Vær kreativ med rørrester: Lag en fin krans eller noen lekre lysestaker.
Vær kreativ med rørrester: Lag en fin krans eller noen lekre lysestaker.

5 forbløffende fine ting du kan lage av rør

Interiør - møbler - maling

Har du rester av pvc-rør liggende og slenge? Kutt opp rørene i passe lengder, og gå i gang med ett av disse morsomme hobbyprosjektene! 

1 Lag en moderne adventskrans! 

Kilde: Gardenclub/Homedepot 

Tenk at noe så uspennende som rør kan forvandles til en fjong juledekorasjon! Her trenger du rør i ulike dimensjoner, superlim, maling, to skapknotter og en lenke til å henge kransen opp i. 

Etter å ha kuttet opp rør i ulike størrelser, samler du dem i et fint mønster rundt en stor taperull eller lignede (for å lage hullet i midten av kransen). 

Marker med en blyant hvor rørene møtes, og stryk på superlim der de skal festes sammen. Ta en del av gangen, limet tørker fort. 

Drill hull i de to delene hvor lenken skal henge. Hullene må være i samme størrelse som skruene på skapknottene du har plukket ut. Deretter fester du lenken til rørene med skapknottene. 

Mal kransen med spraymaling. Bruk heftgrunn i tillegg dersom du vil ha en ekstra holdbar dekorasjon. Når malingen er tørket og klar, kan du henge opp kransen. 

Pynt dekorasjonen med for eksempel juletrekuler. Det fine med denne kransen er at dekorasjonene kan byttes ut etter sesong! 

 TIPS! Bruk sirkelsag eller baufil for å kutte opp pvc-rørene i mindre deler. 

 

2 Fiks et fiffig vinstativ

Kilde: Martha Stewart

Med denne metoden kan du trylle om en hvilken som helst hylle til et vinstativ. Du trenger pvc-rør i 10 cm bredde, kuttet til dybden av bokhylla di. Du trenger også superlim, sandpapir, heftgrunn og spraymaling. 

Stable rørene i hylla først for å sjekke hvor mange du får plass til. Puss kantene jevne med sandpapir. Mal først med heftgrunn, så med spraymaling. La rørene tørke helt. 

Marker hvor limet bør være før du limer dem sammen med superlim. Du kan også bruke ekstra sterk borrelåstape som denne til å feste delene sammen. 

 

3 Lag en smart skohylle

Kilde: Home Stories A to Z 

Denne morsomme skohylla er lett å lage og lett å plassere. Du trenger 10 rørbiter i 30 cm lengde. Slip alle skarpe kanter med fint sandpapir. Rørene på bildet er malt med med akrylmaling i endene, og så er de dekket med tapet med trykk av bjørkenever

Du kan bruke den tapeten du vil, men sørg for at du ikke limer tapetet hele veien rundt røret – la det være igjen en glipe hvor du kan lime sammen rørene med superlim. Om du limer direkte på tapetet i stedet, vil det ikke holde like godt. 

 

4 Imponer med disse nydelige vasene

Kilde: eHow Home 

Disse lekre metalliske vasene kommer ingen til å tro at du har rasket sammen av rør-rester. Her er det brukt pvc-rør i to tykkelser, som er kappet i litt ulike lengder. Det er bare fint om resultatet blir litt asymmetrisk, så ingen av rørene trenger å ha samme høyde. Rørene er så spraylakkert med metallisk gullmaling. 

Du lurer kanskje på hvordan du skal holde blomstene friske nedi disse hjemmelagde vasene? Til de tykkeste går det bra med et smalt, lite glass (f.eks drammeglass), mens til de aller tynneste kan du bruke et reagensrør fylt med vann. 

 

5 Bygg en praktisk penneholder

Kilde: Design by Studio C 

Et perfekt prosjekt for skrivebordet – eller til diverse skruer og muttere på hobbyrommet. Til å lage penneholderen er det brukt rør i to ulike tykkelser som er kappet i 30 graders vinkel i den ene enden. 

Mal rørene med heftgrunn og spraymaling – bruk en farge som matcher interiøret ditt. La det tørke godt. 

Plasser så rørene sammen slik du vil ha dem. Marker med en blyant før du limer sammen delene med superlim. Deretter setter du rørsamlingen på en tykk pappskive, tegner rundt og klipper ut. Stryk lim på undersiden av rørene og fest penneholderen til pappen som nå utgjør bunnen. 

Om du vil ha det litt mer forseggjort – og har utstyret til det – kan du skjære til en sponplate i stedet for papp. Mal den i samme farge som rørene før du limer bunnen til resten.

12 november 2015

Slik syr du grytekluter

Å sy egne grytekluter er enkelt. Karin Almström fra "Hjemmefikserne" viser det hvordan du gjør det.

Slik forlenger du enkelt spisebordet ditt

Få enkelt plass til flere gjester rundt spisebordet når du trenger mer plass. Vi viser deg hvordan du bygger en bordforlenger.

Bygg en praktisk entrébenk

Få mer lagrings­rom og en fin sitte­plass på kjøpet. En solid trebenk passer perfekt i entreen. Det morsomste er å bygge den selv, her ser du hvordan...

Så enkelt maler du rottingmøbler

Har du noen stusslige gamle rottingmøbler stående? Gi dem nytt liv ved å male dem om.

Slik reparerer du hull i et malt gulv

Et malt gulv "sladrer". Hvis det er hull eller hakk i gulvet så blir de ekstra synlige, men det kan enkelt repareres med spartkelmasse og maling. Det...

Slik lager du en praktisk dobbeltseng med skuff

Bygg en unik dobbeltseng som passer akkurat til ditt soverom. Vi viser deg hvordan du gjør det – trinn for trinn.

Annonse

Slik lager du et stilig skostativ

Med denne geniale løsningen slipper du til og med å vaske skostativet når regn- og gjørmesesongen starter.

Støp en plissert krukke i betong

Kom i gang med betong! Den fineste vårkrukken støper du selv – vi viser deg hvordan du gjør det, trinn for trinn.

Gi nytt liv til dine gamle vinduer

Dine gamle vinduer kan få et nytt liv - det handler bare om å være kreativ.

Vis oss dine oppussingsprosjekter før-og-etter

Har du gitt nytt liv til et gammelt møbel? Eller kanskje fullstendig forvandlet et helt rom? Vis oss prosjektet ditt – og vinn fine premier!

Lag en smart bokhylle

Vis fram bøkene og pyntegjenstandene dine! En veggfast bokhylle er fint, og frigjør også gulvplass. Vi viser deg hvordan du bygger den.

Den gamle tv-benken er ikke til å kjenne igjen!

Liv forvandlet gammel furu til magisk lekekjøkken. Disse detaljene må du se!

Se hvor kult dette rommet er nå!

Hus og interiør var fra 1950-tallet. Nå har det fått helt ny stil. Se den utrolige forandringen i dette bidraget til vår før- og etter-konkurranse!

Lesernes beste oppussingsprosjekter

Her er noen av bidragene til konkurransen om beste oppussingsprosjekt. Så flinke dere er! Fortsett å sende oss bilder.

Gi stolen nytt trekk

Gamle, slitte spisestuestoler kan få nytt liv ved hjelp av enkle håndgrep. Jobben kan du gjøre selv.