Sett pengene i hagen

Blomster og planter

Sett feriepengene i hagen, og få det uterommet du alltid har drømt om.

Det er tid for penger, og det er tid for hage. Slå de to sammen og nyt sommerdagene. Den norske sommeren er kort, så det gjelder å utnytte den så godt som mulig mens den er her. Og nå som både skattepenger og feriepenger fyller opp kontiene, er muligheten til stede for å legge alt til rette for å få det uterommet du alltid har drømt om.

Under 1000
Frukttre: Bruk pengene på et frukttre, og du vil kunne glede deg over investeringen i mange tiår fremover. Om våren kan du glede deg over de nydeligste blomster og om høsten får du nyte godt av fruktene. Det kan være lurt å gå for et familietre. De er litt dyrere i innkjøp, men da slipper du å tenke på bestøvningssorter - og du kan nyte tre-fire forskjellige sorter fra ett og samme tre.

Nye puter: For noen hundrelapper kan du fornye utemøblene med nye puter. Velg noen spreke, sommerlige farger og du vil virkelig merke forskjellen. Vil du gå et skritt lenger, kan du jo male om møblene.

Under 5000
Hekk: For et par tusenlapper kan du få deg en hekk som kan skjerm for innsyn, være en levende levegg, markere tomtegrensa eller skape rom i hagen. Hvor mange planter du trenger, avhenger både av hvor lang hekken skal være og hvor stor planteavstanden bør være. Planteavstanden varierer fra sort til sort, men du kan regne med mellom to og fem planter per løpemeter. Hekkplanter selges gjerne i pakker med ti stykker. Og husk: tuja er ikke den eneste planten som egner seg til hekk.

Parasoll: En enkel parasoll kan utgjøre forskjellen på om uteplassen blir brukt midt i solsteiken eller ei. Velg en parasoll som er enkel i bruk, har en stødig fot, og en duk som ikke falmer.

Rundt 10 000
Terrasse: Utvid uteområdet med en terrasse. For under 10 000, kan du få materialer til en ny boltreplass foran huset. 

Les også:

Gir du blaffen i inneklimaet?

V i i tilbringer det meste av livet inne. Vi er inne mer enn 90 prosent av levetiden, og rundt 65 prosent av tiden i boligen vår.

Møbler til uteplassen: Om du synes det er på tide å la plastmøblene få høre campinglivet til, kan du få deg en ny salong i kunstrotting til uteplassen for godt under ti tusen kroner. Det er mulig å bruke det dobbelte, men det behøver ikke koste så mye. Kunstrotting er vedlikeholdsfritt og tåler all slags vær, og er derfor et gunstig kjøp for deg som helst ikke vil ha mer vedlikehold å tenke på.

Under 30 000
Robotklipper: Har du stor gressplen som krever klipp hver uke i sommersesongen, kan en robotgressklipper spare deg for mye tid. Fra rundt 17 000 kroner og oppover kan du kjøpe deg fri fra plenklippen og la den automatiske gressklipperen ta seg av jobben. I dag får du også robotgressklipper med solcellepanel, slik at den kan klippe lenger før den trenger lading.

Motordrevet terrassemarkise:  Markisen er nyttig enten du oppholder deg inne eller ute. Inne fungerer den som solskjerming og lar deg se tv eller jobbe på dataen uten gjenskinn, ute skygger den for solen og beskytter mot regnet. For under 20 000 kan du få stor motordrevet og fjernstyrt terrassemarkise ferdig montert. Nøyer du deg med manuell kraft og en mindre markise, blir prisen atskillig billigere.

Få designet hagen: Har du overtatt ei gammel,overgrodd tomt eller sitter med nytt hus og en jordhaug som skal formes til hage, kan det være lønt å hyre inn en hagedesigner som kan hjelpe deg å planlegge hagen. En hageplanlegger hjelper deg å få den hagen du drømmer om samtidig som du unngår amatørtabbene. Med en gjennomarbeidet hageplan og planteliste er det mye enklere å gå igang med jobben enn etter lykke-og-fromme metoden.

22. juni 2009
Mer om Blomster og planter

Slik overvintrer du stauder i krukker

Blomster og planter Er du lei av å kjøpe nye planter til krukkene hvert år? Det er ikke noe problem å få både stauder, busker og trær til å overvintre i krukker – bare du følger disse rådene.

Plant løk og knoll i høst, og nyt nye blomster i bedet til våren

Blomster og planter Nå er det tid for å plante ut løker og knoller, og til våren kan du nyte nye blomster i bedet når snøen forsvinner.

Plantene som trekker sommerfugler til hagen

Blomster og planter Lyst på mer liv i hagen enn du og blomstene klarer på egenhånd? Inviter noen fargerike gjester.

12 trinn til et vellykket staudebed

Blomster og planter Skal du lage nytt stauebed? Sørg for at plantene får et godt utgangspunkt ved å legge ned litt forarbeid når du lager bedet.

Yndige klokker

Blomster og planter De er yndige og romantiske, og steller du klokkeblomstene riktig kan de blomstre sommeren igjennom.

Hekk er mer enn tuja

Blomster og planter Vurderer du å plante hekk i år, bør du vurdere mer enn tuja.

Lykken er en pionkrok

Blomster og planter Med romantiske, himmelsk duftene pioner blir din hage et paradis. Spesielt om du skaper en liten pionkrok der du kan sitte og nyte!

Større er bedre til krukkehagen

Blomster og planter Velg stort når du skal kjøpe krukker til uteplassen.

Legg grunnlaget for sommerprakten nå

Blomster og planter Det er på tide å starte sesongens arbeid i hagen. Det arbeidet du gjør nå, legger grunnlaget for blomsterprakten senere på året.

En forsiktig start i hagen

Blomster og planter Klør du i fingrene etter å ta fatt på hagen etter den lange vinteren? Velg en forsiktig start og du unngår å gjøre mer skade enn gagn.

Hagen akkurat nå - april

Blomster og planter Våren er her og dagene blir lengere.

Vårens første hagesysler

Blomster og planter Vi går over i april, og det på tide å tenke på hagen igjen. Her er sju sysler for påskeferien.

Høstsysler i hagen

Blomster og planter Selv om dagene er kortere og kjøligere, er det mye å pusle med utendørs.

Vintervakker hage

Blomster og planter Med litt planlegging kan hagen være vakker året rundt - også i mørketiden. Slik får du en vintervakker hage.

Sitrontimian er årets staude

Blomster og planter Med sine rødfiolette blomster og friske sitronduft er sitrontimian et godt valg til staudebedet.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no