10 kule prosjekter med kontaktplast

Gjør det selv

Kontaktplast eller dekorplast, om du vil, er en billig og morsom måte å oppdatere møbler og interiør. 

Frisk opp en enkel kommode fra Ikea eller innsiden av kjøkkenhyllene.
Frisk opp en enkel kommode fra Ikea eller innsiden av kjøkkenhyllene. Bilde: Pinterest

Selvklebende kontaktpapir finnes i en rekke farger og motiver. Du får for eksempel kontaktplast som ser ut som både marmor, tre og betong. Kontaktplast får du kjøpt i hobbybutikker som Panduro Hobby og flere steder på nett.

Dekorplasten åpner for en rekke muligheter på hjemmebane! Bare se hva de har fått til i disse inspirerende prosjektene! 

Kontaktplast i trapp

Oppdatering av trappen med kontaktplast er en enkel måte å få et helt nytt uttrykk i hjemmet. Enten om du bruker kontaktplasten som dekor på veggen av trinnene, eller på selve trinnet, som her:  

Kontaktplast på kjøkken

Veggen over kjøkkenbenken er utsatt for litt av hvert. Særlig over komfyren. Med kontaktplast kan du gi inntrykk av et helt nytt kjøkken. Husk bare å vaske og tørke godt før du limer opp din «nye vegg». 

Les også:

Slik lykkes du med hengeplanter ute

Hengende kurver med frodige planter som velter ut over sidene er et deilig sommerbilde. Slik lykkes du med hengeplanter.

Nytt interiør med kontaktplast

 

Kontaktplasten kan i teorien festes på de aller fleste overflater. Det betyr at du enkelt kan friske opp både stort og smått med den dekoren du vil. For eksempel kan et helt enkelt speil eller bilde få en ny ramme, med plast i marmorimitasjon. 

Oppdatering av fronter og skuffter gir en umiddelbar oppdatert av et møbel. Her er kontaktplasten genial. En helt streit kommode kan plutselig bli rommets midtpunkt med nytt storblomstret mønster, som på eksempelet over. 

Og om du angrer deg, eller har lyst på noe nytt, er det bare å ta fram hårføneren. Blås varmluft på kontaktplasten, og dra den forsiktig av. Det samme verktøyet, altså hårføneren, kan du bruke for å tilpasse plasten til vanskelig hjørner og kurver. Ved å varme den litt opp, er det lettere å få den pent på plass.  

Les også:

8 eksperttips for å velge riktig farge og tapet

Når du vet hva du liker, er halve jobben gjort. Her kommer noen tips om hvordan du skal finne fram i jungelen av tapet og farger.

Nesten som marmor

Marmor er stort i trendbildet, men det er et eksklusivt og dyrt materiale. Dessuten er det skikkelig tungt. Med noen meter kontaktplast får du det samme uttrykket til en betydelig rimeligere pris. Kle noen små møbler med marmorplast, og du får tidsriktige detaljer på et blunk.

Gyllen Ikea-hack

En stripe med kontaktplast i gull har forvandlet denne enkle Malm-kommoden fra Ikea til et elegant møbel.  

Nye, åpne kjøkkenskap

Åpne skapløsninger kan være en dekorativ måte å vise fram ditt fineste servise. Enda mer slående blir det hvis du kler innsiden av skapet eller veggen bak hyllene med en kontaktplast med passende motiv. 

Les også:

Slik lager du en radiatorskjuler

Radiatorer gir godt med varme, men spesielt pene er de som regel ikke. Se her, hvordan du lager din egen radiatorskjuler.

Veggdekor med klebrig plast

Skaffer du deg ensfarget kontaktplast, er det bare kreativiteten som setter grenser. Små gullprikker kan pynte opp en enkel vegg. Eller klipp ut dekorative silhuetter av barnslige motiv til barnerommet. Så bare finner du fram føneren og fjerner dem når barnet blir større. 

Vil du har flere tips og triks for hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

13. mars 2017

Norges Vakreste Hage - stem på din favoritt!
Merethehageglad
Janne_paalandet
Husmannsplassen
Vestlandhage
Created with PollMaker
Mer om Gjør det selv

Møt Vi i villas nye handyman

Gjør det selv Bli bedre kjent med Vi i villas nye handyman - Rune Haraldsen!

Vi har kåret beste før-og-etter-prosjekt

Gjør det selv Se hvem som vant konkurransen om beste oppussingsprosjekt og stakk av med en flott gassgrill-premie!

Slik overfører du bilder til tre

Gjør det selv Prøv deg på en enkel decoupage-teknikk! På den måten kan du overføre favorittbildene dine til tre, lage personlige leker eller hundrevis av andre ting.

Fra rusten rake til praktisk henger

Gjør det selv Å gi gamle ting nye bruksområder føles godt i sjelen. Se bare så fin en gammel og rusten rake kan bli, med litt omsorg og ny maling!