Sett pengene i hagen

Blomster og planter

Sett feriepengene i hagen, og få det uterommet du alltid har drømt om.

Det er tid for penger, og det er tid for hage. Slå de to sammen og nyt sommerdagene. Den norske sommeren er kort, så det gjelder å utnytte den så godt som mulig mens den er her. Og nå som både skattepenger og feriepenger fyller opp kontiene, er muligheten til stede for å legge alt til rette for å få det uterommet du alltid har drømt om.

Under 1000
Frukttre: Bruk pengene på et frukttre, og du vil kunne glede deg over investeringen i mange tiår fremover. Om våren kan du glede deg over de nydeligste blomster og om høsten får du nyte godt av fruktene. Det kan være lurt å gå for et familietre. De er litt dyrere i innkjøp, men da slipper du å tenke på bestøvningssorter - og du kan nyte tre-fire forskjellige sorter fra ett og samme tre.

Nye puter: For noen hundrelapper kan du fornye utemøblene med nye puter. Velg noen spreke, sommerlige farger og du vil virkelig merke forskjellen. Vil du gå et skritt lenger, kan du jo male om møblene.

Under 5000
Hekk: For et par tusenlapper kan du få deg en hekk som kan skjerm for innsyn, være en levende levegg, markere tomtegrensa eller skape rom i hagen. Hvor mange planter du trenger, avhenger både av hvor lang hekken skal være og hvor stor planteavstanden bør være. Planteavstanden varierer fra sort til sort, men du kan regne med mellom to og fem planter per løpemeter. Hekkplanter selges gjerne i pakker med ti stykker. Og husk: tuja er ikke den eneste planten som egner seg til hekk.

Parasoll: En enkel parasoll kan utgjøre forskjellen på om uteplassen blir brukt midt i solsteiken eller ei. Velg en parasoll som er enkel i bruk, har en stødig fot, og en duk som ikke falmer.

Rundt 10 000
Terrasse: Utvid uteområdet med en terrasse. For under 10 000, kan du få materialer til en ny boltreplass foran huset. 

Møbler til uteplassen: Om du synes det er på tide å la plastmøblene få høre campinglivet til, kan du få deg en ny salong i kunstrotting til uteplassen for godt under ti tusen kroner. Det er mulig å bruke det dobbelte, men det behøver ikke koste så mye. Kunstrotting er vedlikeholdsfritt og tåler all slags vær, og er derfor et gunstig kjøp for deg som helst ikke vil ha mer vedlikehold å tenke på.

Under 30 000
Robotklipper: Har du stor gressplen som krever klipp hver uke i sommersesongen, kan en robotgressklipper spare deg for mye tid. Fra rundt 17 000 kroner og oppover kan du kjøpe deg fri fra plenklippen og la den automatiske gressklipperen ta seg av jobben. I dag får du også robotgressklipper med solcellepanel, slik at den kan klippe lenger før den trenger lading.

Motordrevet terrassemarkise:  Markisen er nyttig enten du oppholder deg inne eller ute. Inne fungerer den som solskjerming og lar deg se tv eller jobbe på dataen uten gjenskinn, ute skygger den for solen og beskytter mot regnet. For under 20 000 kan du få stor motordrevet og fjernstyrt terrassemarkise ferdig montert. Nøyer du deg med manuell kraft og en mindre markise, blir prisen atskillig billigere.

Få designet hagen: Har du overtatt ei gammel,overgrodd tomt eller sitter med nytt hus og en jordhaug som skal formes til hage, kan det være lønt å hyre inn en hagedesigner som kan hjelpe deg å planlegge hagen. En hageplanlegger hjelper deg å få den hagen du drømmer om samtidig som du unngår amatørtabbene. Med en gjennomarbeidet hageplan og planteliste er det mye enklere å gå igang med jobben enn etter lykke-og-fromme metoden.

22 juni 2009

Slik planter du roser i høst

Det er ikke for sent å plante velduftende og vakre roser i hagen.

4 urter med lang holdbarhet

Med fire friske urter i hagen kan du krydre et hvert måltid på beste vis. Du kan også dyrke dem inne!

Slik farger du roser

Dette fasinerende trikset gjør det mulig å farge hvite roser – ikke bare i én farge, men også flere nyanser på en gang.

Slik får du orden på hagen etter ferien

Trenger hagen din litt oppfriskning etter sommerferien? Vi viser deg hvordan du raskt får hagen din tilbake på sporet.

Trikset som alle hageeiere burde kunne

For deg som ikke er født med grønne fingre, er dette trikset genialt. Vi viser deg hvordan du får plantene i hagen til å vokse ordentlig!

Få valmuer til å holde lenger med en lighter

Valmuer i buketter er vanskelig. De dør raskt, men heldigvis finnes det smarte triks: Svi stilkene med en lighter, så holder de seg lenger.

Derfor bør du vanne plantene med isbiter

Vanner du plantene dine med isbiter, slipper du at de drukner i vann eller dør av tørst.

Slik lykkes du med oleander

Oleander er en av de plantene som gir din terrasse og hagestue et sydlandsk preg. Den er forførerisk fin, men også svært giftig.

Dette er sommerens blomstertrend

Sommerens store blomstertrend er å fylle med en romantisk blomsteregn. Vi viser deg hvordan du lager din egen blomstereng.

Disse kjerringrådene tar knekken på ugresset

Å bruke kjemikalier for å bli kvitt ugresset kan være skadelig for naturen. Med ild, vann, eddik og salt kan du selv fjerne ugresset billig og enkelt.

Gjør hagen til en fargerik oase

Farger er et fascinerende designelement i hagen. Jo mer "knall" farger, jo mer oppmerksomhet får du av naboer og insekter.

Har du noen av disse forbudte plantene i hagen din?

Fra og med i år er en rekke kjente planter forbudt å sette ut i hagen. Se hva du bør gjøre om du har noen av plantene i hagen din.

Slik får du en levende og vakker hage

Gjør hagen til en grønn oase med deilige summing fra insekter. Vi viser deg hvordan du gjør hagen bievennlig og samtidig "redder" verden.

Lag ditt eget minidrivhus av brusflasker

Dropp det store og dyre drivhuset. Med disse minidrivhusene av brusflasker, vil plantene dine stortrives.

Derfor lykkes du aldri med plantene i hagen

Du tror du har gjort alt riktig, men likevel ender du ikke opp med det blomsterbedet som du ønsket. Unngå disse åtte fellene og spar både tid og penger.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til einar.vestheim@bonnier.no. 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no