Slik blir gressklipperen sesongklar

Gressklipper

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Hvis du ikke fulgte de viktige vedlikeholdsrådene før du parkerte maskinen for vinteren, kan det være lurt å gjøre det før du starter gressklipperen for den nye sesongen.

  • Du bør ikke vaske gressklipperen med høytrykkspyler, bruk heller vann og børste svamp. Fjern gammelt gress fra klippeskjoldet.
  • Sjekk kniven for skader. Kniven bør byttes omtrent annenhver sesong. Det er også mulig å få kniven slipt om den er blitt sløv. Hvis forhandleren ikke kan slipe den gamle, er bytte av kniv som regel en enkel sak. En skadet kniv gir dårligere klipperesultat, og gjør at maskinen bruker mer bensin.
  • Om bensinen har stått i klipperen over vinteren - tøm den ut og fyll på ny bensin. Bensin har begrenset holdbarhet. Når du skal kjøpe ny bensin, kjøp for en begrenset periode.

En godt vedlikeholdt gressklipper holder lenger, derfor bør du behandle den pent! Foto: Lasse Hansen/Gjør Det Selv.

  • Sjekk oljenivået, eventuelt bytt olje.
  • Ved bytte av bensin og olje er det enkleste å investere i et sugesett slik at du raskt og lett kan suge opp olje og bensin
  • Sjekk og eventuelt bytt luftfilter. Et tett luftfilter påvirker motoren negativt og er ikke bra for miljøet da det slipper ut mer avgasser. 
  • Tennpluggen bør skiftes en gang per sesong eller så fort det kommer sot eller olje på den.

Går du med planer om nykjøp bør du lese vår test av bensindrevne gressklippere.

29. april 2013
Mer om Gressklipper
Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklipper Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.  

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Gressklipper Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Takk gressklipperen for i år

Gressklipper Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Gressklipper som passer deg

Gressklipper En god gressklipper gjør jobben enklere.

Robotgressklipper – din lille hjelper i hagen

Gressklipper Hva er fordelene og ulempene med robotgressklipper, og hva er verdt å tenke på? Vi har snakket med en ekspert på området, og dessuten valgt ut 6 robotgr...

Sjekkpunkter ved gressklipperkjøp

Gressklipper Hvert år kjøper vi mer enn 100 000 gressklippere i Norge. Her har du 12 sjekkpunkter for å finne fram til en som holder.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

Gressklipper En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

Gressklipper: Klipp gresset effektivt - med markedets beste gresskl...

Gressklipper Når du skal kjøpe gressklipper velg en som gir lite støy, og avgasser, samt har smartere design og bedre klippeeffekt. Det gjør det enklere og mer...

Ny innovativ traktor fra VIKING

Gressklipper Gressklipperprodusenten VIKING lanserer i disse dager en helt ny traktorklipper. Med helt nytt eget design, mange praktiske og innovative løsninger,...

Populært å klippe plenen helt uten anstrengelser

Gressklipper Helt siden 1995 har robotgressklippere vært å finne på det norske markedet. I dag er de å se i hager over hele landet, men hvorfor er de så populære? Vi har spurt de største leverandørene.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklipper Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Hako Ground & Garden
Annonsørinnhold

Denne gressklipperen går så stille at du ikke merker den

Gressklipper Med en hjelpende hånd som kjører hele natten, kan du våkne opp til en nystelt og ferdigklippet gressplen om morgenen. 

3 gressklippere

Gressklipper Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale. Hvis jeg skulle kjøpt meg ny gressklipper, ville jeg valgt en av de følgende ...

Hako Ground & Garden
Annonsørinnhold

Denne gressklipperen får slutt på nabokranglene én gang for alle

Gressklipper Bevar husfreden med en gressklipper som kjører så stille at ikke engang naboen merker den.

Før gressklipperen settes bort

Gressklipper Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.