Hagearbeid kan være støyfritt - til glede for naboer
Hagearbeid kan være støyfritt - til glede for naboer Bilde: Produsentene og Colourbox

En stille stund i hagen

Gressklipper

Hagearbeid behøver ikke medføre motorstøy og sure blikk fra naboer som vil ha en rolig stund på terrassen. Velg batteridrevne alterantiver.

På fridager i sommerhalvåret er mange nabolag en ren kakofoni av konkurrende motorlyder idet gressplener skal klippes og hekker må trimmes. Ofte vil en nabos behov for hagearbeid gå på bekostning av en annen nabos ønske om en fredelig stund på terrassen.

Slik behøver det ikke være. Ved å velge batteridrevne hagemaskiner, kan du både bevare nabolagsfreden og miljøet.

Det finnes allerede en rekke elektriske gressklippere på markedet, og denne våren kommer det flere nye modeller. Disse kan du lese mer om i artikkele Vårens gressklippernyheter. I tillegg presenterer Stiga flere batteridrevne alternativer for deg som skal trenger nye hagemaskiner i år.

Trimmer
I tillegg til en gressklipper, opplever mange at det er behov for en trimmer som kan få orden på rabattkanter og mindre gressflater. Til disse har Stiga utviklet trimmeren SGT 2220, som takket være batterier jobber i det stille. Selv om trimmeren er batteridrevet, veier den ikke mer en snaue to kilo.


Trimmer: Stiga SGT 2220

Fordelen med Stigas systemer, er at batteriet er utbyttbart og kan benyttes i flere maskiner. For eksempel passer dette batteriet i hekksaksen vi omtaler nedenfor. Batteriet har en ladetid på tre til fem timer.

Veiledende pris: 1350,-

Les også:

Soverommet - drøm eller mareritt?

Soverommet er stedet hvor vi hviler ut. Men hva er det vi hviler ut i? Soverommet er kanskje giftigere enn du aner.

Hekksaks
For noen er plenen den som krever mest tid i hagen, for andre er det busker og hekker som må klippes og beskjæres. Hvis du befinner deg i den sistenevnte kategorien, er Stigas SHT 4620 hekksak verdt å ta en titt på. Hekksaksen har et dobbeltsidig sverd på 46 centimeter.


Hekksaks: Stiga SHT 4620

Som trimmeren er også denne batteridrevet, og du kan bruke batteriet både i hekksaksen og i trimmeren. Og siden hekksaken er batteridrevet, kan du klippe hekken enten det er tidlig morgen eller sene kvelden uten å forstyrre naboen.

Veiledende pris:  1500,-

Hagetraktor
Stiga har lansert en batteridrevet sittegressklipper som vi omtaler i artikkelen Vårens gressklippernyheter. Men de stopper ikke med det. I år kommer de også med en batteridrevet hagetraktor med batteritid på over en time. Hagetraktoren er ideell for deg med stor hage, og med hagetraktoren kan du både klippe sommergresset og samle høstløvet uten å slite deg ut eller plage naboen med støy.

Les også:

Stor test av 32-tommere til under 10 000 kroner

Selv om mange ønsker seg en stor flatskjerm på veggen er det fortsatt 32 tommer som er den mest populære TV-størrelsen hos folk flest.


Hagetraktor: Stiga Estate Mirage 5.0

Som med sittegressklipperen, vil også batteriet i hagetraktoren lades når du bremser, takket være en generator i bremsesystemet. Et display i instrumentpanelet gir deg hele tiden en oversikt over batterinivået slik at du slipper ubehagelige overraskelser. Hagetraktoren har en 260-liters oppsamler og en bakutkastfunksjon.

Veiledende pris: 55 000 ,-

18. april 2011
Mer om Gressklipper

Kjøpe gresstrimmer? Vi har testet 8 gresstrimmere

Gressklipper Vi har testet åtte gresstrimmere: Fire på bensin og fire som går på strøm. 

Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklipper Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.

Hako Ground & Garden
Annonsørinnhold

Denne gressklipperen går så stille at du ikke merker den

Gressklipper Med en hjelpende hånd som kjører hele natten, kan du våkne opp til en nystelt og ferdigklippet gressplen om morgenen. 

Test av 8 oppladbare gressklippere

Gressklipper Oppladbare gressklippere har mange fordeler. De er nesten lydløse, du snubler ikke i ledningen – eller klipper den av. Du skal ikke fylle på bensin, og de lukter ikke. Ulempen er at den må lades opp og har begrenset driftstid på en opplading. I denne testen kan du lese mer om hvor langt utviklingen er kommet.

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Gressklipper Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor!

3 gressklippere

Gressklipper Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Robotgressklipper – din lille hjelper i hagen

Gressklipper Hva er fordelene og ulempene med robotgressklipper, og hva er verdt å tenke på? Vi har snakket med en ekspert på området, og dessuten valgt ut 6 robotgressklippere som er å finne på det norske markedet.

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

Gressklipper En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

Gressklipper En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Vårens gressklippernyheter

Gressklipper Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Gressklipper Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Gressklipper Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklipper Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

Gressklipper En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Gressklipper Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no