Hvordan varmer du opp huset?

Energiforbruk og energiberegning

Vil du være med i Vi i villa? Redaksjonen leter etter familier som vil fortelle om hva slags oppvarmingsløsning de har valgt i boligen. Fyrer du med olje, strøm eller varmepumpe? Vi gleder oss til å høre fra deg! 

Ja, vi vet at det er juni, og at du antakeligvis ikke tenker så mye på oppvarming av boligen, men heller på hvordan du kan nyte solstrålene utendørs mest mulig. 

Her i redaksjonen jobber vi imidlertid med en artikkel om oppvarming av boligen til septembernummeret, og derfor søker vi nå etter familier som har lyst til å fortelle om sin løsning i bladet.

Varmepumpe eller radiator? 

I denne guiden vil vi gjerne vise et bredt spekter av hvilke oppvarmingsmuligheter som finnes, så ta kontakt enten dere holder varmen ved hjelp av elektrisitet, vannbåren varme, olje, ulike typer varmepumper, solcellepanel eller god, gammeldags peisild. Om du nylig har byttet fra et alternativ til et annet, er det spesielt interessant for oss! 

Dere kan også gjerne ha en kombinasjon av disse løsningene, men du må være forberedt på å fortelle oss om lag hvor mye du betaler for oppvarming i året. Vi vil også vite hva slags fordeler og ulemper dere opplever med oppvarmingen, hva slags hus dere bor i og hvor stort det er. De familiene vi velger ut, vil bli kontaktet på mail. 

Ta kontakt! 

Send oss en mail på [email protected] med "boligoppvarming" i emnefeltet, og skriv kort om hva slags oppvarmingsløsning dere har og hvor mange dere er i familien – helst så fort som mulig. Tusen takk for hjelpen! 

9 juni 2015

Energislukere

I hotellets kjeller sliter jeg med min dårlige samvittighet og et apparat jeg aldri har sett før – og ikke en gang liker. Årsaken er at jeg har falt...

Slik sparer du strøm så det monner.

Det er mer aktuelt enn noen gang å vurdere tiltak for å redusere strømforbruket.

10 klimaråd for hjemmet

Mange ønsker å bidra i klimakampen, men det er ikke like enkelt å vite hva man kan gjøre eller hva som monner. Her er 10 klimaråd for hjemmet.

Spar strøm på hytta

Tenker du over at du bruker mye strøm på hytta? Hjemme er vi bevisste på hva vi bruker, men på hytta er det ikke alltid slik!

Komfort med gulvvarme

Med varme i gulvet kan du både spare strøm, bedre inneklimaet og øke komforten.

Smarte og nyttige ting til hus og hage

Redaksjonen har funnet smarte og nyttige ting til huset og hagen.

Slik gjør du hytta klimavennlig

Med enkle grep kan du spare både penger og klima.

Spar strøm så det monner

Skal du spare strøm så det monner, må du gjøre ting i riktig rekkefølge. Og du må investere. Start med de grunnleggende tiltakene, gjerne i forbindelse...

Fire enkle måter å spare strøm på

Med fire enkle måter kan du spare strøm og penger. Alt som behøves er et bevisst forhold til det elektroniske utstyret i hjemmet.

Slik reduserer du strømregningen

Her er noen enkle tiltak som kan gjøres for å redusere strømregningen.

Her er de største strømtyvene

En stor del av strømutgiftene pådrar du deg i søvne. Her er listen over de største strømtyvene.

Åtte overraskende energityver

Selv den mest energibevisste av oss kan sløse med strømmen uten å vite det. Her er åtte overraskende energityver.

Kutt strømregningen

Et godt isolert hus lønner seg både for deg som enkeltperson og for samfunnet. Du sparer penger på lavere strømregning, dessuten blir miljøet mindre...

Gjør noe med energikostnadene dine!

I det daglige er de færreste forbrukere opptatt av oppvarmingssystemer, strømregninger og nettleie. Er man derimot i ferd med å kjøpe hus, bygge nytt,...