Sett pengene i hagen

Blomster og planter

Sett feriepengene i hagen, og få det uterommet du alltid har drømt om.

Det er tid for penger, og det er tid for hage. Slå de to sammen og nyt sommerdagene. Den norske sommeren er kort, så det gjelder å utnytte den så godt som mulig mens den er her. Og nå som både skattepenger og feriepenger fyller opp kontiene, er muligheten til stede for å legge alt til rette for å få det uterommet du alltid har drømt om.

Under 1000
Frukttre: Bruk pengene på et frukttre, og du vil kunne glede deg over investeringen i mange tiår fremover. Om våren kan du glede deg over de nydeligste blomster og om høsten får du nyte godt av fruktene. Det kan være lurt å gå for et familietre. De er litt dyrere i innkjøp, men da slipper du å tenke på bestøvningssorter - og du kan nyte tre-fire forskjellige sorter fra ett og samme tre.

Nye puter: For noen hundrelapper kan du fornye utemøblene med nye puter. Velg noen spreke, sommerlige farger og du vil virkelig merke forskjellen. Vil du gå et skritt lenger, kan du jo male om møblene.

Under 5000
Hekk: For et par tusenlapper kan du få deg en hekk som kan skjerm for innsyn, være en levende levegg, markere tomtegrensa eller skape rom i hagen. Hvor mange planter du trenger, avhenger både av hvor lang hekken skal være og hvor stor planteavstanden bør være. Planteavstanden varierer fra sort til sort, men du kan regne med mellom to og fem planter per løpemeter. Hekkplanter selges gjerne i pakker med ti stykker. Og husk: tuja er ikke den eneste planten som egner seg til hekk.

Parasoll: En enkel parasoll kan utgjøre forskjellen på om uteplassen blir brukt midt i solsteiken eller ei. Velg en parasoll som er enkel i bruk, har en stødig fot, og en duk som ikke falmer.

Rundt 10 000
Terrasse: Utvid uteområdet med en terrasse. For under 10 000, kan du få materialer til en ny boltreplass foran huset. 

Møbler til uteplassen: Om du synes det er på tide å la plastmøblene få høre campinglivet til, kan du få deg en ny salong i kunstrotting til uteplassen for godt under ti tusen kroner. Det er mulig å bruke det dobbelte, men det behøver ikke koste så mye. Kunstrotting er vedlikeholdsfritt og tåler all slags vær, og er derfor et gunstig kjøp for deg som helst ikke vil ha mer vedlikehold å tenke på.

Under 30 000
Robotklipper: Har du stor gressplen som krever klipp hver uke i sommersesongen, kan en robotgressklipper spare deg for mye tid. Fra rundt 17 000 kroner og oppover kan du kjøpe deg fri fra plenklippen og la den automatiske gressklipperen ta seg av jobben. I dag får du også robotgressklipper med solcellepanel, slik at den kan klippe lenger før den trenger lading.

Motordrevet terrassemarkise:  Markisen er nyttig enten du oppholder deg inne eller ute. Inne fungerer den som solskjerming og lar deg se tv eller jobbe på dataen uten gjenskinn, ute skygger den for solen og beskytter mot regnet. For under 20 000 kan du få stor motordrevet og fjernstyrt terrassemarkise ferdig montert. Nøyer du deg med manuell kraft og en mindre markise, blir prisen atskillig billigere.

Få designet hagen: Har du overtatt ei gammel,overgrodd tomt eller sitter med nytt hus og en jordhaug som skal formes til hage, kan det være lønt å hyre inn en hagedesigner som kan hjelpe deg å planlegge hagen. En hageplanlegger hjelper deg å få den hagen du drømmer om samtidig som du unngår amatørtabbene. Med en gjennomarbeidet hageplan og planteliste er det mye enklere å gå igang med jobben enn etter lykke-og-fromme metoden.

22 juni 2009

Slik overvintrer du stauder i krukker

Er du lei av å kjøpe nye planter til krukkene hvert år? Det er ikke noe problem å få både stauder, busker og trær til å overvintre i krukker – bare du...

Derfor er skjelettblomsten verdens vakreste blomst

Den blir kalt skjelettblomsten og er ikke særlig fargerik, men vent til du ser hva den kan gjøre...

9 allergivennlige blomster og planter til hagen

Forhindrer allergi deg å nyte hagen til det fulle? Her er 9 eksempler på allergivennlige planter og blomster til hagen.

Slik får du anemoner til å trives i vase

Anemoner, også kjent som symre, er en av vårens fineste blomster. Her får du gode tips til hvordan du får sarte anemoner til å trives i vase.

Dette er Norges giftigste planter

Alle disse plantene kan du dø av - og den skumleste av dem finnes det ingen motgift mot.

Gå i vinterdvale

Når høsten kommer, går hagen ned på sparebluss. Plantene har forberedt seg ved langsomt å visne eller ved å felle løvet.

Hagen i september

Å plukke og spise epler rett fra treet er en deilig hverdagsluksus. Mer kortreist kan ikke maten bli. Bak eplekaker og lag eplemos og chutney. Nyt de...

Slik er plantetrendene for våren og sommeren

Plantetrendene for vår og sommer 2012 består av to temaer, og har fått navnene Twilight Bloom og Vintage Bloom.

Huskeliste for høsthagen

Høsten er her, og det er tid for å forberede hagen på vinter – og vår! Her er huskelisten som hjelper deg å sette i stand høsthagen.

Nyttige nytelser er sommerens trend

Det skal være pent å se på, kunne spises og pyntes med. Sommerens trend er kjøkkenhage, frukt og bær.

Georginer til høsthagen

Vil du ha fargefest i hagen din, bør du satse på georginer – som ofte kan blomstre til langt utpå høsten. Her får du tips til hvordan!

Tulipaner og roser i vårhagen

Tulipaner og roser er noe hageentusiast Solfrid Cristina Kvernsveen er lidenskaplig opptatt av. Se Solfrids tips om roser og tulipaner.

Mine frøfavoritter

Hageeksperten Lisa Winnerlids favoritter. Denne gangen: Mine frøfavoritter!

Hagen i oktober

Frukt og bær er høstet, men fortsatt kan vi nyte hagens vakre mangfold. Nå er tiden til å gjøre noen små notater om hva som var vellykket og hva vi vil...

Vinterarbeid i hagen

Vinteren er den beste tiden å planlegge forandringer og nyplantninger i hagen. Snøen fungerer som et blankt ark, og lengselen etter våren kan fungere...

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no