Annonsørinnhold
Varmepumper er et energieffektivt alternativ som kan erstatte de aller fleste varmekilder, og sparer både lommeboken og miljøet.
Varmepumper er et energieffektivt alternativ som kan erstatte de aller fleste varmekilder, og sparer både lommeboken og miljøet. Bilde: Foto: Produsentene.

Derfor bør du velge varmepumpe

Energi

Unngå de skyhøye strømregningene og spar miljøet på samme tid. En varmepumpe er et ”Kinderegg”-produkt du burde vite mer om! 

Hvordan vi best kan varme opp i hjemmet uten å ryke på de høye strømregningene, beskytte miljøet og samtidig ha det godt og varmt er et evig spørsmål for de fleste huseiere. Valgene av oppvarmingskilder er mange, og det kan være lett å gå seg vill i jungelen av varmeovner, ildsteder og fyringsmuligheter. Vi viser deg hvordan du kan spare tusenvis av kroner og samtidig stoppe den unødvendige belastningen av miljøet.

Å erstatte en gammel oljefyr med en varmepumpe kan være noe av det beste du kan gjøre for hjemmet, familien, miljøet og lommeboken – men også her er mulighetene mange. Vi skal gjøre det enklere for deg og redegjøre for hvilke varmepumpe som passer best for deg!

Varmepumper kan erstatte varmekilder i de fleste boliger, fra villa til leilighet. Foto: Produsentene. 

Hvilken varmepumpe skal du velge?

Luft/luft: Passer best for deg som bor i bolig med elektrisk oppvarming, for eksempel med panelovner. Luft/Luft-varmepumpen henter varme fra uteluften og er en lønnsom måte å utnytte fornybar energi, hvor du kan oppnå opptil 50 prosent lavere energiforbruk for oppvarming. 

Luft/vann: Passer for deg som bor i bolig med vannbåren varme i gulvvarme eller radiatorer. Luft/vann-varmepumpen henter varme fra uteluften og avgir varme fra et vannbårent system. Du kan gjøre energibesparinger på opptil 60 prosent, avhengig av hvilken oppvarming du har i dag.

Les også:

Het sommer for varmepumper

Norge er i toppen når det gjelder boliger med varmepumper. Den varme sommeren i år fikk mange til å oppdage at varmepumper har to funksjoner.

Væske/vann: Passer for deg som bor i bolig med vannbåren varme i gulvvarme eller radiatorer. Væske/vann-varmepumpen henter varme fra jord, berg eller vann og den gir både varme og varmtvann. Kan gi energibesparing på opp til 80 prosent.

Bosch tilbyr et stort utvalg varmepumper som kan spesialtilpasses til ditt behov. Foto: Produsentene. 

Er du fortsatt i tvil om hvilken varmepumpe som passer for deg, har Bosch utviklet en varmepumpeguide, som kan plukke ut den nøyaktige modellen som passer best basert på din bolig og bosted.

Varmepumper er altså et energieffektivt alternativ som kan erstatte de aller fleste varmekilder. I tillegg finnes det flere andre gode grunner for å velge varmepumpe.

3 gode grunner for å bytte til varmepumpe

 1.     Kostnadsbesparende

Med mulighet til å kutte ned på opptil 80 prosent av energiforbruket er det klart at å bytte til varmepumpe vil merkes på strømregningen!

Les også:

Riktig etterisolering av kjelleren

Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus.

 2.     Godt for miljøet

Å installere varmepumpe har store fordeler for miljøet. Energibesparingen fører til et lavere CO2-utlsipp og ingen lokal forurensning. Med effektiv luftfiltrering får du et bedre innemiljø, og en lun og jevn varme.

 3.     Mulighet for pengestøtte

Bytter du til varmepumpe kan du få muligheten til å søke om pengestøtte gjennom Enova. Undersøk om hva du kan få i støtte i din kommune her.

Varmepumper fra Bosch kommer også i stilrene, lekre design, slik at du ikke trenger å ha muligheten for å holde den skjult i ditt hjem. Foto: Produsentene.

Les også:

Så lett kommer du i gang med et smarthus

– Har du først bodd i et smarthus går du aldri tilbake, sier eksperten.

Bosch har en rekke varmepumper, og kompetente fagfolk som kan hjelpe deg med alt fra å finne den som passer best for deg, installasjon og gi deg riktig opplæring til vedlikehold av varmepumpen slik at den yter på best mulig måte i mange år. Les mer om Bosch varmepumper her

25. november 2016

Norges Vakreste Hage - stem på din favoritt!
Merethehageglad
Janne_paalandet
Husmannsplassen
Vestlandhage
Created with PollMaker
Mer om Energi
Annonsørinnhold

Derfor bør du bytte strømleverandør - nå!

Energi Strømprisene har skutt i været de siste ukene - og aldri har det vært lettere eller billigere å bytte. Sjekk om du bør velge en annen leverandør her.

Å grave opp et monster som dette er komplisert og kostbart. Derfor bør du vurdere å tømme den istedet.
Annonsørinnhold

300.000 nordmenn har en tikkende bombe i hagen

Energi En lekk oljetank kan bli en rådyr opplevelse. Heldigvis er løsningen enklere enn du tror.

Annonsørinnhold

En evig kilde til varme og inspirasjon

Energi Vil du ha peiskos og tidløst design i en og samme pakke? Da er valget lett.

Kom i julestemning med ny peis.
Annonsørinnhold

Den fineste julegaven til familien og hjemmet

Energi Det er få ting som ringer julen inn som levende ild fra drømmepeisen! Begynner du nå, kan du også få julestemningen inn i hjemmet!

Det er mange gode grunner for at du burde gi hjemmet smartløsninger nå! FOTO: Eidsiva
Annonsørinnhold

Spar strøm med smarte produkter

Energi Smartprodukter sparer deg ikke bare for mye penger, det gir deg også komfort, trygghet og kontroll i hverdagen. Og det er mye enklere enn du tror!

Oljetanken kan koste deg huset

Energi Det finnes ca. 300 000 nedgravde oljetanker i Norge, og bruken av fyringsolje blir snart forbudt. Det er ditt ansvar om den gamle tanken springer lekk,...