Babypudder kan holde maur på avstand.
Babypudder kan holde maur på avstand. Bilde: Idenyt

6 gode grunner til å bruke babypudder i hagen

Annet om hage

Babypudder kan lette arbeidet i hagen. Her er 6 smarte måter å bruke det på utendørs. Det funker til alt fra å skremme skadedyr til å hjelpe dine små planter på vei. 

1. Skrem vekk maur med babypudder

Babypudder er harmløst sammenlignet med mange maurmidler som finnes på markedet. Maur misliker babypudder og vil derfor holde seg unna det. Strø babypudder rundt huset eller andre steder du ikke vil at de skal komme til. 

2. Enklere å få av hagehanskene

Det kan være en kamp å få av hagehanskene etter en dag i hagen. Det ender ofte med at hanskene går i stykker når man prøver å vrenge dem av fuktige hender. Hell litt talkum i hanskene før du tar dem på deg neste gang. Så vil det bli mye lettere å ta de av igjen. 

3. Beskytt røtter

Beskytt røtter på mindre blomster og planter mot råte ved å rulle dem forsiktig i babypudder før planting.

Les også:

Slik fjerner du trestubben

Ikke la trestubber ta opp verdifull plass i hagen. Her er 5 tips til hvordan du fjerner dem.

4. Unngå vannblemmer

Unngå vannblemmer på hendene ved å strø litt babypudder over verktøyet før du skal bruke det. Babypudderet vil også gi bedre grep, slik at du plutselig ikke mister det under bruk. 

5. Hold dine sko og støvler friske

Når skoene dine blir klamme og illeluktende, kan litt babypudder i skoen bidra til å trekke opp noe av fukten og gjøre dine sko friskere. 

 

Les også:

10 stilige prosjekter som forvandler hagen

Ingenting er bedre enn å bruke sommeren til å fikse opp i hagen. Vi viser deg 10 små og store prosjekter som vil forandre hagen din.

6. Fjern dårlig lugt fra hundes pels

Hvis hundens pels lukter vondt etter å ha vært ute i hagen, så kan babypudder vise seg å være en nyttig hjelper. Babypudder fungerer både som et middel mot å fjerne fukt, men også mot vond lukt. 

Ha litt pudder i hundens pels og gni det inn i pelsen (unngå ansiktet). Trikset fungerer ikke på alle hunder, men for mange nok. 

26. juli 2017
Mer om Annet om hage

Så lenge bør du vente før du begynner med utendørsarbeidet

Annet om hage Lurer du på når du kan ta ut hageslangen og vaske terrasse og fasade? Eller når du kan male huset? Her er ekspertenes råd.

15 grunner til at vi elsker og hater vinteren

Annet om hage Det er ingen tvil om at vinteren er den beste og verste årstiden!

Slik får du humler, bier og sommerfugler til å like hagen din

Annet om hage Moderne jordbruk og hagebruk med sprøytemidler og monokulturer, nedbygging av friområder og mangel på blomsterenger er blitt en trussel for mange insekt...

Slik lager du din egen hagedam

Annet om hage En hagedam trenger ikke være flere kvadratmeter stor, mulighetene finnes selv med liten plass.

Nå forsvinner vannet

Annet om hage Nå forsvinner vannet. Varmen og hagevanning fører til at husstander står uten vann.

Trygge lekeapparater i hagen

Annet om hage Hagen er barnas lekeplass, men hvor trygge er lekene i hagen hos deg? Her er noen råd om hvordan du gjør barnas lekeplass sikrere.

Hurtigfiks før vinteren

Annet om hage Den første snøen har falt - kanskje før du rakk å fikse opp utendørs? Vi gir deg smørbrødlista på hva du burde gjøre før meteren med hvitt kommer, og blir liggende til neste vår.

Lag hageanlegg

Annet om hage Har du planer om å bygge en trapp eller skape et lite fossefall i hagen? Da bør du få med deg boka "Lag hageanlegg" fra SINTEF Byggforsk.

Rydd bort sommeren

Annet om hage Det er på tide å rydde bort sommeren. Planter skal sikres og gressklipper og redskaper rengjøres.

Sommerlykke året rundt

Annet om hage På det høyeste punktet i hagen på Nesbru har ekteparet Wentworth realisert en romantisk drøm. Der har de oppført en victorianskinspirert vinterhage, som lyser opp i tilværelsen året rundt.

Ekspertenes vårtips for hagen

Annet om hage Endelig begynner det å nærme seg tid for hagearbeid igjen, og i den anledning har vi hentet inn vårtips fra tre eksperter.

Ta vare på hagens gjester

Annet om hage Ønsk småfuglene velkommen med en egen fôringsstasjon i hagen.

Populært å flette pil

Annet om hage Å flette pil er en forholdsvis ny trend i Norge, men i for eksempel Danmark har pilfletting vært populært i en årrekke.

Tid for å klatre i trærne!

Annet om hage Ifølge Hageselskapet er det nå på høy tid å finne fram saks og sag og begynne med beskjæringen.

Planlegg hagen med landskapsarkitekten

Annet om hage Investerer du i en landskapsarkitekt når du skal planlegge hagen, kan du unngå de verste fallgrubene og en god del kostnader.