Hylle i nisje

Interiør - møbler - maling
En liten nisje, noen treplanker som var til overs fra bygging av et dekk på en båt, og vips fikk kokebøkene og kakeboksene en flott hylle på kjøkkenet.

Nisjen i kjøkkenet er blitt en fin plass for kokebøkene, på hyller av teak-plywood som gir rommet et eksklusivt preg.

 

 

Feilberegninger kan i blant resultere i noe riktig bra. Under bygging av et nytt båtdekk sagde eier feil og fikk dermed noen biter teakplywood til overs. De ble gjemt vekk inntil huseier fikk en idé – nisjen i kjøkkenet fikk en hylle der kokebøkene nå står pent på plass.

 

Les også:

Bygg ditt eget kjølerom

Bygg kjølerom i huset og du trenger aldri mer slite med oppbevaringsplassen når du har kalas.

Slik gjør du:

 1. Begynn med å planlegge hyllenes plassering. Tenk etter om hver hylle skal tilpasses for noe spesielt, for eksempel kokebøker og permer, eller om hyllene skal ha samme mellomrom. Marker på veggen hvor hyllene skal plasseres.
 2. Sag til hylleknektene som i dette tilfellet er hyllelister på 8 X 21 mm. Listene skal være like lange som hyllen er dyp. Man kan med fordel sage til alle lister med det samme.
 3. Bor et 3,5 mm hull 50 mm fra kanten på begge sider av hyllelisten.
 4. Monter den nederste hyllen først. Skru fast en av kantlistene.
 5. Kontroller at den er i vater. Om listen skal monteres på en gipsvegg, kan det være en bra idé og først skru fast kantlisten og deretter kontrollere at den er plassert riktig. Skru løs listen og bor hull til pluggen. Til slutt skrur du listen på plass. Fortsett å montere de andre hyllene på samme vis.
 6. Klipp til pappen slik at den passer inn i nisjen. Begynn med den nederste hyllen, tenk på at hyllenes bredde kan ha ulik størrelse om veggen er noe ujevn.
 7. Legg pappmodellen på ply-wooden på den fine siden hvis du sager med en freser og den stygge siden ned hvis du bruker en sirkelsag eller stikksag med vanlig blad.
 8. Høvle eventuelt hyllen til slik at den passer inn.
 9. Hylleknektene på den andre siden er lettest å montere gjennom å la hyllen hvile på den første siden. Kontroller med vater at hyllen ligger rett. Skru fast den andre hylleknekten på samme vis.
 10. Sag til en passbit som er like lang som mellomrommet mellom der hyllene skal være, men reduser av-standen med bredden på hyllelisten.
 11. Fortsett på samme vis for de resterende hyllene.
 12. Sag til kantlisten, lim og spikre den fast med liste-spiker.
 13. Slip med fint sandpapir og behandle treverket med olje eller lakk om ønskelig.

 

 

Dette trenger du:

Les også:

Slik fjerner du sot på ovnsglasset

Er du lei av nedsotede glassdører i vedovnen? Det finnes hjelp å få!

 • Materialer
 • Teak-plywood (ca kr 1500 per kvm)
 • Hyllelist, 8 X 21 mm teak
 • Kantlist, 8 X 33 mm teak
 • Trelim
 • Skruer, 3,5 X 35 mm, plugger, 5 mm
 • Listespiker
 • Papp-plate

 

Verktøy

 • Sirkelsag eller freser
 • Høvel
 • Vater
 • Drill
 • Hammer
 • 5 mm borr, 3,5 mm trebor
 • Saks for klipping av papp-plate

 

 

23. oktober 2008
Mer om Interiør - møbler - maling

Gjør det selv: Bygg en returstasjon

Interiør - møbler - maling Stina Abenius var lei av alle kassene med tomme glass og aviser. Nå er alt gjemt i hjemmets «returstasjon». Du kan lett ­snekre en selv, eller som Stina; la en annen gjøre det.

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Interiør - møbler - maling Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Gi gulvet ny glød med maling

Interiør - møbler - maling Et slitt tregulv kan bli like fint som nytt igjen med litt maling. Hvis du våger å male gulvene hvite vil rommet virke lysere og større. Her får du...

Gi gamle møbler et lysere liv

Interiør - møbler - maling Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Lag ditt eget mosaikkspeil

Interiør - møbler - maling I stedet for å kjøpe et standardspeil kan du lage et eget med glassmosaikk. På den måten kan du forandre fargestilen på badet i en håndvending, avhengig...

Gjør det selv: Male barnestol i ubehandlet tre

Interiør - møbler - maling Med noen strøk maling og litt dekor i friske farger kan et lite furumøbel bli en morsom og personlig gave til et barnebarn, nevø eller niese.

Gjør det selv: Mal til du blir gul og blå

Interiør - møbler - maling I denne guiden tar vi utgangspunkt i hjemmets forskjellige bygningsdeler og inventar og gir deg en innsikt i hvilke typer maling du med fordel kan bruke til de forskjellige oppgavene.

Gjør det selv: Hylla alle kan lage

Interiør - møbler - maling Denne kvadrathylla er lett å lage. Det er ikke nødvendig med noe vanskelig saging. Du trenger ikke spesialverktøy, og du får gjort alt på ei helg....

Gjør det selv: Møbler med vakker patina

Interiør - møbler - maling Gjør møblene eldre! Slitasjen lager du med slipepapir, maling og litt arbeid.

Fra blass til gylden med beis

Interiør - møbler - maling Knaggen hadde en artig form, men så blass og kjedelig ut. Beis ble løsningen for å friske den opp og få den til å matche det øvrige interiøret.

Stickers er den nye interiørtrenden

Interiør - møbler - maling Stickers er den nye trenden i interiørverdenen. Dekorer slettveggen på 1-2-3 og skap din helt unike look.

Stolen som går i arv

Interiør - møbler - maling Tripp Trapp-stolen er en klassiker vi alle kjenner til.

Slik snekrer du gangmøbler

Interiør - møbler - maling Tenk flerfunksjonelt når du skal lage et møbel som passer i gangen. Tenk gjennom familiens behov og hva dere gjør i gangen. Her kan du se hvordan du kan lage et stilig møbel som dekker mange behov.

Koselig vegglampe

Interiør - møbler - maling Koselys kan man ikke få nok av. Denne lamperammen snekrer du på et øyeblikk, og stoffet kan du bytte ut etter humør og årstid.

Gi stolen nytt trekk

Interiør - møbler - maling Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no