Hagearbeid kan være støyfritt - til glede for naboer
Hagearbeid kan være støyfritt - til glede for naboer Bilde: Produsentene og Colourbox

En stille stund i hagen

Gressklipper

Hagearbeid behøver ikke medføre motorstøy og sure blikk fra naboer som vil ha en rolig stund på terrassen. Velg batteridrevne alterantiver.

På fridager i sommerhalvåret er mange nabolag en ren kakofoni av konkurrende motorlyder idet gressplener skal klippes og hekker må trimmes. Ofte vil en nabos behov for hagearbeid gå på bekostning av en annen nabos ønske om en fredelig stund på terrassen.

Slik behøver det ikke være. Ved å velge batteridrevne hagemaskiner, kan du både bevare nabolagsfreden og miljøet.

Det finnes allerede en rekke elektriske gressklippere på markedet, og denne våren kommer det flere nye modeller. Disse kan du lese mer om i artikkele Vårens gressklippernyheter. I tillegg presenterer Stiga flere batteridrevne alternativer for deg som skal trenger nye hagemaskiner i år.

Trimmer
I tillegg til en gressklipper, opplever mange at det er behov for en trimmer som kan få orden på rabattkanter og mindre gressflater. Til disse har Stiga utviklet trimmeren SGT 2220, som takket være batterier jobber i det stille. Selv om trimmeren er batteridrevet, veier den ikke mer en snaue to kilo.


Trimmer: Stiga SGT 2220

Fordelen med Stigas systemer, er at batteriet er utbyttbart og kan benyttes i flere maskiner. For eksempel passer dette batteriet i hekksaksen vi omtaler nedenfor. Batteriet har en ladetid på tre til fem timer.

Veiledende pris: 1350,-

Hekksaks
For noen er plenen den som krever mest tid i hagen, for andre er det busker og hekker som må klippes og beskjæres. Hvis du befinner deg i den sistenevnte kategorien, er Stigas SHT 4620 hekksak verdt å ta en titt på. Hekksaksen har et dobbeltsidig sverd på 46 centimeter.


Hekksaks: Stiga SHT 4620

Som trimmeren er også denne batteridrevet, og du kan bruke batteriet både i hekksaksen og i trimmeren. Og siden hekksaken er batteridrevet, kan du klippe hekken enten det er tidlig morgen eller sene kvelden uten å forstyrre naboen.

Veiledende pris:  1500,-

Hagetraktor
Stiga har lansert en batteridrevet sittegressklipper som vi omtaler i artikkelen Vårens gressklippernyheter. Men de stopper ikke med det. I år kommer de også med en batteridrevet hagetraktor med batteritid på over en time. Hagetraktoren er ideell for deg med stor hage, og med hagetraktoren kan du både klippe sommergresset og samle høstløvet uten å slite deg ut eller plage naboen med støy.


Hagetraktor: Stiga Estate Mirage 5.0

Som med sittegressklipperen, vil også batteriet i hagetraktoren lades når du bremser, takket være en generator i bremsesystemet. Et display i instrumentpanelet gir deg hele tiden en oversikt over batterinivået slik at du slipper ubehagelige overraskelser. Hagetraktoren har en 260-liters oppsamler og en bakutkastfunksjon.

Veiledende pris: 55 000 ,-

18 april 2011
Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Takk gressklipperen for i år

Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Gressklipper som passer deg

En god gressklipper gjør jobben enklere.

Robotgressklipper – din lille hjelper i hagen

Hva er fordelene og ulempene med robotgressklipper, og hva er verdt å tenke på? Vi har snakket med en ekspert på området, og dessuten valgt ut 6 robotgr...

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Gressklipper: Klipp gresset effektivt - med markedets beste gresskl...

Når du skal kjøpe gressklipper velg en som gir lite støy, og avgasser, samt har smartere design og bedre klippeeffekt. Det gjør det enklere og mer...

Ny innovativ traktor fra VIKING

Gressklipperprodusenten VIKING lanserer i disse dager en helt ny traktorklipper. Med helt nytt eget design, mange praktiske og innovative løsninger,...

Populært å klippe plenen helt uten anstrengelser

Helt siden 1995 har robotgressklippere vært å finne på det norske markedet. I dag er de å se i hager over hele landet, men hvorfor er de så populære?...

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Annonsørinnhold

Denne gressklipperen går så stille at du ikke merker den

Med en hjelpende hånd som kjører hele natten, kan du våkne opp til en nystelt og ferdigklippet gressplen om morgenen. 

3 gressklippere

Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Annonsørinnhold

Denne gressklipperen får slutt på nabokranglene én gang for alle

Bevar husfreden med en gressklipper som kjører så stille at ikke engang naboen merker den.

Før gressklipperen settes bort

Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.

vilkårene
Avbryt

Velkommen til viivilla.no!

Som medlem på viivilla.no er du en del av Vi i Villa - din tipser i villahverdagen.

På viivilla.no kan du få svar på dine spørsmål, snakke med andre kunnskapsrike villaeiere, si hva du mener i Villapanelet, delta i konkurranser og ta del i Vi i Villas unike tilbud samt mye mer.

Viivilla.no er en plattform i stadig utvikling for å kunne være din beste tipser i villahverdagen!

Dersom du har problemer eller spørsmål om noen av våre tjenester kan du sende en epost til [email protected] 

Trykk OK for å registrere deg som bruker på viivilla.no. 

Husk å oppdatere din profil med opplysninger ved å trykke på "Min side" oppe til høyre når du har logget inn. Opplysningene brukes når du deltar i konkurranser osv.

Med vennlig hilsen

Viivilla.no