Annonsørinnhold
En god vårvask kan få deg til å bli glad i tingene dine på nytt.
En god vårvask kan få deg til å bli glad i tingene dine på nytt. Bilde: Nilfisk

Slik gjør du gamle ting nye

Annet om hage

Visste du at vårvasken er sunn for kropp og sjel, bra for tingene dine og kan gjøre deg forelsket igjen?

Våren er her, med varmere vær, lysere dager og avdekking av hvor hardt vintermånedene har fart med utstyret du bruker i sommerhalvåret.

For det er gjerne sånn - våren kaster lys på terrassen, på utemøblene, hellene, sykkelen og andre ting som har blitt tæret på av vinter og snø og stillstand, og som nå ser ut som de er mer klare for dynga enn solskinnsdager.

Da er det lett å miste håpet og tenke at skadene er uopprettelige, svinedyre å reparere eller at man må kjøpe nytt for å få det fint igjen.

Men det er nettopp da du trenger vaskeverktøy som er lett å bruke og som funker så bra at de får deg til å elske tingene dine igjen. 

 

Eller for å si det med denne geniale videoen; Love your stuff again!

Les også:

Innbruddstyvene blir stadig frekkere

Med stadig frekkere utført innbrudd, blir det viktigere enn før å sikre boligen mot inntrengere.

Videoen setter riktignok saken på spissen, men det er flere studier som viser at rydding og vasking er sunt både for den fysiske og psykiske helsen, og kan bidra til fornyet lykkefølelse ovenfor dine nyvaskede ting.

Les også: Slik vedlikeholder du stakittgjerdet

Så hvis du vil vaske bort gammel skitt og bli nyforelsket i de gamle tingene dine denne våren, har vi et par gode tips til deg:

 

Les også:

Slik fjerner du dugg effektivt fra bilrutene

Dugg på bilvinduene kan være alt fra plagsomt til livsfarlig. Heldigvis finnes det et triks som gir deg duggfrie vinduer på bare sekunder.

1. Nilfisk E 145 høytrykksvasker

Dette er en kraftig og solid, best i test-trykksvasker laget for hyppige og store rengjøringsjobber. Med kapasitet på 500 liter per time, 10 meter lang stålarmert slange og ergonomisk design takler denne maskinen all slags skitt med letthet, og er like lett å bruke som den er effektiv.

Les mer om Nilfisk E 145 her

 

2. Nilfisk Power Patio terrassevasker

Power Patio’en er tøff mot vanskelig skitt, alger og mose – men snill mot brukeren, siden den jobber helt uten vannsprut. Og med trykkregulerte dyser for forskjellig underlag og 20 % mer effekt enn liknende maskiner, vil den garantert hjelpe deg å bli glad i uteplassen din igjen.

Les også:

Sunt liv med kjøkkenhage

Med friske, fargerike grønnsaker fra egen kjøkkenhage kan du varte opp med måltider stappfulle av antioksidanter, fiber og vitaminer hele sesongen.

Les mer om Nilfisk Power Patio her

 

3. Click & Clean Super Skumsprayer med beholder

Alle som har gjort en stor utvendig vaskejobb vet at det å påføre såpe er en sentral del av jobben. Og med Nilfisks nye Super Skumsprayer er mye av jobben gjort. Denne gir såpen et tykt, heftende skum som jobber ekstra effektivt mot smusset, inntil det skylles vekk.

Se Nilfisk Click & Clean Super Skumsprayer  i aksjon her

 

4. Velg riktig såpe til jobben

Apropos såpe, det lønner seg selvfølgelig å bruke egnet rengjøringsmiddel. I så måte har Nilfisk spesialproduserte produkter for de fleste oppgaver, som for eksempel Car Combi Cleaner, som gir bilvask og –voks i en og samme operasjon. Mens tre- og husvasken Stone og Wood Cleaner er et ypperlig rensemiddel for stein, mur, treverk og fasader.

Med dette håper vi at du har fått tips til vårrengjøringen og motivasjon til å vaske de gamle tingene og gjøre dem til nye igjen.

God vårvask! 

Les også: 30 tips til deg som skal legge belegningsstein

Ønsker du flere gode tips om hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her! 

18. april 2017
Mer om Annet om hage

15 grunner til at vi elsker og hater vinteren

Annet om hage Det er ingen tvil om at vinteren er den beste og verste årstiden!

Slik får du humler, bier og sommerfugler til å like hagen din

Annet om hage Moderne jordbruk og hagebruk med sprøytemidler og monokulturer, nedbygging av friområder og mangel på blomsterenger er blitt en trussel for mange insekt...

Slik lager du din egen hagedam

Annet om hage En hagedam trenger ikke være flere kvadratmeter stor, mulighetene finnes selv med liten plass.

Nå forsvinner vannet

Annet om hage Nå forsvinner vannet. Varmen og hagevanning fører til at husstander står uten vann.

Trygge lekeapparater i hagen

Annet om hage Hagen er barnas lekeplass, men hvor trygge er lekene i hagen hos deg? Her er noen råd om hvordan du gjør barnas lekeplass sikrere.

Hurtigfiks før vinteren

Annet om hage Den første snøen har falt - kanskje før du rakk å fikse opp utendørs? Vi gir deg smørbrødlista på hva du burde gjøre før meteren med hvitt kommer, og...

Ikke la trampolinen ødelegge sommeren

Annet om hage Like sikkert som det er sommer, er det trampolinetid. Og med det kommer spørsmålene om hva som er rett og lov ved bruk av trampoline.

Lag hageanlegg

Annet om hage Har du planer om å bygge en trapp eller skape et lite fossefall i hagen? Da bør du få med deg boka "Lag hageanlegg" fra SINTEF Byggforsk.

Rydd bort sommeren

Annet om hage Det er på tide å rydde bort sommeren. Planter skal sikres og gressklipper og redskaper rengjøres.

Sommerlykke året rundt

Annet om hage På det høyeste punktet i hagen på Nesbru har ekteparet Wentworth realisert en romantisk drøm. Der har de oppført en victorianskinspirert vinterhage, som lyser opp i tilværelsen året rundt.

Ekspertenes vårtips for hagen

Annet om hage Endelig begynner det å nærme seg tid for hagearbeid igjen, og i den anledning har vi hentet inn vårtips fra tre eksperter.

Ta vare på hagens gjester

Annet om hage Ønsk småfuglene velkommen med en egen fôringsstasjon i hagen.

Populært å flette pil

Annet om hage Å flette pil er en forholdsvis ny trend i Norge, men i for eksempel Danmark har pilfletting vært populært i en årrekke.

Tid for å klatre i trærne!

Annet om hage Ifølge Hageselskapet er det nå på høy tid å finne fram saks og sag og begynne med beskjæringen.

Planlegg hagen med landskapsarkitekten

Annet om hage Investerer du i en landskapsarkitekt når du skal planlegge hagen, kan du unngå de verste fallgrubene og en god del kostnader.