Hagemøbler til en rimelig penge

Det er fullt mulig å bruke flere titusen kroner på hagemøbler, men ikke alle har råd til det. Her viser vi noen rimeligere alternativer som sørger for utekomforten uten å tømme lommeboka.


Hvis du vil, kan du fint bruke 20 000-30 000 kroner på et sett utemøbler. Men mange huseiere har andre ting de heller kunne brukt tusenlappene til. Da er det godt at det finnes rikelig av rimeligere alternativer.

Vi har samlet et lite knippe av de mulighetene som finnes. Vi har valgt å holde oss til store, kjente kjeder slik at det skal være mulig å skaffe seg disse møblene de fleste steder i landet.

Kunstrotting: Sittegruppen Sanford fra Plantasjen.

Billig og enkelt
Det finnes noe for enhver situasjon og i de fleste prisklasser. På mindre balkonger eller små kroker av hagen passer det best med små og plassbesparende møbler. Her kan rimelige kafésett være en god løsning. Et annet alternativ er stablestoler som du tar frem ved behov.

For noen hundrelapper kan du få et enkelt, men funksjonelt sett med plastmøbler som kan være greie til bruk ved hytta eller campingvognen. Legger du noen hundrelapper til i potten, kan du få mer komfortable stoler med regulerbare rygger.

Kvalitet og miljø
Hjemme ønsker du kanskje litt mer komfort. Bruker du noen tusenlapper på hagemøblene, kan du få en elegant sittegruppe i kunstrotting. Selv om prisen er billig, bør du være oppmerksom på at det er stor forskjell mellom ulike typer kunstrotting. Det kan derfor være falsk økonomi å kjøpe et billig møbelsett dersom intensjonen er å ha møblene over mange år. 

Foretrekker du en mer klassisk og romantisk stil, behøver det ikke koste deg skjorta å kjøpe bord og stoler i hvitmalt tre. Pass bare på at du velger sittegrupper laget av miljøsertifisert tre. Det er ikke verdt å rasere regnskogene for en billig stol. Flere av kjedene skryter av at møblene er laget av FSC-sertifisert tre, så det er bare å spørre betjeningen om du er i tvil.

Vente litt?
Men det kan selvsagt være at du slett ikke har behov for nye hagemøbler. Kanskje holder det å pusse opp de du allerede har?