Den gamle tv-benken er ikke til å kjenne igjen!

Interiør - møbler - maling

Liv forvandlet gammel furu til magisk lekekjøkken. Disse detaljene må du se!

Georg og Ulrik boltrer seg på sitt nye lekekjøkken
Georg og Ulrik boltrer seg på sitt nye lekekjøkken Bilde: Liv Bergmann Giertsen

Etter hvert som gamle, tykke tv'er blir erstattet av syltynne skjermer i norske hjem, havner en rekke av utdaterte møbler ute i kulda. For nå har de vel utspilt sin rolle, og går inn i historiebøkene? Ikke hvis du bruker litt fantasi!

Bare se hva Liv Bergmann Giertsen fra Bergen fikk til med denne gamle tv-benken. Der noen kanskje bare ser gulnet furu og utdaterte former, så Liv potensiale for et helt unikt lekekjøkken til tvillingsønnene sine. 

– For å lage kjøkkenet har jeg pusset, grunnet og malt alle overflater. Den originale glassdøren var ikke var så barnevennlig, så der har jeg laget ny, forteller Liv.

Hun kjøpte en stor sponplate som hun skar ut ny dør til «kjøleskapet» av. Samme sponplate brukte hun til å skjære ut fire kokeplater til «komfyren». Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene, og detaljene på kjøkkenet er virkelig imponerende. 

Les også:

Slik lager du en praktisk dobbeltseng med skuff

Bygg en unik dobbeltseng som passer akkurat til ditt soverom. Vi viser deg hvordan du gjør det – trinn for trinn.

– Vasken er en bakebolle som er limt fast i et hull i benkeplaten. Kranen er laget av en hylleknekt som jeg har spraymalt i en sølvfarge, sier Liv. 

Hun har dessuten dekket benken med kontaktpapir, byttet ut knotter og håndtak og tilføyet fire ekstra knotter på komfyren. 

Legg merke til detaljer som stativ til redskaper på veggen og realistiske «matvarer» i tøy. Innsiden av kjøleskapet og komfyren er selvfølgelig også gjennomført: 

Les også:

Slik fjerner du fastbrent knekk fra stekepanna

Fastbrent knekk er et utbredt problem i disse førjulstider. Her lærer du hvordan du får løsnet det fra stekepanna.

Følg Liv på Instagram: @livbgie.
Vil du ha mer inspirasjon til oppussing og flere tips til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

Her kan du se flere inspirerende prosjekter som leserne våre har sendt inn

Se også hva Øyvind og familien har fått til i dette slitne huset fra 1950-tallet

8. mars 2017
Mer om Interiør - møbler - maling

Gjør det selv: Bygg en returstasjon

Interiør - møbler - maling Stina Abenius var lei av alle kassene med tomme glass og aviser. Nå er alt gjemt i hjemmets «returstasjon». Du kan lett ­snekre en selv, eller som Stina; la en annen gjøre det.

Gjør-det-selv: Male gulvet hvitt

Interiør - møbler - maling Fiks et nytt gulv i løpet av helgen! Mal gulvet hvitt og få et lysere rom på kjøpet. Godt grunnarbeid gir et perfekt resultat.

Gi gulvet ny glød med maling

Interiør - møbler - maling Et slitt tregulv kan bli like fint som nytt igjen med litt maling. Hvis du våger å male gulvene hvite vil rommet virke lysere og større. Her får du...

Gi gamle møbler et lysere liv

Interiør - møbler - maling Å skape en lysere stemning innendørs er fort gjort med litt maling. Her har en gammel Ikea-hylle fått nytt liv med dueblå strøk.

Lag ditt eget mosaikkspeil

Interiør - møbler - maling I stedet for å kjøpe et standardspeil kan du lage et eget med glassmosaikk. På den måten kan du forandre fargestilen på badet i en håndvending, avhengig...

Gjør det selv: Male barnestol i ubehandlet tre

Interiør - møbler - maling Med noen strøk maling og litt dekor i friske farger kan et lite furumøbel bli en morsom og personlig gave til et barnebarn, nevø eller niese.

Gjør det selv: Mal til du blir gul og blå

Interiør - møbler - maling I denne guiden tar vi utgangspunkt i hjemmets forskjellige bygningsdeler og inventar og gir deg en innsikt i hvilke typer maling du med fordel kan bruke til de forskjellige oppgavene.

Gjør det selv: Hylla alle kan lage

Interiør - møbler - maling Denne kvadrathylla er lett å lage. Det er ikke nødvendig med noe vanskelig saging. Du trenger ikke spesialverktøy, og du får gjort alt på ei helg....

Gjør det selv: Møbler med vakker patina

Interiør - møbler - maling Gjør møblene eldre! Slitasjen lager du med slipepapir, maling og litt arbeid.

Fra blass til gylden med beis

Interiør - møbler - maling Knaggen hadde en artig form, men så blass og kjedelig ut. Beis ble løsningen for å friske den opp og få den til å matche det øvrige interiøret.

Stickers er den nye interiørtrenden

Interiør - møbler - maling Stickers er den nye trenden i interiørverdenen. Dekorer slettveggen på 1-2-3 og skap din helt unike look.

Stolen som går i arv

Interiør - møbler - maling Tripp Trapp-stolen er en klassiker vi alle kjenner til.

Slik snekrer du gangmøbler

Interiør - møbler - maling Tenk flerfunksjonelt når du skal lage et møbel som passer i gangen. Tenk gjennom familiens behov og hva dere gjør i gangen. Her kan du se hvordan du kan lage et stilig møbel som dekker mange behov.

Koselig vegglampe

Interiør - møbler - maling Koselys kan man ikke få nok av. Denne lamperammen snekrer du på et øyeblikk, og stoffet kan du bytte ut etter humør og årstid.

Gi stolen nytt trekk

Interiør - møbler - maling Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.