Slik blir gressklipperen sesongklar

Gressklipper

Slurvet du med vedlikeholdsrådene før du parkerte gressklipperen for vinteren? Da bør du sjekke dette før årets klippesesong.

Hvis du ikke fulgte de viktige vedlikeholdsrådene før du parkerte maskinen for vinteren, kan det være lurt å gjøre det før du starter gressklipperen for den nye sesongen.

  • Du bør ikke vaske gressklipperen med høytrykkspyler, bruk heller vann og børste svamp. Fjern gammelt gress fra klippeskjoldet.
  • Sjekk kniven for skader. Kniven bør byttes omtrent annenhver sesong. Det er også mulig å få kniven slipt om den er blitt sløv. Hvis forhandleren ikke kan slipe den gamle, er bytte av kniv som regel en enkel sak. En skadet kniv gir dårligere klipperesultat, og gjør at maskinen bruker mer bensin.
  • Om bensinen har stått i klipperen over vinteren - tøm den ut og fyll på ny bensin. Bensin har begrenset holdbarhet. Når du skal kjøpe ny bensin, kjøp for en begrenset periode.

En godt vedlikeholdt gressklipper holder lenger, derfor bør du behandle den pent! Foto: Lasse Hansen/Gjør Det Selv.

  • Sjekk oljenivået, eventuelt bytt olje.
  • Ved bytte av bensin og olje er det enkleste å investere i et sugesett slik at du raskt og lett kan suge opp olje og bensin
  • Sjekk og eventuelt bytt luftfilter. Et tett luftfilter påvirker motoren negativt og er ikke bra for miljøet da det slipper ut mer avgasser. 
  • Tennpluggen bør skiftes en gang per sesong eller så fort det kommer sot eller olje på den.

Går du med planer om nykjøp bør du lese vår test av bensindrevne gressklippere.

29. april 2013
Mer om Gressklipper

Kjøpe gresstrimmer? Vi har testet 8 gresstrimmere

Gressklipper Vi har testet åtte gresstrimmere: Fire på bensin og fire som går på strøm. 

Annonsørinnhold

Slipp gressklipperen fri – det er sommer!

Gressklipper Gressklippersesonen er i gang! Her får du tipsene til en finere hage og en mer velfungerende klipper.

Hako Ground & Garden
Annonsørinnhold

Denne gressklipperen går så stille at du ikke merker den

Gressklipper Med en hjelpende hånd som kjører hele natten, kan du våkne opp til en nystelt og ferdigklippet gressplen om morgenen. 

Test av 8 oppladbare gressklippere

Gressklipper Oppladbare gressklippere har mange fordeler. De er nesten lydløse, du snubler ikke i ledningen – eller klipper den av. Du skal ikke fylle på bensin, og de lukter ikke. Ulempen er at den må lades opp og har begrenset driftstid på en opplading. I denne testen kan du lese mer om hvor langt utviklingen er kommet.

Hvorfor velge en robotgressklipper?

Gressklipper Det er flere grunner til å velge robotgressklippere og de er ikke kun for de eldre eller de med flere mål tomt - les hvorfor!

3 gressklippere

Gressklipper Et godt tips er å ta gressklipperen og kjøre en siste runde over alt løvet som ligger på plenen. De oppklipte løvene er bra for gressmattens vinterdvale...

Gi gressklipperen riktig vedlikehold

Gressklipper En gressklipper trenger ikke så mye vedlikehold, og ved hjelp av noen enkle tiltak kan gressklipperen din få betydelig lengre levetid.

Robotgressklipper gjør hagearbeidet enklere

Gressklipper En robotgressklipper tar seg av gressplenen din, mens du sitter i sola. Robotgressklipperen kartlegger først hagen, så tar den seg frem på egenhånd.

En stille stund i hagen

Gressklipper Hagearbeid behøver ikke medføre motorstøy og sure blikk fra naboer som vil ha en rolig stund på terrassen. Velg batteridrevne alterantiver.

Vårens gressklippernyheter

Gressklipper Vi har tatt en titt på vårens nyheter innen gressklippere.

Takk gressklipperen for i år

Gressklipper Det nærmer seg tid for siste plenklipp denne høsten. Etterpå må du gi gressklipperen en omgang.

Web-TV: Hvilken gressklipper skal du velge?

Gressklipper Velg gressklipper ut i fra størrelsen på plenen din.

Kjøpe gressklipper - Bioklipp gjør jobben lettere og penere

Gressklipper Gressklippere med bioklipp gir plenen klipp og gjødsling på en og samme tid. Dette bør du tenke på når du skal kjøpe gressklipper.

Gressklipperguide: enklere jobb med riktig gressklipper

Gressklipper En god gressklipper er viktig for å oppnå en velstelt plen. Hva slags klipper du skal velge er avhengig av hagestørrelse og lommebok.

Før gressklipperen settes bort

Gressklipper Her er 7 ting du bør gjøre før gressklipperen settes bort for sesongen.