Hamstrer ved mot kulda

Energiforbruk og energiberegning
Oslo (NW): Sprengkulde har satt fart i vedsalget. – Flere forhandlere er snart utsolgt, sier daglig leder Oddvar Espegard i Norsk Ved, som organiserer 3500 leverandører over hele landet.

Hos Christiania Vedforretning i Oslo lå salget i februar 30-35 prosent høyere enn i samme måned i fjor. Med den kalde starten på mars er salgsøkningen blitt enda større.

Hittil denne måneden har vi solgt mer enn doblet så mye som i mars i fjor, sier daglig leder Steinar Halvorsen til Newswire. Christiania Vedforretning solgte rundt 25 000 60-liters sekker i 2005.

Sparer penger

Einar Høstbjør på Holleby Gods i Sarpsborg driver vedforretning i stort omfang, og selger både til private husholdninger og utsalg som bensinstasjoner.

Salget har vært betydelig høyere i januar og februar enn samme måneder i fjor, men dette svinger jo veldig, sier Høstbjør.

Gjennomsnittsprisen for en favn furu er nå 1330 kroner, ifølge Norsk Ved. Det gir en energipris på rundt 45 øre per kWh.

Les også:

Verdensnyhet – «grow-in» selvvanningsbag

Bruk av tekstiler i interiør har vært en økende trend de siste årene, og sammen med interessen for blomster, dyrkning av urter og 'urban growing' har...

Når man kjøper ved i store kvanta og fyrer i en moderne ovn kan det gi nær en halvering av energiprisen i forhold til strømoppvarming, sier markedsdirektør Rene Christensen i Jøtul.

Korte og tørre kubber

Den beste fyringsveden er harde og tunge treslag som bjørk, ask og rogn. Likevel gir som regel furu og blandningsved best fyringsøkonomi, fordi prisen er lavere.

Norske forbrukere er mest glad i bjørk. 57 prosent av all ved som brennes her i landet er bjørk. 15 prosent er furu, mens andre treslag utgjør 28 prosent til sammen.

Riktig oppbevaring og fyring betyr mye for hvor lønnsomt det blir å bruke ved.

Veden bør kløyves. Da tørker den best. Brennverdien reduseres kraftig hvis veden er fuktig, sier Oddvar Espegard.

Les også:

Sengetrekk med Marius-mønster

Sengesett med Marius-mønster i nye farger.

23 oktober 2008
Mer om Energiforbruk og energiberegning

Energislukere

Energiforbruk og energiberegning I hotellets kjeller sliter jeg med min dårlige samvittighet og et apparat jeg aldri har sett før – og ikke en gang liker. Årsaken er at jeg har falt for fristelsen til å innta en sjokoladekake som jeg nå vil mosjonere bort.

Slik sparer du strøm så det monner.

Energiforbruk og energiberegning Det er mer aktuelt enn noen gang å vurdere tiltak for å redusere strømforbruket.

10 klimaråd for hjemmet

Energiforbruk og energiberegning Mange ønsker å bidra i klimakampen, men det er ikke like enkelt å vite hva man kan gjøre eller hva som monner. Her er 10 klimaråd for hjemmet.

Spar strøm på hytta

Energiforbruk og energiberegning Tenker du over at du bruker mye strøm på hytta? Hjemme er vi bevisste på hva vi bruker, men på hytta er det ikke alltid slik!

Komfort med gulvvarme

Energiforbruk og energiberegning Med varme i gulvet kan du både spare strøm, bedre inneklimaet og øke komforten.

Hvordan varmer du opp huset?

Energiforbruk og energiberegning Bli med i Vi i villa! Vi søker familier som vil fortelle hvordan de varmer opp boligen sin.

Smarte og nyttige ting til hus og hage

Energiforbruk og energiberegning Redaksjonen har funnet smarte og nyttige ting til huset og hagen.

Slik gjør du hytta klimavennlig

Energiforbruk og energiberegning Med enkle grep kan du spare både penger og klima.

Spar strøm så det monner

Energiforbruk og energiberegning Skal du spare strøm så det monner, må du gjøre ting i riktig rekkefølge. Og du må investere. Start med de grunnleggende tiltakene, gjerne i forbindelse...

Fire enkle måter å spare strøm på

Energiforbruk og energiberegning Med fire enkle måter kan du spare strøm og penger. Alt som behøves er et bevisst forhold til det elektroniske utstyret i hjemmet.

Slik reduserer du strømregningen

Energiforbruk og energiberegning Her er noen enkle tiltak som kan gjøres for å redusere strømregningen.

Her er de største strømtyvene

Energiforbruk og energiberegning En stor del av strømutgiftene pådrar du deg i søvne. Her er listen over de største strømtyvene.

Åtte overraskende energityver

Energiforbruk og energiberegning Selv den mest energibevisste av oss kan sløse med strømmen uten å vite det. Her er åtte overraskende energityver.

Kutt strømregningen

Energiforbruk og energiberegning Et godt isolert hus lønner seg både for deg som enkeltperson og for samfunnet. Du sparer penger på lavere strømregning, dessuten blir miljøet mindre...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no