Her er Annette i ferd med å gjøre klassiske møbler litt mer rocka med lin og sølvtekstil.
Her er Annette i ferd med å gjøre klassiske møbler litt mer rocka med lin og sølvtekstil. Bilde: Annette Nordstrøm

Fra loppisfunn til møbelskatt

Interiør - møbler - maling

Lær knepene og se muligheter i bruktfunn på loppemarkeder, som det er mange av nå om dagen. Designeren Annette Nordstrøm er god til å få gamle møbler til å skinne igjen.

Gjenbruk er en lykke, mener designeren, fotografen og stylisten Annette Nordstrøm, som  får gamle stoler til å fremstå som rene kunstverk. En gammel stol har en historie, den har levd et liv, og kan ha en affeksjonsverdi som gjør at møbelet ikke er så lett å kaste fra seg. Selv om stolen er slitt kan mye gjøres for at møbelet kan bli attraktivt igjen.

Kontrasten mellom gammel form og nytt uttrykk gir et lekent resultat, som ofte overrasker. Ved å tenke nytt, slippe fantasien løs og bruke maling og tekstiler på en ny måte skapes et møbel som ingen andre har maken til, mener 35-åringen.

Frynser og nagler pynter opp

Hjemme i Vestby, på småbruket, gir hun møbler nytt liv. De første stolene hun trakk om med stofftrykk, frynser og nagler laget Annette allerede i 2005. Noen av stolene hun har designet, pryder i dag butikker
i Oslo.

– I mitt eget rede har jeg nylig trukket om en klassisk stolserie i lyse farger. Rammeverket er malt hvitt. Stolene og en fotskammel er trukket om i beige lintekstil og dekoret med hvite blondebånd, sølvremser og stofftrykk, sier Annette.

Hun bor selv i et hvitmalt hus som er pusset opp fra topp til tå, stort sett av Annette selv. Med utdanning både som fotograf og interiørdesigner har hun et godt blikk for detaljer og gode bruktfunn.

Les også:

Bygg en fargeglad CD-hylle

Vi viser deg hvordan du raskt og enkelt kan bygge en CD-hylle!

Kler om møbelet i sitt indre

– Oppsøk gjerne bruktbutikker, loppemarkeder, antikvitetsforretninger og auksjoner der det ofte er lett å få snusen i gamle møbler, oppfordrer Annette. Jeg faller ofte først for formen. Liker jeg den, ja, da er mye gjort. Med et raskt blikk ser jeg kjapt potensialet og kler om møbelet med det samme, i mitt indre, forteller hun.

Annette bruker gjerne nagler som hun hamrer direkte inn i rammeverket på møblene for å spikre tekstilene fast. Naglene gir møbelet et litt mer eksklusivt inntrykk, mener Annette. Sengegavler og speilrammer kler hun med stoff, og dekorerer med ulike border, kantebånd og tekstiltrykk for å skape liv i flatene.

– Det er bare å gå i gang, oppfordrer Annette. Å omforme slitte møbler, til små og store møbelskatter, er en kunst som appellerer til stadig flere.

 

Den stolen her har Annette kalt for "Selvportrett".

Fargerik stol med gulldekor, glitter og rosa valører.

Les også:

Simsalabim - ulik innredning og fargesetting

Kaskader av glade farger, eller myk kos i viltre nyanser? Værsågod, la deg inspirere av våre to dagligstuer med samme utgangspunkt, men ulik innredning...

Detalj fra stolen lengst opp på siden – et blikkfang i interiøret.

Annette har laget også stolen som står i en butikk i Oslo.

30 mai 2013
Mer om Interiør - møbler - maling
Annonsørinnhold

Disse fargene bør du bruke på soverommet

Interiør - møbler - maling Fargevalget kan ha betydning for hvor behagelig og god søvn du får.

Lag ditt eget serveringsbrett

Interiør - møbler - maling Har du en gammel trefjøl liggende? Lag et stilig serveringsbrett av den!

Lek med lakk!

Interiør - møbler - maling Å male med skoletavlelakk er både lekkert og dekorativt. Gamle kjøkkenskap eller en sliten dør får et helt nytt uttrykk med lakken. Dessuten får du en...

Fargerik fornyelse

Interiør - møbler - maling Et helt ordinært furubord er blitt et blikkfang i stuen etter noen strøk med maling. Og ikke nok med det, under bordplaten er det laget en skuffeløsning, der alle legoklossene til barna fort kan feies nedi, når bordet skal dekkes.

Pynt bordet med selvlagde serviettringer

Interiør - møbler - maling Vi viser deg hvordan du lager serviettringer av gammelt stoff.

Sliten skjenk får nytt liv

Interiør - møbler - maling Ved hjelp av maskeringstape og maling fikk denne slitne skjenken et nytt liv.

Fra blass til gylden med beis

Interiør - møbler - maling Knaggen hadde en artig form, men så blass og kjedelig ut. Beis ble løsningen for å friske den opp og få den til å matche det øvrige interiøret.

Slik lager du en mønstervegg med maskeringsteip og maling

Interiør - møbler - maling Slik lager du en mønstervegg med maskeringsteip og maling.

Lag ditt eget glassunderlag av papp

Interiør - møbler - maling Med selvlagde glassunderlag til drikkeglass kan du unngå unødvendig søl på bordet.

Veggord på stuebordet

Interiør - møbler - maling Slik frisker du opp et gammelt bord med veggord!

Slik fornyer du en gammel kjøkkenstol

Interiør - møbler - maling Sitt vakkert - forny kjøkkenstolene med farge og ny pute.

Ny fin veggdekor

Interiør - møbler - maling Forny veggen raskt med en fint tekstilbilde laget av en ramme, noen lister og fire hjørnejern.

Gi gamle møbler et lysere liv

Interiør - møbler - maling Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Oppslagstavle med klesklyper

Interiør - møbler - maling Denne oppslagstavlen er både dekorativ og praktisk. Her kan du feste papirer og andre ting og tang som ellers samler seg i bunker rundt om i huset.

Lag ditt eget mosaikkspeil

Interiør - møbler - maling I stedet for å kjøpe et standardspeil kan du lage et eget med glassmosaikk. På den måten kan du forandre fargestilen på badet i en håndvending, avhengig...