Derfor bør du holde øye med varmepumpen i kulden

Mange glemmer å se til varmepumpens utedel om vinteren, det kan koste deg dyrt! Se hva du kan gjøre her.

varmepumpen iser ned

Når det er kaldt ute kan du oppleve at varmepumpen iser ned. Hvorfor skjer dette og hva kan du gjøre mot det?

«Hvordan kan man unngå ising både på innsiden mot propellen og utsiden av varmepumpen?» 

En Vi i Villa leser sprute til denne problematikken i et forum. Vedkommende hadde  problemer med varmepumpen sin, da utedelen ble dekket av is når temperaturen falt.

I områder med sprengkulde om vinteren er det nesten umulig å holde utedelen fri for is. Så hva kan da være løsningen om man allerede har investert i en såpass dyr maskin?

Her har vi samlet de beste svarene fra andre lesere om hva du kan gjøre hvis det er is på varmepumpen din.

Denne smarte matten kan redde varmepumpen din når det er kaldt

1. Kontakte motør

En god løsning vil være å kontakte montøren, da de er spesialistene på akkurat den varmepumpen du har kjøpt. Hvis man begynner å skru for mye på varmepumpen selv kan noe fort bli ødelagt.

Kjør varmepumpen på aircondition

Hvis problemer gjentar seg, eller man vil prøve selv før man kontakter montøren, finnes det et annet godt råd. Vanligvis skal varmepumpene vedlikeholde seg selv, men når det er ekstra kaldt og tilising klarer den ikke det.

Fyr opp med varme inne, sett på varmepumpen sin aircondition, og utedelen vil tine. Om man setter varmepumpen kjølig en liten periode blir hele utedelen varm og is forsvinner. Da blåser ikke pumpen, men suger ut varme av huset og tiner utedelen effektivt.

Når man setter på varme, så suger utedelen inn kald luft utenfra som er fuktig, og da kan det bli is. Det er også smart å ha tak over pumpen og en vegg mot været. 

Hvorfor varmepumpe iser ned

Når temperaturen ute synker til under 7 grader kan det dannes rim og is på varmepumpens utedel. Noen varmepumper vil automatisk kjøre avriming for å fjerne det.