Nå kan du få TV i speilet

Nå kan du få TV i speilet. Det åpner for nye muligheter både når det gjelder TV-titting og innredning.


Er du lei av at den store, mørke TV-skjermen ødelegger helheten i innredningen? Med speil-TV du gjemme bort TV-en når den ikke er i bruk.

– Både speil- og TV-teknologien har utviklet seg så mye at det nå er mulig å sette TV-en på baksiden av et speil, slik at du kan få TV i speilet, forteller Leif Tore Rytterbakken i LTR Audio & Video Design, et spesialfirma, som har spesialisert seg på installasjon av lyd- og bildeutstyr i boliger.

TV i speilet: Åpner for nye muligheter.

Helhetlig innredning
Han mener det er et marked for speil-TV, og påpeker at det åpner opp for mer en helhetlig innredning som ikke punkteres av TV-en.

– Mange bruker dekorative speil i innredningen, og med speil-TV får de integrert TV-en bedre i miljøet. Du får fjernet TV-en fra innredningen, og dermed kan løsningen like gjerne brukes i et rent minimalistisk interiør som i en barokk innredning.

TV på badet?
Speil-TV åpner dessuten opp for TV på steder hvor du kanskje ikke har tenkt på det før. Hva med å følge nyhetssendingene når du tar skjegget eller sminker deg?

– Du kan for eksempel ha en TV-skjerm i hjørnet av baderomsspeilet, og det er stor fleksibilitet hvor du plasserer TV-bildet i speilet, forklarer Rytterbakken.

To løsninger
Det finnes i dag to løsninger for deg som ønsker TV i speilet. Den ene er et speil som er integrert med TV-en. Den andre løsninger er at det bygges et speil tilpasset den flatskjerm-TV-en kunden har eller ønsker seg.

– Det er minimal forskjell på et vanlig speil og en speil-TV. Det bygger ikke ut mer enn TV-en bygger ut. Og du trenger ikke ha speil-TV kun i fastmonterte speil. Du kan også ha det på hengende speil om du ønsker det, forteller Rytterbakken.

Selv om speil-TV kan benyttes på løsthengende speil, kan det likevel være lurt å bruke litt tid på planleggingen av plasseringen.

Skjulte kabler
– Det kan være greit å tenke nøye gjennom hvor du vil ha speilet. Årsaken er at man da kan planlegge kabelganger i veggen for å gjemme vekk alle ledninger og kabler, sier Rytterbakken.

På den måten er det ikke bare TV-en som forvinner, men alt som hører med. Og nettopp det er et pluss for mange.

– Speil-TV kan passe i alle hjem og for alle som synes at TV-en er et stygt element i interiøret. Ved å integrere TV-en i innredningen kan både mor og far i huset bli fornøyd. Og prikken over i-en er at heller ikke kablene synes, avslutter Rytterbakken.