Forum

Terrassebord i trekompositt sprekker
4 stemmer
mar 12 2015
#1

Hei. Det skrives mye pent om vedlikeholdsfrie terrassebord laget av plastmateriale. Derfor ønsket vi å lage en pen og vedlikeholdsfri veranda høsten 2013. Problemene begynte å vise seg allerede etter første vinteren. Men nå når vi er inne i andre vinteren, er synet ganske sørgelig. Nesten alle bordene har en eller flere lange langsgående sprekker (ikke igjennom). Vi vet ikke hva slags plastmateriale dette er. Firmaet som leverte varene er konkurs. Firmaet fikk varene direkte fra fabrikk i Kina, så noen reklamsjon er nok utelukket.

Hvis sprekken blir dypere og gjennomgående (bordene har hulrom) må alle bordene kastes og alt arbeid og kostnad er bortkastet. Hva skal og kan jeg gjøre med dette? Har dere erfaring med liknende tilfeller? Takknemlig for gode råd.

apr 23 2015
#2

Hei

Dette høre veldig likt ut som hva vi har vært ute for, både brettene og utbyggeren.

Det var vel WPC Standard vi fikk lagt.
http://www.byggform.no/wp-content/uploads/2011/06/WPC-3.5-LAVOPP.pdf

Løsningen hos oss var å finne forhandleren som brettene var kjøpt gjennom, de opprettet en sak mot leverandøren og det ble utbetalt en sum fra et oppgjør her.

Dette høres ikke ut som et alternativ for dere. For min del ser jeg på terrasen som tapt. Jeg kommer kanskje til å bytte ut bord etterhvert med et restelager som jeg har, men jeg ser etter vinteren i år at det lageret nok kun rekke denne sommeren da det er et 20-tall ødelagte bord.

Naboer i samme situasjon har alt bestemt seg for å få lagt ny terrasse og jeg vurderer det samme selv (eller legge selv). Jeg tror dog jeg vil ta en sjanse på vedlikeholdsfrie en gang til, men nødvendigvis et annet merke.

Vi var flere naboer som fikk lagt dette og problemet var større hos naboene enn meg etter første vinter. En måtte få lagt hele terrassen på nytt allerede da, mens min egentlig var fin fortsatt. Dette fikk meg først til å tenke at det var en monteringssak, at de var montert anderledes (under mindre spenn) hos meg, men jeg har vel funnet etterhvert ut at om det var tilfelle så kommer problemet før eller siden likevel.

 

 

mai 08 2017
#3

Vedlikeholdsfrie terrassebord og komposittbord trenger ikke være det samme. Kebony, f.eks., har en egen impregneringsteknologi som gjør vanlig treverk vedlikesholdsfritt. Mer om det her: http://kebony.com/no/blog/hvorfor-velge-vedlikeholdsfrie-terrassebord/

Annonse

Produktnyheter, tjenester og tilbud

 • Grønt Fokus er Norges største leverandør av hagestuer. Med kunnskaper om norske forhold, gode priser og høy kvalitet, hjelper vi hvert år flere hundre nordmenn i å gjøre sommeren lenger. Velg skyvedører, tak og reisverk hver for seg, eller få en komplett pakke.

  Les mer på grontfokus.no

 • Er du ute etter velvære og vekløshet i varmtvann som siden oldtiden har blitt brukt til behandling mot muskelplager, stivhet, diabetes, og leddgikt. Se nærmere på Hotspring sitt unike utvalg av kvalitets-massasjebad.

  www.hotspring.no 

 • Glassrekkverk gir deg en enkel og prisgunstig mulighet til å få maksimalt ut av din utsikt. Det gir også huset et helt nytt utseende. Hos oss kan du velge et rekkverk med stolper i aluminium, rustfritt eller helt i glass uten stolper.

  Les mer på rekkverkbutikken.no

 • Et godt terrassegulv skal tåle mye - syklende barn, gjester med stiletthæler og søl fra grillen. Hvis det i tillegg er vedlikeholdsfritt slipper du å bruke sommerferien på beis og etterarbeid. Da velger du terrassegulv fra norskproduserte Kebony.

  Les mer på kebony.no

 • I over 30 år har vi gitt kunder en tørr kjeller uten graving. EPS-systemet presser fukten ut av muren ved hjelp av svakstrøm. Tørrere vegger allerede etter to uker. Funksjonsgaranti.

  Les mer på eps-fuktsikring.no

 • Napoli, en 6-kantet hagestue som har en meget solid aluminiums ramme, med 4mm tykke vegger i herdet glass. Taket har 2 luker som kan åpnes for lufting og takplatene er i farget polykarbonat for å dempe sollyset. De store vinduene gir Napoli et luftig og elegant design. Paviljongen har en skyvedør.

  Les mer på teltfritid.no

 • Blue Berry Plus Øjenvitamin™ anbefales til personer som ønsker hjelp til å bevare vitalitet og sunne øyne. Tablettene inneholder blåbær, øyentrøst og tagetes-ekstrakt.

  Les mer på newnordic.no

 • Hos Biltema finner du alt du trenger når du skal ha fest i hagen. Vi har partytelt, hagemøbler og morsomme hageleker!

  Les mer på biltema.no

 • Sett personlig preg på badet med Smedbos stilrene baderomstilbehør. OUTLINE sminkespeil «PMMA» på svingbar arm i polert krom. Dual Light. Med LED-teknologi. Touchkontroll. Veggmontering. 5 ganger förstørrelse. IP21, TÜV-godkjent. Speil diameter 200 mm. Armens lengde 340 mm.

  Les mer på smedbo.no

 • Ønsker du oppholdsrom i kjelleren? Er det fuktig der? Sørg for et godt inneklima! Skadeomfanget vil vokse i takt med tiden, så det lønner seg ikke å vente.

  Les mer på gravco.no

 • Beslagsboden har igjennom årene bygd opp et av Skandinavias bredeste sortiment av dekorative beslag. Spesielt utviklet for den som vil gjøre det selv. Her finner du beslag for hele hjemmet som vil passe din smak og dine behov. Produkt i bilde: BK1123

  Les mer på beslagsboden.no

 • En boligalarm er god forebygging mot uønskede inntrengere og gir økt trygghet ved for eksempel brann. Patruljebilen er aldri langt unna, også når du selv er borte på jobb eller på hytta.

  Les mer på Boligalarmer.no

 • Den komplette løsningen for dusjnisjen bestående av dusjvegg med integrert avløp, dusjdør, dusjbunn og toppstang - for å fullføre et flott bad med en trygg løsning.

  Les mer på unidrain.no

 • Sentralstøvsuger er en rimelig engangsinvestering med en langvarig helsegevinst. Alt støv suges opp, og det skadelige finstøvet blåses ut av huset.

  Les mer på flexit.no

 • Vårt helt nye vinkelhus Regina, Älvsbyhus sitt største og mest fleksible enetasjes hus, kan du nå oppleve i 3D og VR.

  Opplev huset på alvsbyhus.no

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no