Bilde: Produsentene

Otto Robsahms favorittverktøy

Verktøy

Otto Robsahm fra "Sinnasnekker'n" på TVNorge har delt sine favorittverktøy med Vi i villa.

Otto Robsahm er kjent fra TV som snekkeren som får til det meste. Du har sett ham forsøke å redde både parforhold og dårlige oppussingsjobber i programmet "Sinnasnekker'n", og svinge seg på gulvet under første sesong av "Skal vi danse".

Robsahm har i tillegg produsert DVD-er med tips og triks rundt oppussing, og han har gitt ut bok. I Ottos tips og trix finner du ideer om alt fra en enklere og artigere hverdag for barna og deg selv til triks for smartere rengjøring og en sikrere bil.

Og nå forteller han altså Vi i villas lesere om sine favorittverktøy.


Skrudrill: Bildet viser en Bosch Drill PSR 10,8 LI.

Med drill og fres
Som snekker har Robsahm lang og god erfaring med elektriske verktøy. Når han skal velge et favorittverktøy, blir det skrudrillen som stikker av med prisen som beste elektriske verktøy.

– Skrudrillen er det mest anvendelige verktøyet, sier Robsahm, som mener du bør legge litt penger i en god skrudrill.

I valg av beste verktøy, faller Robsahm ned på håndoverfresen. Dette er et allsidig verktøyet som du får i utallige former, prisklasser og merkenavn. Med en god håndoverfres kan du lage alt fra profilerte lister og billedrammer til flotte spesialdesignede skap og hyller. Også her lønner det seg å legge litt penger i produktet, da de rimeligere variantene kan være noe unøyaktige.


Elektrisk: Robsahm bruker elektrisk gressklipper. Foto: Bosch

Stihl i hagen
Fremdeles er det lite som minner om vår, men når snøen smelter og gresset titter frem, kommer også hageverktøyene frem.

Robsahm klipper gresset med en Bosch elektrisk gressklipper. Elektriske gressklippere er miljøvennlige og stillegående sammenlignet med bensinklippere. Det at du slipper både støy og eksos gjør dem spesielt godt egnet i nabolag der husene ligger tett og plenene ikke er av det største slaget.

Men for Robsahm er favoritten blant hageverktøyene likevel det han kaller Stihl ugressklipper. Vi får tro det er en plenlufter – eller en såkalt mosefjerner – han mener.


Grilltang fra Landman: Et noe annerledes hageverktøy?

Kuriosa
Og Robsahms beste hagetips? Det er å bruke et noe uvanlig verktøy når rosene skal beskjæres.

– Bruk grilltangen når du skal klippe rosene. Da stikker du deg ikke, og du kommer lettere til, tipser Robsahm.

21. februar 2011
Mer om Verktøy

Frisk opp tak, lister eller vegger

Verktøy Sparke, male og tapetsere er noe som de fleste kan klare. Nymalte overflater kan gjøre underverker for å få renere og penere rom.

Bor med ordentlig slag

Verktøy 18 volt bormaskiner med slag er til for tyngre oppgaver. Vi har testet seks modeller, der halvparten er ment for det profesjonelle markedet. Og det kan...

Hvordan tenkte du: fuge uten søl

Verktøy For deg som vil fuge uten søl og klebrige fingrer har Kenneth Carlsson funnet opp et smart produkt som gjør arbeidet enklere – en fugeformer.

Nyttig utstyr

Verktøy Ønsker du enkelt å fjerne snøen på taket, og vil unngå å klatre opp selv er Avalanche løsningen for deg. Ønsker du å vite mer gå inn på www.avalanche.as Mesterens husmaling fra Drywood er en hybridmaling med 12 til 16 års holdbarhetsgaranti www.drywood.no Mål, sag til og lim fast trinnene på den gamle trinnoverflaten. Det er enkelt å renovere med Lundbergs trapperenoveringstrinn. www.lundbergs.com Spikeruttrekker Den gamle spikeruttrekker Hultafors Atle er en knapt 20 centimeter lang kraftmaskin. Brukes sammen med hammer for å trekke ut harde spikere. Cirka 740 kroner i velassosierte verktøysbutikker. Beskytt gulvet Når man holder på å snekre innendørs er det lett at gulvet skades. Du kan ha en myk fiberplate i garasjen som du kan ta inn når du har fikse hjemme dager. Den gjør mer nytte for seg en papir da spiker og skruer som faller ned på gulvet, ikke gir riper i overflaten.

Den store sandpapir-guiden

Verktøy Alt du lurer på sandpapir men ikke tør å spørre om.

Test: Hva vet du om verktøy?

Verktøy Er du mesteren av verktøykassa, eller er du dum som en dor? Ta testen her!

Hva skal snekkerbua fylles med?

Verktøy Når du har ordnet lokale til snekkerbua, mangler bare verktøyet. Det er nå moroa begynner.

Bygg et par arbeids-bukker

Verktøy Treplanker som du har til overs av trykkimpregnert tre kan bli til et par praktiske bukker, som kan stables oppå hverandre.

Stor test av motorsager

Verktøy Vinneren får toppkarakter på alt! Ingen over, ingen ved siden

Nyttige produkter

Verktøy Favoritten - limknekter For den som driver og snekrer, er limknekter kjekt å ha som supplement til tvinger en gang iblant. Du trenger minst to lange limknekter og mange tvinger. Limknekten på bildet kommer fra Biltema. Eksperttipset - bær fundamentet enkelt Et betongfundament er tungt og uhåndterlig. Med et håndtak av en bit 8 mm armeringsjern, er det lettere å håndtere. Da kan det også bæres av to personer, som hjelper hverandre. Et alternativ til armeringsjern, er lange gjengestenger.     Den trekantede formen på bøtten gir bedre bæreergonomi, fordi tyngden havner nærmere kroppen. Fra Biltema, ca 70 kroner.     Ikke ventiler vekk oppvarmet luft. Viften EOS 100 fra Pax sender ut dårlig luft, og gjenvinner varmen til ny frisk luft, som slippes inn i et annet rom. Perfekt for bad i hus med naturlig ventilasjon. Mål: 72x34x19 cm. Fra ca 9000 kroner.   En sokkel løfter vaskemaskinen 30 cm, til en bedre arbeidshøyde. Understellet, med en praktisk trådkurv, tåler et vasketårn av vaskemaskin og tørketrommel. Fra Electrolux, ca 730 kroner.

Slik pusser du opp uten støv og søl

Verktøy Her er tipsene som faktisk funker når huset skal bevares fritt for søl, til tross for at både malepensler, tapetbørster, bor og slipeutstyr er i sving.

Derfor bør du kjøpe deg en malersprøyte

Verktøy Med en malersprøyte går maleprosjektet raskere enn noen gang, og nå er det kjekke verktøyet på full fart inn i norske hjem.

Test av 18 volts bor- og skrumaskiner

Verktøy De små 18 volts bor-/skrumaskinene er nesten geniale. De er sterke, og verken for store eller for tunge. Det er ikke rart de er blitt så populære de senere årene. Vi har testet 12 forskjellige maskiner, slik at du er forberedt til ditt neste besøk i byggvarehuset.

Snekkerens beste verktøytips

Verktøy Tømrermester Atle Skreosen er avhengig av godt verktøy. Her forteller han hvilke redskaper han ikke klarer seg uten, og som kan være kjekt å ha også...

Stor test av avstandsmålere

Verktøy Vi har testet åtte avstandsmålere, slik at du kan få klar beskjed om hva du skal se etter.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no