Annonsørinnhold
Er drømmen en enklere hverdag gjelder det å velge en leverandør du kan stole på.
Er drømmen en enklere hverdag gjelder det å velge en leverandør du kan stole på. Bilde: Getty Images

Så lett kommer du i gang med et smarthus

Smarthus og passivhus

– Har du først bodd i et smarthus går du aldri tilbake, sier eksperten. 

Et smarthus er ganske enkelt en bolig som er utstyrt med teknologi som forenkler hverdagen din, samtidig som du sparer penger.

Er du fristet, men synes det høres ut som science fiction? Det er det ingen grunn til.

Fremtiden er her allerede

– Utviklingen har vært enorm siden vi lanserte xComfort for over 14 år siden, og i dag er det i praksis bare fantasien som setter begrensninger for hva du kan gjøre, sier Michael Fredriksen - segmentansvarlig for bolig i Eaton.

– Med en smarthus-løsning fra xComfort vil ganske enkelt boligen passe på seg selv, slik at du selv slipper å tenke på å justere varmen eller senke persiennene. I tillegg til at du sparer tid, vil også automatikken være så effektiv at du kan spare mellom 20 og 40 prosent på strømregningen. Da er det ikke rart at stadig flere norske boligeiere lar seg friste, sier Fredriksen.

– Det fine med xComfort er at man kan starte i det små, for eksempel med enkel lysstyring av ute- og innelys, eller med vår smartdimmer som klarer å dimme alle pærer på markedet uten at det flimrer. Erfaringsmessig er det jo slik at kundene som først har prøvd blir hektet, og da er det godt å vite at det trådløse xComfort-systemet er lett å utvide med nye funksjoner helt opp til komplette løsninger for lys, varme og sikkerhet.

Jeg forstår. Men vil ikke dagens smarthusløsninger raskt bli utdatert?

Les også:

Derfor hjelper sjokolade mot hoste

Når du hoster og harker, bør du finne frem sjokoladen. Ifølge en engelsk professor, er sjokolade mer effektivt mot hoste enn andre hostemedisiner.

Velg en løsning som varer!

– Det er ikke uten grunn at xComfort har vært på markedet i over 14 år. Vår store styrke er at vi selv utvikler og produserer alle våre produkter. Vi kan dermed enkelt tilpasse produktene til den teknologiske utviklingen som skjer rundt oss, forteller Fredriksen

Et godt eksempel på dette er de nye automatiske strømmålerne som nå er i ferd med å installeres i hele landet. Det første man som kunde legger merke til, er at man nå slipper å lese av strømmåleren hver måned, men det er jo ingen hemmelighet at dette systemet på sikt skal åpne for differensierte strømpriser i løpet av døgnet. I praksis vil det si at man vil få en slags rushtidsavgift, der strømmen er dyrest i de timene der etterspørselen er størst.

– Da er det godt å vite at ditt xComfort-system kan styre forbruket til de tidspunktene på døgnet hvor strømmen er billigst, enten det nå er innetemperaturen, varmtvannstanken eller lading av elbilen vi snakker om, sier Fredriksen. 

"Hele poenget er at du får et hus som gjør de rette valgene for deg"

 

Les også:

Spar strøm med smarte produkter

Smartprodukter sparer deg ikke bare for mye penger, det gir deg også komfort, trygghet og kontroll i hverdagen. Og det er mye enklere enn du tror!

Full oversikt gir full kontroll uansett hvor du er! (Foto: Nicki Twang/Eaton)

Trygghet idag = trygghet i morgen

– Tilbakemeldingene fra kundene er at de ikke bare er opptatt av å ha det enkelt. De setter også stor pris på at xComfort faktisk øker den opplevde tryggheten i hverdagen, fortsetter Fredriksen.

– En ting er at du får varsel på mobilen om det skulle oppstå strømbrudd, temperaturforandring eller vannlekkasjer. Men også når du er hjemme har xComfort praktiske løsninger. Du kan for eksempel ha en hovedbryter ved utgangsdøren og på soverommet som med ett tastetrykk sørger for å slå av alle de klassiske brannfellene som kaffetrakter, komfyr og strykejern. 

Med en hovedbryter ved inngangsdøren som slår av alt brannfarlig utstyr slipper du å dobbeltsjekke at kaffetrakteren er skrudd av. (Foto: Eaton/Nicki Twang.)

- Denne forenklingen av hverdagen har også et annet poeng: Den gjør det enklere for eldre å bli boende lenger i sin egen bolig, og akkurat det er nok en av grunnene til at våre løsninger treffer stadig flere kundegrupper.

Ok, jeg er fristet. Men blir ikke dette fryktelig tungvint å installere i boligen min?

Les også:

Slik rengjør du vaskemaskinen

Selv om vaskemaskinen kjører med såpevann, så trenger den vedlikehold. En mye brukt, men sjelden rengjort vaskemaskin, vil etter lang tids bruk avgi...

Enkel installasjon - enda enklere i bruk!

– Nei, overhodet ikke. Siden systemet er trådløst er det minimale inngrep som kreves, sier Michael Fredriksen. I praksis vil derfor de aller fleste boliger få xComfort ferdig installert i løpet av noen få timer.

Siden alle våre brytere er trådløse kan de også flyttes. Det betyr at du selv kan endre plasseringen om du skulle ønske det. Her har du altså alle muligheter til å ombestemme deg etter at montøren har dratt hjem, eller når din bedre halvdel bestemmer seg for å ommøblere. 

For ikke å glemme vår xComfort-app til mobiltelefon og nettbrett. Den gir deg full styring av huset uansett om du er hjemme eller ikke, og er så lett å bruke at alle i familien raskt kommer i gang, avslutter Fredriksen. 

NYSGJERRIG? Trykk her for å lese mer om hva xComfort kan gjøre for deg og din bolig!

Ønsker du flere nyttige tips til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

15 mai 2017
Mer om Smarthus og passivhus

Varme- og energistyring i smarthus

Smarthus og passivhus Med varme- og energistyring i smarthus kan du benytte deg av nyeste teknologi for å spare energi og penger.

Energihus gir utfordringer

Smarthus og passivhus Systemhus satset på ferdighus med integrerte solvarmeløsninger, men har opplevd at teori og praksis ikke er like enkelt.

Hva er smarthus?

Smarthus og passivhus Smarthus er det nye moteordet innen boligbygging. Men hva er egentlig et smarthus?

Gir støtte til passivhus

Smarthus og passivhus Enova gir støtte til å dekke merkostnader ved bygging av passivhus.

Lanserer passive ferdighus

Smarthus og passivhus Lavenergihus lanseres nå som ferdighus.

Smart og energivennlig ferdighus

Smarthus og passivhus Med Smålandsvillaen ligger husprodusenten Myresjøhus i forkant av myndighetenes nye energikrav.

Avansert miljø- og energisparehus

Smarthus og passivhus Arkitekt Karen Steinsvik Reinholdtsen med mann og to barn, samt fem kolleger fra Steinsvik arkitektkontor, flytter i disse dager inn i nye eneboliger på Storelva. Husene er energiøkonomiske og miljøvennlige, og kan vise vegen mot framtidas bolighus.

Lysstyring i smarthus

Smarthus og passivhus Smarthusteknologien åpner for spennende løsninger innen lysstyring.

Dette er framtidens hus

Smarthus og passivhus 22. mars ble det første av flere framtidshus innviet på Hjelsengfeltet i Stjørdal. Huset produserer store deler av sin egen energi og sikrer et bomiljø...

Over til aktivhus

Smarthus og passivhus Jadarhus har i flere år bygd lavenergihus og smaker nå både på passivhus og aktivhus. Deres første Isobo Aktivbolig ble innviet under en høytidelighet den 18. oktober.

Plusshus neste skritt?

Smarthus og passivhus Plusshus produserer mer energi enn det forbruker. Vil vi se energiproduserende boliger i Norge i fremtiden?

Derfor bør du gjøre om boligen til et smarthjem

Smarthus og passivhus Et smarthjem gjør hverdagen langt enklere. Men passer du ikke på, kan hjemmet ditt bli et enkelt bytte for de moderne tyvene.

I 2020 styres livet med mobilen

Smarthus og passivhus Vi kan allerede styre lys, husalarm og og temperaturen i huset med mobilen, men det er bare starten. I 2020 skal til og med katteskålene og blomsterpott...

Passivhus er fremtiden

Smarthus og passivhus Passivhus er fremtiden i den nye lavenergihverdagen.