderød dør var plutselig blitt en kjedelig solbleket burgunderrød dør etter at huset hadde fått ny farge.

Rekkehuset var nymalt i en lys gråfarge med hvite kanter og vinduskarmer. Døren som tidligere hadde passet til huset, var plutselig helt malplassert.

Etter et par ettermiddagers innsats er døren blitt forvandlet til en sort helblank, skinnende "ny" dør. En boks med maling og noen timers innsats var alt som skulle til for å gi fronten det rette uttrykket igjen.

Halvblank
Ny dør koster mye, men hvis inngangsdøren er i bra stand er det mange muligheter med litt maling. Vanlig husmaling gir døren samme finish som veggene, eller man kan være litt dristig og male døren skinnende helblank.

I dette tilfellet ble det valgt en mellomløsning, halvblank Mestermaling fra Steen-Hansen. Den er litt blankere enn vanlig husmaling, men ikke helblank.Vil man ha en virkelig blank dør, kan man velge båtmaling. Malingen er lett å legge, men man må være nøye med underlaget. Enhver ujevnhet vil synes på en helblank dør.

 

Les også:

Slik forvandlet Camilla furutrappa med enkel oppussing

– Det var som om vi fikk et helt annet hus.

Maling til dør:
  • Mestermaling, halvblank oljebasert husmaling,
  • Steen-Hansen Maling, www.steen-hansen.no , tlf. 55 11 62 60
  • Båtmaling, Shipolin, Jotun, www.jotun.no, tlf. 33 45 70 00
  • Vanlig husmaling, dekkbeis eller vindusmaling kan også benyttes.
23 oktober 2008
Mer om Husmaling

Treverket ute bør males på sensommeren

Husmaling Er du klar for å male treverk ute? Sørg for å gjøre det på riktig tidspunkt. På den måten unngår du at arbeidet blir bortkastet. 

Slik lykkes du med fasadevasken

Husmaling Det er snart på tide å finne fram hageslangen og vaskekosten, for nå trenger fasaden en vask.

4 tegn på at du må male om huset

Husmaling Det er ikke alltid like lett å vite når det er på tide å male om huset. Men det er visse tegn du kan se etter for å vite om du bør ta fatt i malerull...

Følg sola når du maler huset

Husmaling Det er mye å tenke på når man skal igang med å male hus, men visste du at du bør du male medsols? Du bør også ta hensyn til om du er venstre- eller høyrehendt.

Vern om fasaden

Husmaling Det er en rekke behandlingstiltak som kan øke panelets levetid og gi en vakker fasade. Her er en oversikt over de mest vanlige.

Behandle trefasader

Husmaling Skal du vedlikeholde en vegg som har vært behandlet tidligere, må du ta hensyn til hva den er behandlet med.

Gode og dårlige fargevalg

Husmaling Det finnes gode og dårlige fargevalg når huset skal males – og en nyanse kan utgjøre hele forskjellen.

Fargevalg på staffasje

Husmaling Fargevalget på staffasjen har mye å si for helhetsinntrykket av boligen. Bestem deg for hvilken effekt du vil ha før du velger farge.

Beise eller male utvendig panel?

Husmaling Hva skal man velge av beis eller maling? I tillegg til at overflatebehandlingen skal gi ønsket farge og glans, skal den også forlenge materialets leveti...

Male hus - 10 tips til riktig fargevalg

Husmaling Når du skal male huset er det flere hensyn du må ta - her er 10 tips!

Brukererfaring med ny maling

Husmaling Nye EU-direktiver har fått malingsprodusentene til å utvikle nye malingstyper til utendørsbruk for å tilfredsstille kravene. Men hvordan er de egentlig...

Eventyrhus med fargerik fasade

Husmaling Vårlyset kan avsløre mye, blant annet at husets yttervegger trenger et nytt strøk maling. Kanskje frister en frisk farge på ytterveggene, slik som...

Når kan man begynne med utendørsarbeidet?

Husmaling Verker det i kroppen etter å komme i gang med utvendig husvask, terrasserens og utvendig malearbeid? Noe kan du starte med nå, og noe bør du vente litt med. 

Gi huset et fargerikt løft

Husmaling Har fargen begynt å flasse på fasade, veranda og utemøbler? På tide å male om! Her får du ekspert­tips for alle sommerens maleprosjekter.

Nei, du bør ikke vaske huset med Zalo

Husmaling Fettstoffer, skummengde og emulgator er noen av årsakene til at man ikke må finne på å benytte for eksempel Zalo, Salmiakk, Klorin eller Rødsprit på...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no