Forum

Nytt badegolv med riktig fall?
0 stemmer
jun 25 2012
#1
Vi skal snart selge vår leilighet. Ett problem er badegolvet. Da det ble bygget (2004) ble fall lagt feil vei. Det ble selvsagt en sak om dette som nå er tilbakelagt. Vi har hatt badekar så det har ikke vært noe problem for oss i det daglige. Spørsmålet er nå om det vil lønne seg å rette opp før vi legger ut for salg? Er det mulig å legge et riktig fallende badegolv oppå det gamle eller må man rive alt? Badet er ellers forskriftsmessig.
mar 08 2012
#2
Har dere lagt gulvet selv???? For selv om dere har badekar , og skal selge så er det ikke sikker de nye vil ha badekar og da har du et problem når dette blir oppdaget. så det vil være ikke bare av egen inntresse og gjøre noe med det men det vil komme tilbake til deg når du har solgt enten du opplyser dette eller ikke, og det vil trekke ned prisen på salget, eller du må etterbetale for det arbeide som vil bli utført fra nye eiere , og bad er dyrt, så jeg regner med du har fliser på gulvet, så du bør rive det opp, (legge nytt oppå det gamle er ikke noe god ide, da dette vil bare bygge opp gulvet og se rart ut ved dørkarmer, sluk wc, etc.) og legg et tynt nytt lag med gulv masse, ( kjøp bøtte med dette på Maxbo el lign) og lag fall rett vei mot sluket, ca 1-2 cm pr meter og bare litt mer en halv cm langs alle kanter slik at det får litt "fart" ut fra vegger og legg så nye fliser, så slipper du og få en STOOR regning fra nye eiere som sikkert vil få et flisleggerfirma til å gjøre jobben og vi vet at det vil bli dyrt men billigere om du kan gjøre det selv elle få et firma til å gjøre det, om det er et firma som har gjort jobben den gangen, bør du klage til de å få de til å gjøre det om igjen, da dette ikke er akseptabelt av et firma å gjøre slikt. Uansett vil nye kjøpere legge merke til dette om du ikke gjør det riktig
mar 18 2012
#3
Litt lite info her om hva du har på veggene! Bryter du opp gulvet, bryter du også opp memmbranen som går opp på veggene- så det kan bli mye arbeid - veldig mye. Sikkert fornuftig å hogge opp det gamle gulvet, mne da ryker memmbranen hvis det er lagt flytende membran. (alt. at det ble lagt banebelegg). du bør absolutt legge ny membran også i våtsoner som bindes sammen ut på gulvet. Du benytter mansjett rundt sluk overganger til vannrør og ml vegg/gulv. Membranleverandør oppgir hvor mange kilo membran du må legge på gulvet og veggen. Det blir fort 7 strøk på gulvet men en membran jeg brukte sist. Men først som forrige innsender skrev; legg avrettingmasse med tilstrekkelig fall. Ikke bruk større flis enn 20x20 på gulvet pga ellers får du problemer med fall og fugebredde. Planlegg flisingen. Finn senter på rommet. da blir det penest. Ikke legg en 20 cm flis i hjørnet og avslutt med 7 cm i andre enden. DET ser lite profft ut.