Forum

Terrassebord i trekompositt sprekker
4 stemmer
mar 12 2015
#1

Hei. Det skrives mye pent om vedlikeholdsfrie terrassebord laget av plastmateriale. Derfor ønsket vi å lage en pen og vedlikeholdsfri veranda høsten 2013. Problemene begynte å vise seg allerede etter første vinteren. Men nå når vi er inne i andre vinteren, er synet ganske sørgelig. Nesten alle bordene har en eller flere lange langsgående sprekker (ikke igjennom). Vi vet ikke hva slags plastmateriale dette er. Firmaet som leverte varene er konkurs. Firmaet fikk varene direkte fra fabrikk i Kina, så noen reklamsjon er nok utelukket.

Hvis sprekken blir dypere og gjennomgående (bordene har hulrom) må alle bordene kastes og alt arbeid og kostnad er bortkastet. Hva skal og kan jeg gjøre med dette? Har dere erfaring med liknende tilfeller? Takknemlig for gode råd.

apr 23 2015
#2

Hei

Dette høre veldig likt ut som hva vi har vært ute for, både brettene og utbyggeren.

Det var vel WPC Standard vi fikk lagt.
http://www.byggform.no/wp-content/uploads/2011/06/WPC-3.5-LAVOPP.pdf

Løsningen hos oss var å finne forhandleren som brettene var kjøpt gjennom, de opprettet en sak mot leverandøren og det ble utbetalt en sum fra et oppgjør her.

Dette høres ikke ut som et alternativ for dere. For min del ser jeg på terrasen som tapt. Jeg kommer kanskje til å bytte ut bord etterhvert med et restelager som jeg har, men jeg ser etter vinteren i år at det lageret nok kun rekke denne sommeren da det er et 20-tall ødelagte bord.

Naboer i samme situasjon har alt bestemt seg for å få lagt ny terrasse og jeg vurderer det samme selv (eller legge selv). Jeg tror dog jeg vil ta en sjanse på vedlikeholdsfrie en gang til, men nødvendigvis et annet merke.

Vi var flere naboer som fikk lagt dette og problemet var større hos naboene enn meg etter første vinter. En måtte få lagt hele terrassen på nytt allerede da, mens min egentlig var fin fortsatt. Dette fikk meg først til å tenke at det var en monteringssak, at de var montert anderledes (under mindre spenn) hos meg, men jeg har vel funnet etterhvert ut at om det var tilfelle så kommer problemet før eller siden likevel.

 

 

mai 08 2017
#3

Vedlikeholdsfrie terrassebord og komposittbord trenger ikke være det samme. Kebony, f.eks., har en egen impregneringsteknologi som gjør vanlig treverk vedlikesholdsfritt. Mer om det her: http://kebony.com/no/blog/hvorfor-velge-vedlikeholdsfrie-terrassebord/

Annonse

Produktnyheter, tjenester og tilbud

 • Er du ute etter velvære og vekløshet i varmtvann som siden oldtiden har blitt brukt til behandling mot muskelplager, stivhet, diabetes, og leddgikt. Se nærmere på Hotspring sitt unike utvalg av kvalitets-massasjebad.

  www.hotspring.no 

 • Er du en av de som sykler hele året? Vi har sykler med og uten drahjelp, og med piggdekk kan man få mange fine sykkelopplevelser selv vinterstid. Se vårt store utvalg av sykler på våre nettsider!

  Les mer på biltema.no

 • I over 30 år har vi gitt kunder en tørr kjeller uten graving. EPS-systemet presser fukten ut av muren ved hjelp av svakstrøm. Tørrere vegger allerede etter to uker. Funksjonsgaranti.

  Les mer på eps-fuktsikring.no

 • Mange ønsker å gjøre noe med den gamle trappen hjemme, men de vet ikke riktig hvordan de skal gjøre det. Vårt sortiment Trappefornyer gjør det mulig å fornye trappen på en enkel måte.

  Les mer på Lundbergs.com

 • JAMAX er et velutviklet stillassystem basert på over 40 års erfaring. Mange fornøyde brukere og rask montering har gjort JAMAX til Norges mest solgte lettstillas, og et naturlig førstevalg for maling og vedlikehold!

  Les mer på www.alutec.no

 • Den komplette løsningen for dusjnisjen bestående av dusjvegg med integrert avløp, dusjdør, dusjbunn og toppstang - for å fullføre et flott bad med en trygg løsning.

  Les mer på unidrain.no

 • Sentralstøvsugerbutikken leverer fremtidens slangesystem for sentralstøvsuger: Hide A Hose. Trekk slangen ut av veggen og den er klar til bruk. Etterpå suges slangen tilbake i rørsystemet.

  Se: www.sentralstovsuger.no

 • Sentralstøvsuger er en rimelig engangsinvestering med en langvarig helsegevinst. Alt støv suges opp, og det skadelige finstøvet blåses ut av huset.

  Les mer på flexit.no

 • Glassrekkverk gir deg en enkel og prisgunstig mulighet til å få maksimalt ut av din utsikt. Det gir også huset et helt nytt utseende. Design rekkverket etter din smak med vår Alu Color. Et glassrekkverk i de farger du ønsker.

  Les mer på rekkverkbutikken.no

 • Med piggdekk kan man få mange fine sykkelopplevelser selv vinterstid. Er du en av de som sykler hele året? Vi har sykler med og uten drahjelp.

  Se vårt store utvalg av sykler på biltema.no!

 • Vi i Willab Garden har oppfylt folks drømmer om drivhus og hagestuer i mer enn 30 år. Det har gitt oss unike kunnskaper på området og gjort oss til en markedsleder. Du vil merke at vi anstrenger oss litt ekstra og legger mye omtanke i de små detaljene.

  Les mer på willabgarden.no

 • Hva må du tenke på, og hvilke faktorer spiller inn i prisen når du skal kjøpe en dobbelgarasje? Alle undersøkelser viser at de viktigste kriteriene til garasjekjøperne er pris og kvalitet. Disse henger jo også naturligvis sammen.

  Les mer på garasjer.no

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no