Bilde: Produsentene

Finn drivhuset til ditt budsjett

Drivhus

Drømmer du om drivhus? Her får du inspirasjon til å velge det riktige til ditt budsjett – enten du vil ha et flyttbart minidrivhus til urter eller et stort og stødig blomsterpalass.

Det finnes mange ulike typer drivhus i alle mulige størrelser. Det som er viktig er at du har et solrikt sted du kan plassere drivhuset.

For mange vil arealet i hagen bestemme størrelsen på drivhuset. Samtidig er det viktig å se på hva slags bruk man skal ha det til.

Viktige valg i drivhuset: 

MATERIALER: Plater i plast koster mer enn glass, men de tåler mer og isolerer bedre. 

STØRRELSE: Se an størrelsen etter behov, vær også obs på høyden – vil du for eksempel kunne stå oppreist inne i drivhuset? 

VINDUER/DØRER: Mange dører og vinduer koster gjerne ekstra – sjekk hva som er inkludert i prisen. 

AUTOMATISK LUFTING: Luker som åpner seg om det blir for varmt i drivhuset, pleier å være ekstrautstyr. 

MØNEDEKOR: Gjør drivhuset ekstra flott å se på, og som en tilleggsbonus blir det vanskeligere for fugler å slå seg ned på taket. 

SOKKEL: Drivhuset trenger å stå på et sterkt fundament som er forankret i bakken. Sjekk om dette følger med. Hvis ikke, kan  du alltids støpe sokkelen selv om du er nevenyttig.

Drivhus til under 30000 kr:

Spira er et påkostet drivhus fra Grønt Fokus, modellen på bildet er til å sette på et murfundament (følger ikke med). Den høye vegghøyden gir deg god plass, og drivhuset har lås, integrerte takrenner og nedløpsrør inkludert. For utførelse i aluminium og 4 mm sikkerhetsglass blir prisen kr 25 795 (størrelse 10,9 m2). 

Mer informasjon: www.grontfokus.noKraftig veksthus på 10 m2 fra Felleskjøpet. Her får du full ståhøyde, taket er i 10 mm polykarbonat, mens veggene er i 3 mm herdet glass. Profilene er i aluminium og sokkel er inkludert i prisen på kr 21 990.

Mer informasjon: www.felleskjopet.no

Sirius fra Hageland er et drivhus med god plass – hele 13 m2. Utførelse i 3 mm herdet glass, sokkel og nedløpsrør er inkludert. Drivhuset har 2 dører og 4 vinduer. Kr 24 990.

Mer informasjon: www.hageland.no

Juliana Premium fra Tilboligen.no er et drivhus på 8,8 kvadratmeter i engelsk stil. Huset er tilgjengelig i to farger, aluminium og antrasitt-lakkert, og har blant annet dobble stalldører inkludert lås samt ekstra høye sidevegger. Sokkel er inkludert i prisen.

Du kan selv velge mellom 3 mm glass, herdet glass eller 6 og 10 mm polykarbonat. Pris: 18 950 kroner.

Mer informasjon: www.tilboligen.no

Drivhus til under 15000 kr: 

Modellen Odla fra Grønt Fokus har automatiske lukeåpnere inkludert i prisen. Dette drivhuset kommer i 5 ulike størrelser og flere utførelser. Pris for 4,9 m2 er kr 9495, med sikkerhetsglass og kraftige aluminiumsprofiler.

Mer informasjon: www.grontfokus.no

Drivhuset Prestige R2014L-B kommer fra Lyse Rom, med utførelse i herdet glass og profiler i aluminium. Størrelse: 6,91 m2. Prisen er  kr 14 800 (inkludert sokkel). Farge på profilene kommer i tillegg.

Mer informasjon: www.lyserom.no

Solid fra Hobbydrivhus har 6 mm tolags uknuselige polykarbonat kanalplater og aluminium rammeverk. Doble skyvedører er standard. 6,5 m2, kr 14 295.

Mer informasjon: www.hobbydrivhus.no

Drivhus til under 6000 kr: 

Halls Popular til Tilboligen.no på 3,8 kvadratmeteren passer perfekt til nybegynneren, og tar ikke stor plass. Drivhuset kommer i aluminiumsutførelse og grønnlakkert. Du kan også velge mellom glass og polykarbonat. Sokkel er inkludert i prisen. Pris: 5490 kroner.

Mer informasjon: www.tilboligen.no

Mythos fra Plantasjen har ramme i aluminium, og vegger og tak av polykarbonatplater på 4 mm (doble lag). Prisen er kr 5990 (sokkel inkludert). Mål: 5,7 m2

Mer informasjon: www.plantasjen.no

 

Bruka fra Grønt Fokus er det perfekte nybegynnerdrivhuset. Du får det i flere utførelser, og med 4 mm isolerplast og grønnlakkert aluminium blir prisen kr 5995 (sokkel kommer i tillegg). Mål: 5 m2

Mer informasjon: www.grontfokus.no

Hagro veksthus fra Felleskjøpet måler 4,88 m2 og er laget av polykarbonatplater.
Kr 5990.

Mer informasjon: www.felleskjopet.no

Drivhus til under 1000 kr:

Med Hindö drivhusskap fra Ikea kan du dyrke på terrassen eller balkongen. Drivhuset er laget i pulverlakkert stål og glass, tre av hyllene er flyttbare. Siden føttene kan justeres, står skapet stødig også på ujevne gulv. Mål: 31 x 63 cm, kr 945. 

Mer informasjon: www.ikea.no

Plantasjen selger dette smarte balkongdrivhuset – med takluke som kan åpnes for å senke temperaturen. Rammeverket er i sortlasert tre, med sider i plast. Mål: 49 x 60 x 120 cm, kr 799.

Mer informasjon: www.plantasjen.no

Nordgarden minidrivhus fra Felleskjøpet har plass til noen urter og sommerblomster, og passer fint på terrassen. Laget i grønne stålrør og med klar plast rundt. Mål: 49 x 69 x 126 cm, kr 498.

Mer informasjon: www.felleskjopet.no

Interessert i å lese mer? Her har vi samlet alt om drivhus

Kommentarer

Når du kommenterer må du bruke ditt egentlige navn. Vær saklig, respekter andres meninger og husk at mange leser det du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse. 

10. april 2016
Mer om Drivhus

11 vekster du kan dyrke i drivhus

Drivhus Et drivhus er det perfekte stedet for planter som krever ekstra varme på våre breddegrader. Her er vekstene som gir suksess i ditt glasshus.

Slik bygget de eget drivhus av brukte materialer

Drivhus Kerstin og Lars-Göran Winberg drømte om et ekstra rom i hagen. Se hvordan de bygde sitt vakre drivhus av nesten bare gjenbruksmaterialer.

Få drivhuset klart til sesongen - her er hvordan du kommer i gang

Drivhus I kriker og kroker sitter midd og andre små dyr og venter på at du skal plante livrettene deres.

Annonsørinnhold

Så enkelt kan du dyrke din egen mat

Drivhus Med et drivhus i hagen, kan du nyte egendyrkede og friske grønnsaker på kjøkkenbordet hver eneste dag.

Slik dyrker du i drivbenk

Drivhus Med en drivbenk kan du starte sesongen flere uker tidligere enn uten.

Slik får du den hittil beste sesongen i drivhuset

Drivhus For å hjelpe deg med å lykkes i drivhuset, har vi samlet våre beste tips og triks til deg her. Les blant annet om den viktige ventilasjonen og hvorfor...

"Vi bygde drivhuset selv"

Drivhus Dette tøffe drivhuset er bygget av gamle vinduer som er nyoppusset. Anine og Anders har gjort alt selv, alt ifra grunnmuren til renovering av de gamle...

Drivhus til glede og nytte

Drivhus På toppen av et høydedrag med fri utsikt over sjøen har et ektepar på Sørlandet formet en drømmehage til glede og nytte med eget drivhus.

Drivhus, oransjeri og uterom forlenger sommeren

Drivhus Vi nordboere trenger virkelig all den varmen vi kan få. Bygg et glasshus! Du kan sitte der å spise rosmarinmarinert lammestek og le av regn, vind og innpåslitne kveldsmygg.

Drivhus med sjel

Drivhus Gamle vinduer og god hjelp av snekkerkyndig samboer og nærmeste familie ga Heidi drivhuset hun drømte om.

Drivhus for all slags vær

Drivhus Et drivhus er et ypperlig alternativ dersom du vil dyrke fram skjøre vekster eller sikre vinterforsyningen av grønnsaker. Det kan også bli en fin utestu...

Drivhus av gamle vinduer

Drivhus Drivhus forlenger dyrkingssesongen. Tyra bygget sitt eget drivhus av 36 gamle vinduer. Hennes drivhus er nå fyllt opp med chili og tomater!

Overvintring i drivhus

Drivhus Drivhuset kan være egnet for overvintring av planter bare du legger forholdene til rette.

Drivhus i hagen

Drivhus Å dyrke egne vekster i et drivhus er spennende og lærerikt. Tidlig start om våren og lang høst i et drivhus gjør det mulig å dyrke frukt og grønnsaker...