Takker nei til tilskudd

Energisparing

Rundt halvparten av alle som får tilsagn om støtte til innkjøp av f.eks. pelletskamin eller varmestyringssenter, takker nei til tilskuddet.

I fjor innførte Regjeringen en tilskuddsordning for elektrisitetssparing. Dette er andre gang på fire år slike tiltak er gjennomført. I 2003 fikk rundt 50 000 hustander tilsagn. Omlag halvparten benyttet seg av tilbudet. Spesialrådgiver ved Enova, Sverre Inge Heimdal, forteller at de ser lignende tendenser for Tilskuddsordningen 2006

- En god del gjennomfører ikke tiltakene. Men det at folk takker nei er en mulighet for de som fortatt stå i kø. Da resirkulerer vi midlene og deler dem ut til nye søkere som får tilsagn, sier Heimdal.

Halvparten takker nei
Selv om rundt halvparten av de som får tilsagn takker nei eller lar være å installere energitiltaket innen fristen, ser ikke Heimdal alvorlig på dette. Han mener det kan ligge mange, og udramatiske årsaker, bak et slikt valg. Ofte skyldes det dårlige forundersøkelser før søknaden sendes inn.

- Søkerne har kanskje undervurdert kostnadene eller hva det praktisk sett vil innebære å installere tiltaket de har søkt om. Kanskje passer det ikke på grunn av økonomi eller travelhet. Og vi vet også et enkelte sliter med å få tak i entreprenører, og da spesielt brønnborere. Men hovedgrunnen er nok at det er enkelt å søke, det er uforpliktende og det koster ingenting, sier han.

Ennå mulig å søke
Enova har valgt å bruke 2006 i navnet selv om det nå, mens 2007 kryper mot slutten, fremdeles er mulig å søke på tilskudd.

- Vi har valgt å markere at vi kjører på en bevilgning som Stortinget gjorde i 2006. Det signaliserer at dette er et prosjekt, ikke en permanent ordning, forklarer Heimdal.

Enova, som eies av Olje- og energidepartementet, har fått i oppgave å administrere ordningen. Per 1. november 2007 hadde de mottatt 19.859 søknader.

Du kan søke ved å gå inn på Enova sine sider: http://tilskudd2006.enova.no/
25 juni 2011

10 tips som sparer energi og penger

ENØK-ekspert hjelper deg med energisparing denne høsten.

Slik energimerker du boligen din

Fra 1. juli må boligen din ha en energiattest hvis du skal selge eller leie ut. Lurer du på hvordan du skal gå fram, er det hjelp å få.

Ti lønnsomme enøktiltak

Her kommer 10 lønsomme enøktiltak.

Slik rykker du en klasse opp på energiskalaen

Se 6 eksempler på hva du kan gjøre for å forbedre energimerket på huset ditt.

Energimerking av bolig

Alle hus som skal selges eller leies ut må nå ha vedlagt energiattest. Energiattesten skal være en del av markedsføringen ved salg og utleie av bolig.

Enøk-konsulentens beste energisparetips

Det er både god samfunnsøkonomi og gunstig for privatøkonomien å redusere energiutgiftene i huset.

12 enkle tips for å få det varmere innendørs

Med to energirådgivere i ryggen, gir vi deg de beste tipsene til hvordan du får et varmere hus på 1-2-3.

Aktuelle enøk-tiltak

Minst halvparten av boligens energibehov går til oppvarming. Her finner du tips og råd til gode enøk-tiltak!

Spar penger med solfangere

De fleste har hørt om solceller, men få kjenner til solfangere. Mange nordmenn kan spare mye penger ved å varme opp huset eller vannet med solfangere.

5 ting du bør vite om solenergi

Hva er vel mer naturlig enn å la sola varme opp huset ditt? Her er det du bør vite om den miljøvennlige måten å kutte ned på strømregningen.

Hva forteller energiattesten?

Fra og med i år innføres energimerking av alle boliger som skal selges, bygges eller leies ut. Men hva får du egentlig vite fra en energiattest?

Du kan spare tusenvis av kroner ved å gjøre enkle tiltak

Med enkle tiltak kan du spare flere tusen i året på ditt energiforbruk.

Blant de beste på energikrav

Norske energikrav til bygg er blant de strengeste i Europa.

Skjerpede energikrav til nye boliger

– Bolig- og byggsektoren står for hele 40 prosent av energibruken i samfunnet. Å redusere energiforbruket er derfor et viktig miljø- og klimapolitisk...

Her er potteskjuleren som lader mobilen din

Det blir stadig mer fokus på grønn energi. Her er årets smarteste oppfinnelse: Bioo, en solcelledrevet potteskjuler som lader telefonen din.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no