Med Bioo Lite kan du enkelt lade mobiltelefonen din.
Med Bioo Lite kan du enkelt lade mobiltelefonen din. Bilde: Produsenten

Her er potteskjuleren som lader mobilen din

Energisparing

Det blir stadig mer fokus på grønn energi. Her er årets smarteste oppfinnelse: Bioo, en solcelledrevet potteskjuler som lader telefonen din.

Innovatører i Spania har revolusjonert tankegangen bruk av planter. Før var planter en ting som renset luften eller pyntet opp i hus og hage. Men nå kan også plantene hjelpe deg med lade telefonen. 

Hvis du har hatt fysikk på skolen, husker du kanskje forsøket med de to potetene og lyspæren. Det var nærmest magi når man fikk lyspæren til å lyse uten strøm. Teknikken og vitenskapen bak det gamle forsøket, har inspirtert skaperne av Bioo når de har laget sine nye, innovative produkter. 

Som et svar på den stigende etterspørselen etter grønnere energi og strømkilder, har Bioo utviklet et produkt som både er bærekraftig og smart. Hemmeligheten bak er fotosyntesen.

Et skjult batteri

Bioo Lite er rett og slett en  en potteskjuler som samler opp solenergi via fotosyntesen. Sollyset omdanner CO2 og vann til elektroner og et organisk stoff som kan brukes til opplading av mobiltelefon eller nettbrett.

Det organiske stoffet vil nedbrytes av plantens bakterier og omdannes til elektroner. Elektronene vil arbeide og agere på samme måte som et vanlig batteri som kan lagre strøm. Denne strømmen kan du bruke til lading. 

Teknologien som gjør at du kan lade telefonen din, er plassert i bunnen av potten. Det første du gjør, er å helle på litt vann. Så settes planten oppi før man etterfyller med passelig  jord. Så er det bare å sette telefonen til lading.  

Bioo Lite leverer kun 3.5 volt og 500 milliamper. Det er vesentlig mindre enn en vanlig lader, så oppladingen vil ta lenger tid enn normalt. 

Til gjengjeld kan du glede deg over teknologien og strømmen du sparer. 

I videoen under kan du se hvordan Bioo Lite fungerer. 

Bioo Lite kan forhåndsbestilles på nettet, men enhetene blir ikke sendt ut før i desember 2016. 

Interessert i flere smarte produkter? Meld deg på vårt nyhetsbrev.

13 juni 2016

5 ting du bør vite om solenergi

Hva er vel mer naturlig enn å la sola varme opp huset ditt? Her er det du bør vite om den miljøvennlige måten å kutte ned på strømregningen.

Slik rykker du en klasse opp på energiskalaen

Se 6 eksempler på hva du kan gjøre for å forbedre energimerket på huset ditt.

12 hete strømsparetips

Med «mytji lys og mytji varme» gjennom høsten, kan strømregningen bli høyere enn nødvendig. Her er noen enkle tips til hvordan du kan senke forbruket...

Du kan spare tusenvis av kroner ved å gjøre...

Med enkle tiltak kan du spare flere tusen i året på ditt energiforbruk.

20 måter å spare energi – uten å ofre noe

Uttrykket ”mange bekker små” er for lengst utslitt, men når det gjelder å spare energi i hjemmet har det aldri vært sannere. Vi gir deg 20 enkle tips!

Energimerking av bolig

Alle hus som skal selges eller leies ut må nå ha vedlagt energiattest. Energiattesten skal være en del av markedsføringen ved salg og utleie av bolig.

Takker nei til tilskudd

Rundt halvparten av alle som får tilsagn om støtte til innkjøp av f.eks. pelletskamin eller varmestyringssenter, takker nei til tilskuddet.

Lite kunnskap om energimerking

Det er snart et år siden at energimerking av boliger ble innført, men halvparten av oss har lite peiling på hva ordningen innebærer.

Blant de beste på energikrav

Norske energikrav til bygg er blant de strengeste i Europa.

Slik energimerker du boligen din

Fra 1. juli må boligen din ha en energiattest hvis du skal selge eller leie ut. Lurer du på hvordan du skal gå fram, er det hjelp å få.

Hva forteller energiattesten?

Fra og med i år innføres energimerking av alle boliger som skal selges, bygges eller leies ut. Men hva får du egentlig vite fra en energiattest?

Spar strøm, spar penger

Spar strøm og spar penger med ni enkel tiltak.

Lavere strømforbruk og økt komfort med varmesty...

Nå er det slutt med å gå rundt i hele boligen og justere varmen for å redusere strømforbruket. Med det nye trådløse styringssystemet Devilink™ kan...

Ti lønnsomme enøktiltak

Her kommer 10 lønsomme enøktiltak.

Enøktips - slik kan du spare penger

Når kulda kommer er det deilig å ha det godt og varmt inne. Men varme koster. Med enkle - kostnadsfrie - tiltak, kan du spare penger. Vi gir deg oversik...