Slik laget Ted verktøyskap av oljefat

Verktøy

Ligger verktøyene og slenger her og der? Se hvordan Ted Lillevold laget et praktisk verktøyskap av to oljefat. 

Bilde: Ted Lilevold

Alle hjem har man en samling med verktøy.  Men hvordan organiserer du verktøyene dine? Ligger de spredt i flere skuffer, kanskje i en plastkasse eller i en overfylt verktøykasse?

Ted Lillevold (23) fra Borlänge i Sverige liker å ha orden i verktøyet. Derfor bygget han et lekkert verktøyskap av to oljefat etter å ha funnet inspirasjon på nettet.

– Jeg fikk ideen om verktøyskapet etter å ha sett en video på internett og syntes det så ut som et morsomt prosjekt. Så da satte jeg i gang med å bygge det, forteller Ted til Viivilla.no. Verktøyskapet er laget uten tegninger og på øyemål. 

Det flotte verktøyskapet har fått stor oppmerksomhet og flere store medier har omtalt det. 

– Jeg har fått mange henvendelser om hvordan det er bygd og om jeg kan bygge til andre, forteller han. 

Verktøyskapet er stort sett laget av ting han har hatt liggende. 

– Det har blitt min greie å gjenbruke ting, det er jo det billigste, forteller handymannen. 

Ted anslår at han brukt cirka 10 timer på å bygge verktøyskapet og at han brukt rundt 300 kr på prosjektet.  

Slik laget han verktøyskapet

Dette har Ted brukt for lage verktøyskapet:

  • To tomme oljefat
  • To små plasthjul
  • Kulelager fra et snurrebrett
  • Kroker til å henge verktøy

To oljefat var utgangspunktet for skapet. Begge ble godt rengjort innvendig og utvendig. 

Verktøytavlene er laget av veggen i det det ene oljefatet. 

– Ett av oljefatene kappet jeg i tre og sveiset sammen veggene igjen med innsiden ut. På den måten får man godt med oppbevaringsplass, forteller han. 

Ted har laget et eget oppheng med skinne til døren som går på plasthjul. 

– Så laget jeg en passe stor åpning i det hele oljefatet, før jeg plasserte inn de sammensveisede verktøytavlene, sier Ted. Snurrebrettet som verktøytavlene står på er montert i bunnen av oljefatet. 

 
Her er skapet ferdig innredet - de tre verktøytavlene gir plass til masse verktøy og du kan enkelt snurre fra tavle til tavle. Skapet står på hjul slik at det enkelt kan flyttes rundt. 

I videoen under kan du se verktøyskapet i bruk: 

Opptatt av gjenbruk

Ted forteller at han alltid har likt å «mekke» og er opptatt av gjenbruk.

– Jeg har alltid likt motorer og brukt mye tid i verkstedet. Min interesse for å bygge og gjenbruke ting fikk jeg da jeg utdannet meg til sveiser, forteller Ted. 

Verktøyskapet er ikke Teds første prosjekt, tidligere har han blant annet laget en blomstersykkel til mor, minibar av en kabeltrommel og en minionsgrill.

Du kan se flere av Teds morsomme prosjekter på Instagram under navnet Uppfinnarted  

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

6. august 2018

Norges Vakreste Hage - stem på din favoritt!
Merethehageglad
Janne_paalandet
Husmannsplassen
Vestlandhage
Created with PollMaker
Mer om Verktøy

Den store sandpapir-guiden

Verktøy Alt du lurer på sandpapir men ikke tør å spørre om. 

Test: Hvilken borhammer bør du velge?

Verktøy En borhammer er nesten uunnværlig i moderne betongbygg. Vi har testet åtte populære batteridrevne borhammere, og viser deg hva de kan og hva du skal se...

Derfor bør du kjøpe deg en malersprøyte

Verktøy Med en malersprøyte går maleprosjektet raskere enn noen gang, og nå er det kjekke verktøyet på full fart inn i norske hjem.

Stor test av avstandsmålere

Verktøy Vi har testet åtte avstandsmålere, slik at du kan få klar beskjed om hva du skal se etter.

Test av 18 volts bor- og skrumaskiner

Verktøy De små 18 volts bor-/skrumaskinene er nesten geniale. De er sterke, og verken for store eller for tunge. Det er ikke rart de er blitt så populære de...

Test: Hva vet du om verktøy?

Verktøy Er du mesteren av verktøykassa, eller er du dum som en dor? Ta testen her!

Slik pusser du opp uten støv og søl

Verktøy Her er tipsene som faktisk funker når huset skal bevares fritt for søl, til tross for at både malepensler, tapetbørster, bor og slipeutstyr er i sving.

Snekkerens beste verktøytips

Verktøy Tømrermester Atle Skreosen er avhengig av godt verktøy. Her forteller han hvilke redskaper han ikke klarer seg uten, og som kan være kjekt å ha også for en villaeier.

Slik fjerner du vanskelige skruer

Verktøy Skruer hvor gjengene er utslitte er ofte til irritasjon når du skal fjerne dem. Her er fem enkle måter å fjerne utslitte skruer!

Slik borer du smart - 5 gode tips på 50 sekunder

Verktøy Fem raske, men likevel gode tips når det gjelder boring. Alt fra presisjon til enkel og smart oppsamling av støv.

Nyttige produkter

Verktøy Favoritten - limknekter For den som driver og snekrer, er limknekter kjekt å ha som supplement til tvinger en gang iblant. Du trenger minst to lange limknekter og mange tvinger. Limknekten på bildet kommer fra Biltema. Eksperttipset - bær fundamentet enkelt Et betongfundament er tungt og uhåndterlig. Med et håndtak av en bit 8 mm armeringsjern, er det lettere å håndtere. Da kan det også bæres av to personer, som hjelper hverandre. Et alternativ til armeringsjern, er lange gjengestenger.     Den trekantede formen på bøtten gir bedre bæreergonomi, fordi tyngden havner nærmere kroppen. Fra Biltema, ca 70 kroner.     Ikke ventiler vekk oppvarmet luft. Viften EOS 100 fra Pax sender ut dårlig luft, og gjenvinner varmen til ny frisk luft, som slippes inn i et annet rom. Perfekt for bad i hus med naturlig ventilasjon. Mål: 72x34x19 cm. Fra ca 9000 kroner.   En sokkel løfter vaskemaskinen 30 cm, til en bedre arbeidshøyde. Understellet, med en praktisk trådkurv, tåler et vasketårn av vaskemaskin og tørketrommel. Fra Electrolux, ca 730 kroner.

Lag ditt eget snekkerverksted

Verktøy En hobbysnekker fortjener en skikkelig arbeidsplass.

Hva skal snekkerbua fylles med?

Verktøy Når du har ordnet lokale til snekkerbua, mangler bare verktøyet. Det er nå moroa begynner.