Hvorfor nøye seg med å ha vanlige vegger? Forvandle dem til kunstverk!
Hvorfor nøye seg med å ha vanlige vegger? Forvandle dem til kunstverk! Bilde: Kilde skrevet lengre ned.

10 lekre måter å dekorere veggen

Interiør - møbler - maling

Vi har samlet 10 DIY-oppskrifter for å gjøre din vegg til et kunstverk. Se hvordan du enkelt kan dekorere og få superfine vegger! 

 • Dekorer med diamanter  

  Har du sett noe så stilig! Diamanter er ikke kun til ringfingeren, la de bli et blikkfang på veggen også. Okei, så er det egentlig speilfolie og pappfigurer, men det betyr bare enda rimeligere kunst.
  Kilde: Monsterscircus.  

 • Et kunstverk

  Når du entrer dette rommet kan du ikke si annet enn wow! Så lekker. Det er noen timers arbeid, men det er det verdt. Lag din egen vri med andre farger. Kilde: Vintagerevivals

 • Så enkelt, men dekorativt

  Tegn lett opp det mønsteret du ønsker på et papir og bank inn spikerne med passe avstand. Så starter det morsomste. Knyt hyssingen fast i en spiker og så er bare å surre rundt. Det er ikke noe fast mønster å følge. Enklere blir det ikke! Kilde: Greenweddingshoes

 • Frem med malekosten

  Her er det bare å måle opp og tegne mønsteret. Etter det fester du maskeringsteip før du tar et par strøm med malekosten. Noen timer tørking gir deg tid til å nyte en kopp kaffe, for å så beundre ditt mesterverk. Kilde: Vintagerevivals. 

 • Gjenbruk av leste sider

  Ofte blir de utleste bøkene bare ståenes i bokhylla, så har du en bok eller to du vet du ikke kommer til å lese igjen, så blir dette et tips til deg. Hva med å lage en fondvegg av de gamle arkene. Spennende og vakkert! Kilde: Poppytalk.

 • Mønster med minner  

  Vi tenker alltid på det - at nå er det på tide å få fremkalt de bildene. Fremkal bildene dine og gjør som her. Tegn opp ønsket mønster på forhånd, så du har en mal å følge. Fest med dobbelsidigteip, på den måten kan du endre det senere. Kilde: Abeautifulmess. 

 • Ta vare på dorullpappen

  Det er rart hva som kan bli vakkert. Her har pappen i dorullen blitt brukt til å lage et vakkert mønster. Dette er gjenbruk på sitt beste! Kilde: Apartmentthearpy. 

 • Bruk suvenirene

  Mange samler på kort fra sine og andres reisemål. Er du en av dem, så hvorfor ikke vise de frem. Se så stilig dette kunsverket ble! Kilde: Howaboutorange. 

 • Mal med mønster  Hvis du nøye marker opp de loddrette radene du skal male i er det ikke vanskelig å få til et fin mønstret vegg med en rulle, som den over. Er du likevel usikkert kan du også bruke sjablonger. 
  Kilde: Enpundit.

 • Flere varianter

  Den ene og samme malingen kan få utallige forskjellige uttrykk - det spørs bare hvordan du påfører den. Du kan bruke vanlig rulle, svamp, kost eller en skrape som på bildet. Se flere varianter ved å følge lenken. Kilde: Diynetwork.

Vis alt innhold
18 februar 2015
Mer om Interiør - møbler - maling
Annonsørinnhold

Disse fargene bør du bruke på soverommet

Interiør - møbler - maling Fargevalget kan ha betydning for hvor behagelig og god søvn du får.

Lag ditt eget serveringsbrett

Interiør - møbler - maling Har du en gammel trefjøl liggende? Lag et stilig serveringsbrett av den!

Lek med lakk!

Interiør - møbler - maling Å male med skoletavlelakk er både lekkert og dekorativt. Gamle kjøkkenskap eller en sliten dør får et helt nytt uttrykk med lakken. Dessuten får du en...

Fargerik fornyelse

Interiør - møbler - maling Et helt ordinært furubord er blitt et blikkfang i stuen etter noen strøk med maling. Og ikke nok med det, under bordplaten er det laget en skuffeløsning, der alle legoklossene til barna fort kan feies nedi, når bordet skal dekkes.

Pynt bordet med selvlagde serviettringer

Interiør - møbler - maling Vi viser deg hvordan du lager serviettringer av gammelt stoff.

Sliten skjenk får nytt liv

Interiør - møbler - maling Ved hjelp av maskeringstape og maling fikk denne slitne skjenken et nytt liv.

Fra blass til gylden med beis

Interiør - møbler - maling Knaggen hadde en artig form, men så blass og kjedelig ut. Beis ble løsningen for å friske den opp og få den til å matche det øvrige interiøret.

Slik lager du en mønstervegg med maskeringsteip og maling

Interiør - møbler - maling Slik lager du en mønstervegg med maskeringsteip og maling.

Lag ditt eget glassunderlag av papp

Interiør - møbler - maling Med selvlagde glassunderlag til drikkeglass kan du unngå unødvendig søl på bordet.

Fra loppisfunn til møbelskatt

Interiør - møbler - maling Lær knepene og se muligheter i bruktfunn på loppemarkeder, som det er mange av nå om dagen. Designeren Annette Nordstrøm er god til å få gamle møbler til å skinne igjen.

Veggord på stuebordet

Interiør - møbler - maling Slik frisker du opp et gammelt bord med veggord!

Slik fornyer du en gammel kjøkkenstol

Interiør - møbler - maling Sitt vakkert - forny kjøkkenstolene med farge og ny pute.

Ny fin veggdekor

Interiør - møbler - maling Forny veggen raskt med en fint tekstilbilde laget av en ramme, noen lister og fire hjørnejern.

Gi gamle møbler et lysere liv

Interiør - møbler - maling Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Oppslagstavle med klesklyper

Interiør - møbler - maling Denne oppslagstavlen er både dekorativ og praktisk. Her kan du feste papirer og andre ting og tang som ellers samler seg i bunker rundt om i huset.