Ny dør med litt maling

Husmaling

Huset var nymalt, og døren sto ikke lenger i stil til fasaden. Døren er nå malt skinnende sort og blank, og er blitt et friskt innslag i fasaden.

En kledelig bonderød dør var plutselig blitt en kjedelig solbleket burgunderrød dør etter at huset hadde fått ny farge.

Rekkehuset var nymalt i en lys gråfarge med hvite kanter og vinduskarmer. Døren som tidligere hadde passet til huset, var plutselig helt malplassert.

Etter et par ettermiddagers innsats er døren blitt forvandlet til en sort helblank, skinnende "ny" dør. En boks med maling og noen timers innsats var alt som skulle til for å gi fronten det rette uttrykket igjen.

Halvblank
Ny dør koster mye, men hvis inngangsdøren er i bra stand er det mange muligheter med litt maling. Vanlig husmaling gir døren samme finish som veggene, eller man kan være litt dristig og male døren skinnende helblank.

I dette tilfellet ble det valgt en mellomløsning, halvblank Mestermaling fra Steen-Hansen. Den er litt blankere enn vanlig husmaling, men ikke helblank.Vil man ha en virkelig blank dør, kan man velge båtmaling. Malingen er lett å legge, men man må være nøye med underlaget. Enhver ujevnhet vil synes på en helblank dør.

 

Les også:

Oppussing av ytterdør

Ytterdøren skal helst ønske både deg selv og dine gjester velkommen hjem. En ytterdør må også holde tett mot kulde, støy og være vanskelig å bryte...

Maling til dør:
  • Mestermaling, halvblank oljebasert husmaling,
  • Steen-Hansen Maling, www.steen-hansen.no , tlf. 55 11 62 60
  • Båtmaling, Shipolin, Jotun, www.jotun.no, tlf. 33 45 70 00
  • Vanlig husmaling, dekkbeis eller vindusmaling kan også benyttes.
23. oktober 2008

Mer om Husmaling

Det er spesielt én grunn til at maling må oppbevares frostfritt om...

Husmaling Her får du malingsekspertenes beste tips til vinteroppbevaring av maling.

Når kan man begynne med utendørsarbeidet?

Husmaling Verker det i kroppen etter å komme i gang med utvendig husvask, terrasserens og utvendig malearbeid? Noe kan du starte med nå, og noe bør du vente litt...

– Denne fargesettingen er ikke svensk

Husmaling Bernth Uhnos valg av husfarge har skapt furore i Sverige. Nå vil kommunen vil at han skal male om huset fordi fargesettingen ikke er svensk.

Velg riktig farge til huset

Husmaling Det er ikke lett å velge farge til huset når man har hele regnbuen å velge fra, men her er noen tips og råd om fargevalg fra vår ekspert Heidi Sørensen.

På tide å male huset?

Husmaling Vår malingsekspert, Heidi S. Sørensen gir tips til deg som skal male huset.

Tenk husfarge i påsken

Husmaling Påsken er en fin tid til å planlegge vedlikehold av huset. Om det trenger ny overflatebehandling i år, kan en finne mye inspirasjon til fargevalget ved...

Myter om maling

Husmaling Kan det stemme at vanntynnet maling skader treverket? Eller at maling var mye bedre før? Dette er bare to av mange myter som skaper tvil og forvirring blant huseiere. Her får du fakta som stopper diskusjonen.

Når skal huset males?

Husmaling Det gjelder å ha været på sin side når tiden er kommet for å svinge penselen ute.

Utvendig fargesetting

Husmaling At folk boltrer seg med farger innendørs er helt klart moro. Men det er ikke alltid like gøy med kreativ fargesetting utvendig - det er tross alt ikke...

Rakk du bare å grunne i fjor?

Husmaling Du brukte halve høsten, men rakk bare å grunne stakittgjerdet rundt tomta før snøen kom. Hva må du gjøre nå som våren er her?

Husfarge - et viktig valg

Husmaling Før huset skal males, er det viktige valg som skal gjøres: Hus ruver i landskapet og fargen er det ikke bare du og familien, men også naboene, som skal...

Beis eller maling - hva skal du velge?

Husmaling Mange skal bruke deler av sommerferien på å male huset, men hva skal du velge. Beis eller maling?

Kona bestemmer husfargen

Husmaling Kona bestemmer husfargen. I en undersøkelse fra Jotun svarer kun en prosent av kvinnene at de lar andre i familien bestemme fargen på huset.

Nymalt familielykke

Husmaling Kjernefamilien i Ski hadde alltid tenkt de skulle ha et rødmalt hus i det grønne, men endte med noe helt annet. Lys fasade med blågrå kanter ble det...

Miljøvennlig utemaling

Husmaling Nye EU-direktiver har fått malingprodusentene til å tenke nytt på nteriørfronten. Nå kommer også utendørsmalingen i fornyet drakt.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no