I 2018 er det varme, duse farger som gjelder. Her (nærmest) representert ved fargen 20046 Savanna Sunset.
I 2018 er det varme, duse farger som gjelder. Her (nærmest) representert ved fargen 20046 Savanna Sunset. Bilde: Jotun

Dette er fargetrendene for 2018

Interiør - møbler - maling

I år skal interiøret være rødbrunt, gyllent, grønt, blågrønt og nøytralt.

 

Hvilke farger vi nordmenn vil ha på veggene i hjemmene våre varierer stadig. Og skal vi tro Jotuns globale fargesjef Lisbeth Larsen, er varme, duse, naturlige farger det som står høyest i kurs i 2018. 

Her skal vi se nærmere på noen av kulørene som gjelder for interiørmaling dette året.

1. LADY 6352 Evening Green 

Se på denne deilige, svale blågrønne veggen, da, dere! LADY 6352 Evening Green er en av de nye, grønne nyansene fra Jotun. Disse fargene har en naturlig, avslappende effekt som gir rommet velvære og energi.

Les også:

Slik maler du taket

Går du med planer om å male taket, er dette tiden å gjøre det på.

 

2. LADY Minerals 2771 Rustikk Terracotta

Denne varme, nesten glødende fargen heter LADY Minerals 2771 Rustikk Terracotta og er malt med Jotuns Minerals-kalkmaling. Med denne typen tekstur kommer den varme fargen virkelig til sin rett!

 

Les også:

Lakkering av møbler

Med lakkert overflate holder møblene lenger. Legger du på lakken i mange lag blir møbelet lekkert speilblankt.

3. LADY 2859 Whispering Red

LADY 2859 Whispering Red er en elegant rød-rosa farge med herlig energi! 

 

4. LADY 10678 Space

Lurer du på hvilken nøytral farge som blir hot i 2018? Svaret er LADY 10678 Space! Dette er en klassisk lys beige farge, som er flott i seg selv, men den er vel så fin å kombinere med rødbrune fargegrupper. 

Les også:

4 grunner til at hund er bra for helsa

Har du hund? Eller vurderer du å skaffe deg en? Da blir du sikkert glad for å se helsegevinstene du får ved å være hundeeier.

 

5. LADY 10961 Raw Canvas 

Nå er det ikke sånn at det bare er én farge eller fargeretning som gjelder i 2018. Det kunne jo fort blitt kjedelig. Men også en gruppe med gylne nyanser - med varianter av oker og sennepsfarger - seiler opp som årets favoritter. En aktuell farge I denne skalaen er  LADY 10961 Raw Canvas.

 

7. LADY 6325 Balanse

Vurderer du å skifte farge på badet i år? Da vil du kanskje se nærmere på nye LADY Aqua for våtrom. Med denne malingen får du få en silkematt og vakker finish på veggene. Dette badet har fått fargen LADY 6325 Balanse.

Vi håper du lar deg inspirere av årets fargetrender. 

 

19. januar 2018
Mer om Interiør - møbler - maling

5 fakta om maskeringsteip du bør kunne

Interiør - møbler - maling Maskeringsteip er helt nødvendig når du maler. Men det gjelder å unngå feil teip og feil bruk. 

Gjør det selv: Bygg en returstasjon

Interiør - møbler - maling Stina Abenius var lei av alle kassene med tomme glass og aviser. Nå er alt gjemt i hjemmets «returstasjon». Du kan lett ­snekre en selv, eller som...

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Interiør - møbler - maling Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Gi gulvet ny glød med maling

Interiør - møbler - maling Et slitt tregulv kan bli like fint som nytt igjen med litt maling. Hvis du våger å male gulvene hvite vil rommet virke lysere og større. Her får du oppskriften på hvordan du går frem.

Gi gamle møbler et lysere liv

Interiør - møbler - maling Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Gjør det selv: Male barnestol i ubehandlet tre

Interiør - møbler - maling Med noen strøk maling og litt dekor i friske farger kan et lite furumøbel bli en morsom og personlig gave til et barnebarn, nevø eller niese.

Gjør det selv: Mal til du blir gul og blå

Interiør - møbler - maling I denne guiden tar vi utgangspunkt i hjemmets forskjellige bygningsdeler og inventar og gir deg en innsikt i hvilke typer maling du med fordel kan bruke til de forskjellige oppgavene.

Gjør det selv: Hylla alle kan lage

Interiør - møbler - maling Denne kvadrathylla er lett å lage. Det er ikke nødvendig med noe vanskelig saging. Du trenger ikke spesialverktøy, og du får gjort alt på ei helg....

Gjør det selv: Møbler med vakker patina

Interiør - møbler - maling Gjør møblene eldre! Slitasjen lager du med slipepapir, maling og litt arbeid.

Fra blass til gylden med beis

Interiør - møbler - maling Knaggen hadde en artig form, men så blass og kjedelig ut. Beis ble løsningen for å friske den opp og få den til å matche det øvrige interiøret.

Stickers er den nye interiørtrenden

Interiør - møbler - maling Stickers er den nye trenden i interiørverdenen. Dekorer slettveggen på 1-2-3 og skap din helt unike look.

Stolen som går i arv

Interiør - møbler - maling Tripp Trapp-stolen er en klassiker vi alle kjenner til.

Slik snekrer du gangmøbler

Interiør - møbler - maling Tenk flerfunksjonelt når du skal lage et møbel som passer i gangen. Tenk gjennom familiens behov og hva dere gjør i gangen. Her kan du se hvordan du kan lage et stilig møbel som dekker mange behov.

Koselig vegglampe

Interiør - møbler - maling Koselys kan man ikke få nok av. Denne lamperammen snekrer du på et øyeblikk, og stoffet kan du bytte ut etter humør og årstid.

Gi stolen nytt trekk

Interiør - møbler - maling Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.