Ny dør med litt maling

Husmaling

Huset var nymalt, og døren sto ikke lenger i stil til fasaden. Døren er nå malt skinnende sort og blank, og er blitt et friskt innslag i fasaden.

En kledelig bonderød dør var plutselig blitt en kjedelig solbleket burgunderrød dør etter at huset hadde fått ny farge.

Rekkehuset var nymalt i en lys gråfarge med hvite kanter og vinduskarmer. Døren som tidligere hadde passet til huset, var plutselig helt malplassert.

Etter et par ettermiddagers innsats er døren blitt forvandlet til en sort helblank, skinnende "ny" dør. En boks med maling og noen timers innsats var alt som skulle til for å gi fronten det rette uttrykket igjen.

Halvblank
Ny dør koster mye, men hvis inngangsdøren er i bra stand er det mange muligheter med litt maling. Vanlig husmaling gir døren samme finish som veggene, eller man kan være litt dristig og male døren skinnende helblank.

I dette tilfellet ble det valgt en mellomløsning, halvblank Mestermaling fra Steen-Hansen. Den er litt blankere enn vanlig husmaling, men ikke helblank.Vil man ha en virkelig blank dør, kan man velge båtmaling. Malingen er lett å legge, men man må være nøye med underlaget. Enhver ujevnhet vil synes på en helblank dør.

 

Maling til dør:
  • Mestermaling, halvblank oljebasert husmaling,
  • Steen-Hansen Maling, www.steen-hansen.no , tlf. 55 11 62 60
  • Båtmaling, Shipolin, Jotun, www.jotun.no, tlf. 33 45 70 00
  • Vanlig husmaling, dekkbeis eller vindusmaling kan også benyttes.
23 oktober 2008

Slik unngår du stygge malingsflekker når du skal male ute

Det er lett å søle maling når man maler utendørs. Her er ekspertenes tips for å unngå malingsflekker på vinduer, terrassegulv og møbler utendørs.

Ja, du kan male huset om høsten

Rakk du ikke male huset i sommer? Fortvil ikke, du kan male huset om høsten.

Eksperten: Slik maler du husfasaden

Forbered deg godt, jobb etappevis og bruk godt verktøy så går husmalingen som en drøm. Her får du ekspertens beste tips.

Bruker du for lite maling risikerer du råteskader og avflassing

Det lønner seg ikke å være gjerrig på malingen når du skal male huset. Følg produsentens anvisninger, er ekspertenes råd.

Gi huset et fargerikt løft

Har fargen begynt å flasse på fasade, veranda og utemøbler? På tide å male om! Her får du ekspert­tips for alle sommerens maleprosjekter.

Dette må du gjøre nå om du skal male huset i sommer

Sommeren er tiden vi begir oss ut for å vaske, beise og male. Men skal du få en håndverker til å gjøre det for deg, bør du booke en nå.

Derfor bør du grunne huset nå

Grunn fasaden før vinteren kommer og slipp fuktskader og begroing på nytt og bart treverk.

Velg riktig farge til huset

Det er ikke lett å velge farge til huset når man har hele regnbuen å velge fra, men her er noen tips og råd om fargevalg fra vår ekspert Heidi Sørensen.

På tide å male huset?

Vår malingsekspert, Heidi S. Sørensen gir tips til deg som skal male huset.

Tenk husfarge i påsken

Påsken er en fin tid til å planlegge vedlikehold av huset. Om det trenger ny overflatebehandling i år, kan en finne mye inspirasjon til fargevalget ved...

Myter om maling

Kan det stemme at vanntynnet maling skader treverket? Eller at maling var mye bedre før? Dette er bare to av mange myter som skaper tvil og forvirring...

Når skal huset males?

Det gjelder å ha været på sin side når tiden er kommet for å svinge penselen ute.

Utvendig fargesetting

At folk boltrer seg med farger innendørs er helt klart moro. Men det er ikke alltid like gøy med kreativ fargesetting utvendig - det er tross alt ikke...

Rakk du bare å grunne i fjor?

Du brukte halve høsten, men rakk bare å grunne stakittgjerdet rundt tomta før snøen kom. Hva må du gjøre nå som våren er her?

Husfarge - et viktig valg

Før huset skal males, er det viktige valg som skal gjøres: Hus ruver i landskapet og fargen er det ikke bare du og familien, men også naboene, som skal...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no